salam252520de252520biscuiti2525201 thumb25255B325255D - Salam de biscuiti

Nu stiu cum e la voi, insa salamul de biscuiti impreuna cu Tortul de biscuiti,

sunt doua dintre deserturile care imi aduc aminte de copilarie. Retetele sunt foarte asemanatoare,

diferenta o poate face prezenta diferitelor fructe in compozitie, confiate, din compot, sau visinata,

faptul ca punem sau nu esenta de rom, coaja de portocala, rahat, etc.

Ne tebuie:

250 g biscuiti

200 g unt

120 g zahar pudra

3 lg cacao

70 ml lapte

100 g nuca

5 cuburi de rahat

un pumn de stafide

coaja de la o portocala

vanilie

Cum se face:

Simplu de tot. Rupem biscuitii bucati potrivite (eu am folosit 100g biscuiti populari si

150 g biscuiti graham).

Untitled 2 thumb25255B325255D - Salam de biscuiti

Adaugam peste ei rahatul taiat cubulete, nuca tocata bucati cu cutitul, stafidele, coaja de portocala, vanilie.

Turnam laptele peste toate ingredientele si amestecam usor.

Mixam untul aflat la temperatura camerei cu zaharul pudra si adaugam la sfarsit cacaoa. Mixam pana la omogenizare.

Punem untul peste biscuiti si restul ingredientelor si omogenizam bine.

Punem compozitia pe o folie alimentara de plastic sau de aluminiu (mai groasa, sa nu se rupa la rulare) si cu ajutorul

marginilor foliei si formam un sul. Il strangem bine prin rotireafoliei la capete si dam la frigider 3-4 ore

(sau pana a doua zi cand este si mai gustos pentru ca au timp sa se intrepatrunda aromele).

Se taie felii groase de cca 1 deget.

Servim cu pofta! 🙂

Enjoy!

salam252520de252520biscuiti thumb25255B325255D - Salam de biscuiti