tarta-cu-capsune

Iar am facut o tarta buna. Buna rau. De sezon. Tarta cu capsuni.

Se face usor, nu ne chinuim sa intindem foaie, are un aspect rustic si este tare buna.

Eu am facut-o mai light, am folosit xylitol in loc de zahar. Musai sa o incercati si voi! 🙂

Alte idei cu capsuni gasiti aici.

Ne trebuie:

Pentru aluat:

300 g faina

80-100 g zahar

1 lingurita praf de copt

vanile

un praf de sare

1 ou

100 g unt rece

Pentru umplutura:

800 g capsuni (eu le-am cantarit curatate)

cca 8-10 lg de zahar (daca va place mai dulce, puteti pune 12)

1 lingura amidon

– cantitati pentru o tava de cca 24-26 cm  diametru –

Cum se face:

Va arat intai o metoda de a inlatura coditele capsunilor, care pe mine m-a cucerit. Folosim un pai de plastic.

Am vazut-o undeva pe net si am surprins in imagini pasii pentru voi.

Centrul care se elimina poate fi mancat pe parcursul procesului de curatare :)))

cum sa scoti coditele la capsuni

Acum trecem la umplutura. Odata curatate capsunile, le taiem in 4/6 si le punem pe foc impreuna cu zaharul.

Le lasam sa fiarba cca 15 minute, amestecand din cand in cand. Ale mele au lasat multa zeama, asa ca am

scos din vas cca 200 ml lichid (din care, by the way puteti obtine delicioase limonade, daca adaugati apa rece).

Am amestecat amidonul cu 2 linguri din lichidul eliminat (racit !) si il adaugam peste capsune. Fierbem inca 2 minute.

Lasam sa se raceasca.

Ne ocupam de aluat: amestecam faina, cu praful de copt, sarea, zaharul (eu am pus un varf de lingurita de turmeric pentru culoare),

iar peste ele adaugam oul usor batut, vanilia si untul rece taiat cubulete.

Amestecam cu mana pana obtinem o compozitie sfaramicioasa ca in imaginea de mai jos:

aluat tarta si capsuni

Punem 2/3 din compozitie in tava, pe hartie de copt, si presam bine cu mana, ridicand si pe peretii tavii 1-2 cm.

Adaugam umplutura de capsune (care s-a racit partial intre timp) si deasupra presaram restul de aluat.

Eu am folosit o tava dreptunghiulara de 30 x 11 cm si o tava rotunda de 16 cm diametru.

tarta-in-tava

Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 30 minute.

O feliem cand se raceste.

tarta-cu-capsune-3

Este minunata! O puteti face cu zmeura, afine, prune…

tarta-cu-capsune-1

Enjoy!

tarta-cu-capsune-4