Ca imi place ananasul caramelizat v-am mai spus inca de la tarta cu ananas caramelizat.

Iar quesadilla stiti ca se numara si ea printre preferate, am deja 5 retete pe blog, toate sarate,

insa astazi am hotarat sa fac o varianta dulce: quesadilla cu ananas caramelizat.

Sigur ca ii puteti da un twist cu putina scortisoara daca vreti sau sa o transformati in varianta

sarata, adaugand si cubulete de gorgonzola. Sunt sigura ca va fi minunata.

Este minunata la micul dejun dar si in orice alt moment al zilei.

Ne trebuie:

2 conserve ananas Sun Food

8-10 linguri de zahar brun

2 linguri de unt

vanilie, scortisoara (optional)

150 g mozzarella rasa

8 bucati de tortilla (sau lipie arabesca puteti folosi)

Am folosit Ananas in sirop slab indulcit bun si crocant, de la Sun Food – conserve 100% sanatoase

Cum se face:

Scurgem conservele de compot si taiem cuburile de ananas marunt.

Intr-o tigaie/cratita antiaderenta punem ananasul, zaharul si untul.

Fierbem amestecul la foc mic cca 30-35 minute, amestecand din cand in cand, pana cand lichidul se evapora.

La sfarsit putem adauga vanilie sau scortisoara. Sau nu 🙂

Intr-o tigaie antiaderenta, pe foc mic, punem o foaie de tortilla, presaram mozzarella rasa, punem

si ananas caramelizat din belsug, apoi presaram inca putina mozzarela deasupra.

Acoperim cu o alta foaie de tortilla si presam bine cu mana pentru a face aderenta.

Imediat, cu o paleta, intoarcem cu grija pe cealalta parte unde mai lasam inca 20-30 de secunde.

Dupa ce le scot din tigaie si le pun pe o farfurie, le acopar cu un bol, asa foile nu se intaresc pana cand le mancati.

Le puteti lasa acoperite, dupa ce le teminati de pregatit, inca 10-15 minute.

Le mancam cu multa pofta, ca-s tare bune 🙂

Mi-a mai ramas putin ananas caramelizat care cum credeti ca a sfarsit? Mancat cu lingura 😛

Enjoy!