tort de biscuiti

Mie tortul de biscuiti imi aduce aminte de copilarie. Ca multe alte dulciuri pe care

le facea mama cand eram mica. Fie sub forma de tort, fie sub forma de salam,

cu rahat sau fara, cu diverse arome, insa neaparat cu nuca. Multa.

La fel de bun cum face mama tortul de biscuiti nu-l face nimeni, decat poate eu :)))

Si cum din cand in cand ma napadesc poftele, am purces la prepararea acestui tortulet.

O sa vina pe blog si o reteteta de salam de biscuiti cu o combinatie putin diferita de arome.

Ne trebuie:

300 g biscuiti

250 g unt

120 g zahar pudra

3 lg cacao

un pumn de stafide

100 g nuci

3 rondele de ananas din compot

70 ml compot de ananas

– pentru o forma de 18-20 cm diametru –

Cum se face:

Simplu de tot. Mixam untul aflat la temperatura camerei cu zaharul pudra

cca 2-3 minute, apoi adaugam cacaoa.

Rupem biscuitii bucati potrivite (maxim 1,5×1,5 cm) si turnam peste ei zeama de compot,

uniform peste tot pentru a-i insiropa pe toti. Amestecam putin.

Pastram deoparte 2-3 linguri de crema de unt.

Punem crema de unt peste biscuiti si adaugam stafidele, nucile taiate bucati, ananasul

taiat cubulete mici. (eu am pus si cateva merisoare pe care le aveam ratacite)

Omogenizam compozitia bine si o punem intr-o forma de tort cu diametru de 18-20 cm

(eu am avut de 18 cm) – pe care o captusim in prealabil cu folie alimentara de plastic.

Acoperim cu o farfurie si dam la frigider pentru –2-3 ore (eu l-am lasat peste noapte)

Scoatem tortul din forma si in punem cu maaare atentie pe un platou

(folositi-va de 2 palete pe care le bagati sub tort) si il mbracam in crema de unt oprita,

care trebuie sa fie din nou la temperatura camerei, pentru a o putea intinde usor.

Ornam cu nuca, stafide, cubulete de rahat sau cubulete de ananas.

Puteti folosi in el si rahat sau alte fructe confiate.

In acest caz, va recomand sa reduceti cantitatea de zahar folosita.

Buuun de tot, si mai bun daca il lasati peste noapte sa se imprieteneasca aromele.

Enjoy!

tort de biscuiti 1