Un preparat frantuzesc rapid ce poate fi unul din aperitivele unei mese festive sau pur si simplu o
gustare langa un pahar de vin sau o bere rece la televizor.
Ne trebuie:
cca 150 g masline negre fara samburi
2-3 catei de usturoi
2-3 fileuri ansoa ( eu am pus o conserva de ton)
1 lingura de zeama de lamaie
3 linguri ulei de masline
biscuiti crackers/paine uscata pentru servit
Cum se face:
Rapid de tot!
Mixam toate ingredientele in robotul de bucatarie
si servim pe biscuiti sarati/paine uscata.
Decoram cu fasii de ardei/rosii, frunze de busuioc, patrunjel, ridichi, ce avem la indemana.
Are o culoare mai frumoasa daca folosim masline naturale, pentru ca au o culoare frumoasa insa, trebuie scosi samburii, eu cel putin nu am vazut fara samburi…
Eu am facut chiar niste rulouri rapide umplute cu tapenade, reteta in curand.
Bravo asta e specialitate, numai cine cunoaste ce e mancare sanatoasa. Super reteta…
Pare gustos desi maslinele nu sunt printre preferatele mele.
tocmai am vazut o reteta cu pui uns cu tapenade.merci de reteta.
Pansy, cred ca o sa iasa tare bun puiul.
Surac, mamasiiubita, merci de vizita! 🙂
tocmai savurez tapenade cu paine prajita.foarte bun.maine chiftelute de peste cu alune si chips de dovlecei.abia astept
Cata, ma bucur ca ti-a placut.
Spor la treaba si te mai astept! 🙂
Edith, tonul il scurgi de apa? Sau il pui asa?
Piersi, eu l-am scurs partial, pentru ca amestecul trebuie sa aiba si oarecare umiditate. Am avut ton in ulei, daca ai ton in apa, scurge apa.
Saru’mana. Deocamdata n-am nici in apa nici in ulei, dar ma pregatesc intens pt invitatii de sambata 🙂
Multumesc mult de raspuns si pt ideile de aperitive, ca habar n-aveam ce sa le fac.
Cu placere, am o gramada de aperitive din care sa te inspiri! 🙂
Si o sa mai pun, special pt Sf Ioan.. ca lumea mai cauta zilele astea.
Am incercat-o si eu cu masline Kalamata si masline mari nesarate. Delicioasa! Multumesc pentru reteta!
Anonim, ma bucur ca ti-a placut! 🙂
Buna Edith! Sunt o mare fana a retetelor tale si le incerc cat de des pot. Acum am facut aceasta reteta minunta pe care o mananc alaturi de painicile Naan. Sunt delicioase amandoua! Multumesc pentru tot efortul depus de a impartasi cu noi minunatele tale retete! Bianca
Buna Bianca,
Ma bucur ca iti plac retetele mele si ma bucur ca ti-a placut ce ai incercat.
Te mai astept cu drag! 🙂
e super gustoasa pasta asta…!!! merci
Edith, oare daca fac aceasta reteta cu masline verzi nu iese buna? ai incercat? Mie doar astea-mi plac 🙂
Mercic
Roxana, nu am incercat cu masline verzi. Mie nu prea imi plac. Va iesi mai “grunjoasa” compozitia probabil pt ca sunt usor mai crocante decat cele negre. Poti incerca o cantitate mai mic si vezi daca iti place 🙂
Dar pentru o amatoare de masline verzi, iti recomand si reteta asta: https://www.edithskitchen.ro/andive-cu-pasta-de-masline/
Buna Edith! Ce gramaj are conserva de ton? Multumesc frumos!
In jur de 170 g 🙂