Nu stiu cum e la voi, insa salamul de biscuiti impreuna cu Tortul de biscuiti,
sunt doua dintre deserturile care imi aduc aminte de copilarie. Retetele sunt foarte asemanatoare,
diferenta o poate face prezenta diferitelor fructe in compozitie, confiate, din compot, sau visinata,
faptul ca punem sau nu esenta de rom, coaja de portocala, rahat, etc.
Ne tebuie:
250 g biscuiti
200 g unt
120 g zahar pudra
3 lg cacao
70 ml lapte
100 g nuca
5 cuburi de rahat
un pumn de stafide
coaja de la o portocala
vanilie
Cum se face:
Simplu de tot. Rupem biscuitii bucati potrivite (eu am folosit 100g biscuiti populari si
150 g biscuiti graham).
Adaugam peste ei rahatul taiat cubulete, nuca tocata bucati cu cutitul, stafidele, coaja de portocala, vanilie.
Turnam laptele peste toate ingredientele si amestecam usor.
Mixam untul aflat la temperatura camerei cu zaharul pudra si adaugam la sfarsit cacaoa. Mixam pana la omogenizare.
Punem untul peste biscuiti si restul ingredientelor si omogenizam bine.
Punem compozitia pe o folie alimentara de plastic sau de aluminiu (mai groasa, sa nu se rupa la rulare) si cu ajutorul
marginilor foliei si formam un sul. Il strangem bine prin rotireafoliei la capete si dam la frigider 3-4 ore
(sau pana a doua zi cand este si mai gustos pentru ca au timp sa se intrepatrunda aromele).
Se taie felii groase de cca 1 deget.
Servim cu pofta! 🙂
Enjoy!
Ce bine arata! Imi place de mor salamul de biscuiti, dar facut de mama :)) Poate acum imi fac si eu, ca am reteta ta.
niiiice 🙂
oferte frumooos si gustos cred.ca textura,e cremoasa? mariy
nu este foarte cremos, pentru ca biscuitii sunt inca usor crocanti 🙂 Undeva intre.
A trecut ceva vreme de cand nu am mai mancat salam de biscuiti !! 🙁 Arata atat de apetisant !!!
O primavara minunata ,Edith !!!
O primavara frumoas si tie, Magda! 🙂
L-am incercat aseara si l-am lasat la frigider pana astazi dimineata. Primul lucru ce crezi ca am facut? Direct la frigider am fost :)) Are un gust nemaipomenit, iar ideea cu coaja de portocala e geniala, are o aromaaa. Iti multumesc pentru inca o reteta reusita, draga Edith!
O primavara frumoasa ca retetele si pzoele tale iti doresc 🙂
:)) Ma bucur tare ca l-ai incercat si ti-a placut 🙂
chiar acum ma pregatesc sa/l prepar….am tot cautat retete de *salam de biscuiti* pe internet dar a ta e cea mai potivita…exact asa cum facea mama:*
Am facut aseara salamul de biscuiti si am urmat fix cantitatile de la tine. Cred ca e putin cam mult unt in retata. Al meu a iesit prea cremos si ramane gustul de unt in gura.
Alina, imi pare rau ca nu ti-a placut. Mie mi se pare perfect asa. Nici mie nu-mi plac dulciurile foarte… “untoase”. Data viitoare poti micsora cantitatea de unt, dar nu prea mult, pentru ca nu va mai imbraca crema bine biscuitii si se va sfarama la taiat.
Eu l-am modificat putin am pus si niste ciocolata topita (cu 75%), nuca prajita, alune de padure rumenite si visine din visinata(facuta de mine) oricum foarte bun! te pup Edith si iti multumesc. Mi-ai dat niste idei extraordinare pentru aperitive de sarbatori.
Cristina, cred ca a iesit tare buna si varianta ta. Si mama punea visine din visinata 🙂
Ma bucur ca ti-am dat idei, sper sa fie pe placul tau. Te astept cu impresii! 🙂
Oh, Edith, in sfarsit o reteta de salam de biscuiti asa cum imi aduc eu aminte. Am ajuns sa cred caidea de a rupe biscuitii si ai stropi cu lapte e ceva ce mi-am imaginat. LOL Mersi mult de reteta si daca iese untoasa (chiar daca in poza ta nu pare deloc) sa stii ca nu vei avea reclamatii pentru ca mie imi place untul in prajituri de orice fel. Chiar la tanc am gasit reteta, e ziua lui fica-mea maine si mi-a spus sa ii fac un tort de biscuiti. ori salam, ori ce o fi. 🙂 Mai greu cu gasitul biscuitilor pe la noi. Am folosit ceva asemanator din comert, problema e ca sunt un pic cam dulci, deci trebuie sa reduc din zahar, si sunt si mai fini cumva, nu stiu cum sa explic, nu la fel de consistenti ca biscuiti de acasa. Am sa iti spun cum a iesit.
Many thanks!
Dana.
Dana, este reteta mamei, poate d-aia ti se pare cunoscuta, este probabil asemanatoare (sau la fel) cu ce facea si mama ta 🙂
Da, trebuie gustati inainte biscuitii si daca sunt mai dulci, tb redus zaharul 🙂
Nu iese untos (in sensul de gretos), mie imi place la nebunie, dar daca zici ca iti place untul (si mie!), il vei gasi perfect.
Sper ca v-a placut 🙂
Apropo, am si sub forma de tort 🙂 https://www.edithskitchen.ro/tort-de-biscuiti/