Ca imi place ananasul caramelizat v-am mai spus inca de la tarta cu ananas caramelizat.
Iar quesadilla stiti ca se numara si ea printre preferate, am deja 5 retete pe blog, toate sarate,
insa astazi am hotarat sa fac o varianta dulce: quesadilla cu ananas caramelizat.
Sigur ca ii puteti da un twist cu putina scortisoara daca vreti sau sa o transformati in varianta
sarata, adaugand si cubulete de gorgonzola. Sunt sigura ca va fi minunata.
Este minunata la micul dejun dar si in orice alt moment al zilei.
Ne trebuie:
2 conserve ananas Sun Food
8-10 linguri de zahar brun
2 linguri de unt
vanilie, scortisoara (optional)
150 g mozzarella rasa
8 bucati de tortilla (sau lipie arabesca puteti folosi)
Am folosit Ananas in sirop slab indulcit bun si crocant, de la Sun Food – conserve 100% sanatoase
Cum se face:
Scurgem conservele de compot si taiem cuburile de ananas marunt.
Intr-o tigaie/cratita antiaderenta punem ananasul, zaharul si untul.
Fierbem amestecul la foc mic cca 30-35 minute, amestecand din cand in cand, pana cand lichidul se evapora.
La sfarsit putem adauga vanilie sau scortisoara. Sau nu 🙂
Intr-o tigaie antiaderenta, pe foc mic, punem o foaie de tortilla, presaram mozzarella rasa, punem
si ananas caramelizat din belsug, apoi presaram inca putina mozzarela deasupra.
Acoperim cu o alta foaie de tortilla si presam bine cu mana pentru a face aderenta.
Imediat, cu o paleta, intoarcem cu grija pe cealalta parte unde mai lasam inca 20-30 de secunde.
Dupa ce le scot din tigaie si le pun pe o farfurie, le acopar cu un bol, asa foile nu se intaresc pana cand le mancati.
Le puteti lasa acoperite, dupa ce le teminati de pregatit, inca 10-15 minute.
Le mancam cu multa pofta, ca-s tare bune 🙂
Mi-a mai ramas putin ananas caramelizat care cum credeti ca a sfarsit? Mancat cu lingura 😛
Enjoy!