Un preparat frantuzesc rapid ce poate fi unul din aperitivele unei mese festive sau pur si simplu o
gustare langa un pahar de vin sau o bere rece la televizor.
Mai multe despre tapenade puteti citi pe wikipedia.
tapenade
Ne trebuie:
cca 150 g masline negre fara samburi
2-3 catei de usturoi
2-3 fileuri ansoa ( eu am pus o conserva de ton)
1 lingura de zeama de lamaie
3 linguri ulei de masline
biscuiti crackers/paine uscata pentru servit
Cum se face:
Rapid de tot!
Mixam toate ingredientele in robotul de bucatarie
Untitled-1
si servim pe biscuiti sarati/paine uscata.
Decoram cu fasii de ardei/rosii, frunze de busuioc, patrunjel, ridichi, ce avem la indemana.
Are o culoare mai frumoasa daca folosim masline naturale, pentru ca au o culoare frumoasa insa, trebuie scosi samburii, eu cel putin nu am vazut fara samburi…
Eu am facut chiar niste rulouri rapide umplute cu tapenade, reteta in curand.
tapenade 2Enjoy!

tapenade 1