La multi ani tuturor doamnelor si domnisoarelor, sa fiti fericite si iubite! 🙂
Astazi ne rasfatam, doar este ziua noastra, nu? 🙂 Avem niste prajituri
cu ananas si caramel delicioase. Ele ar fi trebuit sa iasa muuult mai insiropate si
caramelizate, insa pana sa pun caramelul in tava, l-am tot gustat si l-am injumatatit :)))
Voi sa nu faceti ca mine 😀
Ne trebuie:
2 oua
120 g zahar
4 lg suc de ananas
85 g faina
1 lgt praf de copt
un praf de sare
pentru topping:
60 g unt
80 zahar brun
7 inele de ananas din compot
7 cirese confiate
– cantitati pentru 7 bucati –
Am folosit compot de ananas rondele de la Sun Food
Cum se fac:
Eu am folosit o forma din silicon de muffins mai mari decat cele clasice.
Ouale, zaharul si sucul de anans se mixeaza cca 2 minunte.
Intr-un alt bol amestecam faina, praful de copt si un praf de sare.
Le adaugam peste amestecul de oua si mixam inca cc 2 min.
Topim untul, adaugam zaharul brun si lasam la foc mic cca 1 minut.
Punem din caramelul rezultat cate 4-5 lg in fiecare forma, apoi punem rondelele de ananas, cate una in
fiecare forma si in mijloc, cate o cireasa confiata.
Eu am pus cate 2 lg de caramel in fiecare forma, pentru ca asa cum v-am spus, l-am tot “gustat”
pana l-am injumatatit :)) Puneti cat mai mult, ies muult mai delicioase mai insiropate.
Daca rondeaua de ananas este prea mare (si la mine a fost), o puteti taia cu un cutter de biscuiti rotund,sau cu cutitul
pentru a incapea in forme. Sau le puteti taia cuburi/suvite dreptunghiulare, daca formele sunt mai mici.
Punem aluat peste ananas si cireasa, 3/4 din forma.
Coacem la cuptorul preincalzitila 180 C pentru cca 20 minute.
Lasam sa se raceasca in tava pentru cca 3 minute, apoi intoarcem tava cu totul pe un gratar.
Buune de tot!
Enjoy!
arata f bine 😀
Arata foarte bine si cred ca sunt si foarte bune! Felicitari! Vreau sa le incerc si eu dar nu am tava de silicon. Intrebarea este: pot sa folosesc tava obisnuita de muffins?
Multumesc frumos!
Ligia
Ligia, sigur, merg facute si in tavi clasice de muffins. 🙂
Te astept cu impresii!
La Multi Ani, Edith! Sa fii sanatoasa si iubita si sa ai parte numai de realizari! Prajituresti superb!
La multi ani, Anca! Iti multumesc! Sa fii iubita si numai bine iti doresc si tie!
Te pup!
Imi ploua in gura! 🙂
La Multi Ani draga mea!!
La multi ani! 🙂
La multi ani! Ma bucur ca am dat peste retele tale….si peste tine 🙂
La multi ani! 🙂 Si eu ma bucur 😉
La multi ani si tie! Multumim pentru retetele delicioase si pentru pozele frumoase cu care ne incanti.
La multi ani! 🙂 Multumesc si eu ca le incercati 🙂
Ok, atunci am sa incerc, sper sa-mi iasa la fel de bune si frumoase. Multumesc pt. raspuns!
Ligia
Ce bine arata! Chiar mi-am luat si eu o tavita din asta de silicon si nu am folosit-o. Este momentul 🙂
go, go, go 😉 te astept cu impresii! 🙂
Arata fabulos aceste prajiturele!
La multi ani, Edisth! Sa ai o primavara colorata, plina de iubire si inspiratie!
La multi ani! 🙂 Iti multumesc, la fel 🙂
La multi ani!de mult citesc retetele tale si le execut.
sunt usor de facut si foarte gustoase.pupici Mari.
La multi ani! 🙂 Ma bucur ca iti plac retetele mele, Mari! 🙂
Buna Edith. Te invit la un concurs de gatit pentru prieteni, inspirat de retetele din anii ’20 ale strabunicii lui Elizabeth Gilbert, Margaret Yardley Potter si de “Cartea de bucate, ospitalitate si povesti minunate”. Mai multe amanunte gasesti la mine pe blog http://brindusascheaua.blogspot.ro/2013/03/concurs-de-gatit-pentru-prieteni-Humanitas.html
O primavara frumoasa sa ai 🙂
Multumesc la fel, Brindusa! 🙂
Hmmmm…ce bine arata. E de un efect minunat:)
Ma bucur ca iti plac, Macy! 🙂
sunt cele mai bune prajiturele cu ananas pe care le am mancat pana acum. multumesc
Pizza bucuresti 😀 ma bucur ca ti-au placut 😛
Nu costa deloc mult sa faci aceasta reteta, iar compotul de ananas este ieftin.
Le-am incercat sambata! Au iesit extraordinare! Te-am ascultat si am pus 5 lg de caramel in fiecare forma si au iesit mai insiropate si buuune de tot. Nu au rezistat mai mult de 2 ore :)))
Iti multumesc mult pentru reteta, esti o nesecata sursa de inspiratie. Elena
Elena, ma bucur tare ca le-ai incercat. Musai le repet si eu dupa ce termin cu dieta (cand o mai fi asta?? :)))) si o sa pun muult caramel 🙂
Iti multumesc pentru cuvintele frumoase si te mai astept! 🙂
Am venit cu impesiile. 🙂 Foarte bune numai ca nu asa de frumoase ca ale tale. Formele tavii mele sunt mai mici si s-au cam rupt dar s-au mancat si asa. 🙂
Multumiri pt. reteta!
Ligia
Ligia, ma bucur ca ti-au placut. 🙂 Stiu ca lipsa tavilor cu forme mai mari poate fi o problema..
Te mai astept! 🙂
Nu am renuntat!:) Am fost si am cumparat o tava de silicon cu forme mai mari. Incerc si in tava noua (zilele urmatoar. Sper sa nu se mai dezmembreze. Sper sa fie ok!
Multumesc Edith!
Ligia
Ligia, iti tin pumnii sa iti iasa ok 🙂
buna edith. as vrea si eu sa incerc aceasta reteta , crezi ca sunt suficient de mari formele mele de silicon de diametru 7cm?
Iulia, daca sunt adanci de 5-6 cm si au la baza tot 6-7 cm ar tb sa fie ok 🙂 Te astept sa-mi spui cum ti-au iesit 🙂
multumesc frumos, mi-am cumparat tot ce am nevoie (in cantitate dubla) si maine vin cu impresii 🙂
Edith le-am facut si eu astazi…ei bine nu ti-am ascultat sfatul am gustat cam mult din caramel 😀 nu am putut sa ma stapanesc(o placere vinovata), revenind la prajiturele au fost nemaipomenit de delicioase mai ales ca eu si mama suntem fani ananas. Am facut 2 portii ca una clar ca nu a fost de ajuns. Iti multumesc pentru reteta si iti doresc o duminica placuta alaturi de cei dragi!
Floryn, ma bucur ca le-ai incercat si ti-au placut 🙂 Haha, caramelul ala da dependenta :))
O zi frumoasa si te mai astept! 🙂
As avea si eu o intrebare, pentru cate portii este reteta? As vrea sa o fac in curand, dar pentru un numar mai mare de persoane si sa vad daca le dublez sau triplez 🙂
Multumesc,
Ioana
Ies 7 bucati, asa cum am spus si in reteta. Insa depinde si de marimea formelor de muffins.
Buna .am dat peste reteta ,si as vrea sa o incerc si eu ș dar am o nelamurire. De ce in pozele unde sunt rasturnate si gata de servire , observam o baza de textura diferita ? Ar parea o alta compozitie …
Imi este greu sa cred ca la cuptor se separa asa datorita coacerii …
ce se vede la baza este ceea ce a crescut peste forma de silicon 🙂
Multumesc de raspunsul promt .Si… bravo ! Nu cred ca reusesc asa si eu .
O dupa-amiaza placuta
de ce sa nu reusesti?? 🙂 Este o reteta simpla, curaj 🙂
multumesc de reteta…au iesit foarte bune ! am pus poze pe fb.
Iulia, ma bucur ca ti-au placut. Sa-mi lasi si mie un link catre poze te rog 🙂
Merci!
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=678796532177638&set=a.230505503673412.56391.100001418914460&type=1&theater
Multumesc pt link. Tare frumusele 😉
Edith, ma gandeam sa fac 2 in 1 dar mi-e frica sa nu gresesc. Spune-mi, vreau sa fac muffins pufosi cu ciocolata, dar din compozitie vreau sa opresc si sa fac si cateva cu ananas. Oare merge compozitia utilizata la muffins pufosi sa o fac cu ananas? N-as face doua compozitii..
Anca, te referi la astia? https://www.edithskitchen.ro/muffins-pufosi-cu-ciocolata/
Sigur,cred ca merge. Deci vrei sa pui compozitia aia si ananas ca in reteta asta, sa il caramelizezi? Sa nu mai pui ciocolata la astia insa. Nu stiu cum ar fi combinatia 🙂
Buna, Edith! Nici eu nu am gasit forme mari din silicon pentru briose.. Oare as putea folosi in schimb forme din aluminiu? Temerea mea este ca se vor lipi si nu se vor mai putea rasturna.. multumesc! O zi frumoasa!
Irina, daca folosesti formele acelea din folie de aluminiu sigur nu se lipesc. Depre altele nu stiu ce sa-ti spun. Cel mai sigur este sa le ungi cu putin ulei totusi.. 🙂
Multumesc frumos pentru raspuns! Da, la cele din folie ma refeream
delicioase si tare faine!!
esti asa creativa..felicitari!
cu bine..si la mai multe idei…
Claudia, multumesc! Ma bucur ca ti-au placut 🙂