Mie tortul de biscuiti imi aduce aminte de copilarie. Ca multe alte dulciuri pe care
le facea mama cand eram mica. Fie sub forma de tort, fie sub forma de salam,
cu rahat sau fara, cu diverse arome, insa neaparat cu nuca. Multa.
La fel de bun cum face mama tortul de biscuiti nu-l face nimeni, decat poate eu :)))
Si cum din cand in cand ma napadesc poftele, am purces la prepararea acestui tortulet.
O sa vina pe blog si o reteteta de salam de biscuiti cu o combinatie putin diferita de arome.
Ne trebuie:
300 g biscuiti
250 g unt
120 g zahar pudra
3 lg cacao
un pumn de stafide
100 g nuci
3 rondele de ananas din compot
70 ml compot de ananas
– pentru o forma de 18-20 cm diametru –
Cum se face:
Simplu de tot. Mixam untul aflat la temperatura camerei cu zaharul pudra
cca 2-3 minute, apoi adaugam cacaoa.
Rupem biscuitii bucati potrivite (maxim 1,5×1,5 cm) si turnam peste ei zeama de compot,
uniform peste tot pentru a-i insiropa pe toti. Amestecam putin.
Pastram deoparte 2-3 linguri de crema de unt.
Punem crema de unt peste biscuiti si adaugam stafidele, nucile taiate bucati, ananasul
taiat cubulete mici. (eu am pus si cateva merisoare pe care le aveam ratacite)
Omogenizam compozitia bine si o punem intr-o forma de tort cu diametru de 18-20 cm
(eu am avut de 18 cm) – pe care o captusim in prealabil cu folie alimentara de plastic.
Acoperim cu o farfurie si dam la frigider pentru –2-3 ore (eu l-am lasat peste noapte)
Scoatem tortul din forma si in punem cu maaare atentie pe un platou
(folositi-va de 2 palete pe care le bagati sub tort) si il mbracam in crema de unt oprita,
care trebuie sa fie din nou la temperatura camerei, pentru a o putea intinde usor.
Ornam cu nuca, stafide, cubulete de rahat sau cubulete de ananas.
Puteti folosi in el si rahat sau alte fructe confiate.
In acest caz, va recomand sa reduceti cantitatea de zahar folosita.
Buuun de tot, si mai bun daca il lasati peste noapte sa se imprieteneasca aromele.
Enjoy!
Bun si simplu, exact ca in copilarie…
daaa, ce vremuri 🙂
chiar vroiam sa fac un salam de biscuiti 🙂
Cred ca eun tort delicios. Si mie imi placea tare mult tortul de biscuiti cand eram mica si il faceam eu :)). Faina ideea cu ananas. Salvez si eu tortul acesta :). Weekend minunat!
in loc de zahar puteai folosi liptari sau magiun( dulceata de prune fara zahar, si care se fierbe ff mult timp).
Viata sanatoasa fara zahar!
mira
nu mai… dukan?
Hahahahahaaaaa, mor de ras de 5 minute. Bestial! Nu ma asteptam sa adaptezi salamul la tort. Come on!! Geniala ideea. Si ce bine ar merge la un kids party! Ma rog, in ziua de azi nu mai sunt copiii cum erau, poate un “kids party” in care sa venim noi astia de peste 30, care aveau bunici pricepute la salam de biscuiti. Ahhhhh, ce vremuri!! Edith, I Love You!
Pity it s not in english
You can use google translate (I have the button on the lower right side): http://translate.google.com/translate?client=tmpg&hl=en&u=http%3A%2F%2Fwww.edithskitchen.ro%2Ftort-de-biscuiti%2F&langpair=ro|en
Am putea cumva schimba ananasul cu orice alt fruct?
Poti sa renunti de tot, sa nu mai pui nimic in loc 🙂
Sau sa pui mai multe stafide, adaugi merisor sau mama mai punea visine din visinata. Si in loc de compotul de ananas, foloseste lapte.
Nu as merge pe fructe moi, oricum 🙂
Superrrrr 😍😍😍
Bună, Edith! Îmi poți recomanda, te rog, ce fel de biscuiți să folosesc?
Biscuiții populari nu mai sunt chiar atât de buni.
Mulțumesc mult!
Georgiana, scuze pt intarziere. Eu folosesc Petite Beurre de obicei. Nu sunt asa de dulci.