E cald, vremea concediilor, deci cheful de gatit tinde vertiginos spre zero. Astazi avem o supa rece de linte,
un fel de gazpacho dar mai consistent, pe care mancat-o cu paine prajita cu usturoi.
Rapida, la indemana si delicioasa! In maxim 15 minute este gata cu tot cu painea prajita.
Ne trebuie:
o conserva linte Sun Food
2 rosii mari
1/2 ardei gras
1 castravete
1 catel de usturoi
3-4 linguri de ulei
sare, piper
– cantitati pentru 2 portii –
Am folosit o conserva de linte de la Sun food, conserve 100% sanatoase, fara adaosuri sau conservanti.
Cum se face:
Daca vreti sa o mancati cu paine prajita, la fel ca mine ( e o combinatie tare buna, nu veti regreta!), punem 2 linguri de ulei intr-o
tigaie antiaderenta si cand se incinge punem feliile de paine si le rumenim 2-3 minute pe fiecare parte.
Apoi le putem freca cu un catel de usturoi.
Scurgem conserva de linte de lichid si o punem in vasul unul blender.
Peste ea punem castravetele curatat si taiat felii, rosiile, ardeiul taiat bucatele, usturoiul taiat feliute, uleiul, sare si piper.
Cu rosiile am procedat asa: le-am taiat in jumatate si le-am dat pe razatoarea mare,
cu coaja orientata catre palma (am obtinut astfel numai pulpa, fara coaja).
Punem blenderul in functiune pentru a pasa si omogeniza bine legumele.
Servim cu pofta cu painea prajita cu usturoi. Buna tare.
Enjoy!