mini prajituri cu ananas caramelizat

La multi ani tuturor doamnelor si domnisoarelor, sa fiti fericite si iubite! 🙂

Astazi ne rasfatam, doar este ziua noastra, nu? 🙂 Avem niste prajituri

cu ananas si caramel delicioase. Ele ar fi trebuit sa iasa muuult mai insiropate si

caramelizate, insa pana sa pun caramelul in tava, l-am tot gustat si l-am injumatatit :)))

Voi sa nu faceti ca mine 😀

Ne trebuie:

2 oua

120 g zahar

4 lg suc de ananas

85 g faina

1 lgt praf de copt

un praf de sare

pentru topping:

60 g unt

80 zahar brun

7 inele de ananas din compot

7 cirese confiate

– cantitati pentru 7 bucati –

Am folosit compot de ananas rondele de la Sun Food

conserve ananas_Sun Food

Cum se fac:

Eu am folosit o forma din silicon de muffins mai mari decat cele clasice.

Ouale, zaharul si sucul de anans se mixeaza cca 2 minunte.

Intr-un alt bol amestecam faina, praful de copt si un praf de sare.

Le adaugam peste amestecul de oua si mixam inca cc 2 min.

Topim untul, adaugam zaharul brun si lasam la foc mic cca 1 minut.

Punem din caramelul rezultat cate 4-5 lg in fiecare forma, apoi punem rondelele de ananas, cate una in

fiecare forma si in mijloc, cate o cireasa confiata.

Eu am pus cate 2 lg de caramel in fiecare forma, pentru ca asa cum v-am spus, l-am tot “gustat”

pana l-am injumatatit :)) Puneti cat mai mult, ies muult mai delicioase mai insiropate.

Daca rondeaua de ananas este prea mare (si la mine a fost), o puteti taia cu un cutter de biscuiti rotund,sau cu cutitul

pentru a incapea in forme. Sau le puteti taia cuburi/suvite dreptunghiulare, daca formele sunt mai mici.

Punem aluat peste ananas si cireasa, 3/4 din forma.

prajituri tava

Coacem la cuptorul preincalzitila 180 C pentru cca 20 minute.

Lasam sa se raceasca in tava pentru cca 3 minute, apoi intoarcem tava cu totul pe un gratar.

Buune de tot!

mini prajituri cu ananas caramelizat 1

Enjoy!

mini prajituri cu ananas caramelizat 2

Sursa