Stiiiu, nu ma injurati, asta nu e vreme de copt muffinsi.
Ce e drept, eu i-am facut mai demult si abia acum ajung sa ii postez.
Va dau un sfat: salvati reteta si cum prindeti o seara mai racoroasa faceti-i neaparat!
Nu o sa va para rau, sunt cei mai bune briose pe care le-am mancat. I swear!
Pufoase, aromate si pline de bucati de ciocolata. Ce putem cere mai mult?
Reteta Any_Anette
Ne trebuie:
2 oua
110 gr de unt moale
110 gr de zahar
140 gr faina
70 de gr bucatele de ciocolata
1 plic de zahar vanilat
2 lingurite de praf de copt
2 linguri de lapte (reteta nu prevede lapte, insa eu am pus
pentru ca mi se parea cam densa compozitia, ramanea lipita de peretii mixerului)
pentru ca mi se parea cam densa compozitia, ramanea lipita de peretii mixerului)
(Dintr-o portie ies cca 8 muffinsi – in functie de forme.
Eu de cate ori am facut reteta, am facut portie dubla, asa va sfatuiesc si pe voi)
Cum se fac:
Se pun toate ingredientele (in afara de ciocolata) in mixer si se mixeaza bine.
Se adauga apoi bucatelele de ciocolata si se amesteca usor cu o lingura.
Am uns formele de briose cu ulei si tapetat cu faina, iar pe fund am pus cate un cerc de hartie de copt – sa le pot scoate mai usor).
Tava zice-se e din teflon, dar cu prima tura am avut probleme, asa ca..
Acum voi va cunoasteti tavile si stiti daca mai este nevoie sa le ungeti sau nu.
Fac o paranteza.
Daca nu aveti forme de briose, puneti compozitia intr-o tava de chec (sau doua) sau intr-o tava de tort. Ce aveti.
Va asigur ca gustul va fi acelasi.
Va asigur ca gustul va fi acelasi.
Atentie sa estimati bine tava in care trebuie pusa cantitatea rezultata.
Am pus cu o lingura compozitia in fiecare, apoi cu o lingurita le-am nivelat si
am mai pus deasupra bucatele de ciocolata.
am mai pus deasupra bucatele de ciocolata.
Le-am dat la cuptor (preincalzit) la 180 de grade, pt cca 20 minute.
In orice caz, depinde de cuptor, verificati cu scobitoarea.
Sunt cei mai buni muffinsi pe care i-am mancat pana acum!!
Pufosi si aromati, o nebunie!!
O sectiune:
Si inca una…
Arata grozav briosele. Atentie, insa, cu coptul compozitiei de briose in tava de tort, chec, etc. Am incercat eu o data si m-am pacalit, aluatul ramane crud la mijloc cand cel de la margine e copt, sau cel de la margine se coace prea mult pana se face si mijlocul. Aluatul asta trebuie copt in forme mici, astfel incat caldura sa ajunga repede la interior. Merge insa facut in tavi de bundt cake – cele inelare, care permit caldurii sa vina si dinspre interior.
Ioi,sunt plina, acum m-am ridicat de la masa, dar un pufos d-asta ar mai intra!
Super arata! O sa le tin minte ca sa le incerc macar o data in varianta Monti! 😉
am facut niste ochi mari – arata ireal de bine 😀
@Monica: multumim de sfat. Sa stii ca pe forumul de unde am luat reteta, au fost pers care au facut reteta in tava din aceea cu gaura in mijloc.. Si nu s-a plans.
Chiar nu am facut, dar m-am gandit ca ar merge. Poate intr-o tava de tarta, ca este mai mare si iese mai subtire?
@Ducesa: Intraaa la orice ora, sa stii! 🙂
@Nik26: Merci, sa le incerci ca nu o sa-ti para rau 😉
@brontozaurel: merci! Ce mai astepti, pune-o pe mama la treaba :))
Ti-a facut tortul cu mandarine? 😛
te cred pe cuvant ca sunt delicioase.
da nu stiu de ce la o reteta luata de pe forum,am incercat odata si cu hartie de briosa(pusa in tava de briosa).
si m-am chinuit sa desfac briosa din hartie.
oare,trebuia sa ung si hartia cu un pic de ulei?
multumesc mult.
pupici MARI.
Mari, mie nu imi plac hartiutele alea pt briose. 🙁 Le-am incercat si eu si se lipesc briosele f rau de ele (poate nu le-am nimerit eu pe cele mai bune.. nu stiu).
Eu am zis in reteta cum am facut (desi forma era teoretic din teflon si nu ar fi trebuit sa se lipeasca deloc): am uns cu ulei formele, le-am tapetat cu faina, iar pe fundul fiecarei forme am pus un cerc de hrtie de copt. Asa ies mult mai repede.
Incearca asa, sigur iti ies 🙂
Te astept sa-mi spui! 🙂
Eu pun în forme de silicon
Sigur, este ideal sa le coacem in forme de silicon, asa nu se lipesc. Pe atunci nu aveam 🙂
cat de bine arata….
Merci frumos, Alex! 🙂
mersi mult de reteta; cautam o reteta noua de briose; le fac maine si as incerca si cu afine, sa vedem cum ies.
*am si eu tava teflonata de briose, dar folosesc tot timpul hartiute in ea,unse si ele cu unt sau ulei, atat tava cat si hartiutele.altfel, ori se lipeste compozitia, ori se spala mai greu tava. singurele tavi in care nu folosesc nimic,sunt cele de silicon, din care briosele ies fara probleme, sau intorci tava invers ca pe soseta.
Cu placere, Ralulca, sigur or sa-ti placa! 🙂
Eu nu mai folosesc hartiutele pt briose, am renuntat. Am vazut ca metoda cu hartia de copt pe fund si unsul cu ulei/faina merge ok.
Iar silicoane.. nu am :))
Am tot zis sa imi iau o tava de silicon sa vad cum e, dar nu am reusit inca.
Te astept sa-mi spui cum ti-au placut 🙂
Am promis, am efectuat; excelente. sfatul meu, portie dubla neaparat, mai ales la familiile mai mari, ca altfel o sa ridicati din umeri. eu am pus aroma de portocale si picaturi de ciocolata amaruie; superbe cu un pahar de lapte batut, energia necesara inainte de alergatul la tobogan. multumim.
Buna! Delicios blog! As vrea sa il “urmaresc” dar nu e widgetul… O zi frumoasa!
Raluca, am bucur ca ti-au placut. Buune cu portocala…
Eu portie dubla am facut mereu pt ca se “topesc” imediat.
Ana, nu mi-am pus widgetul, insa am vazut ca sunt pers care il urmaresc (insa nu as putea sa-ti spun cum au facut 😛 )
Poate descoperit tu cum sau il poti pune la favorite/bookmarks dc vrei 🙂
ce frumusete….reteta este excelenta iar tavile pe masura!
am un premiu pt. tine. puppp
Flori, saru’mana! 🙂
de la Rux…cei mai buni muffinsi sunt de la tine…cu siguranta…minunati si multumesc!
Cu multa placere, Rux, ma bucur ca ti-au placut! Te pup!
Super!!!!vreau sa incerc si eu reteta, dar nu inainte de a-mi lua tava ca a ta.Pls…de unde ai luat-o?
Mersi
Alexandra, mi le-a cumparat o prietena de la un magazin din Drumul Taberei, dar nu stiu exat care.
Dar, la cat sunt de bune briosele astea nu cred ca merita sa astepti pana gasesti la fel. Cumpara orice felde tava de briose si incearca-le ca nu o sa-ti para rau 🙂
am facut si eu muffinsi astia azi.sunt geniali…
eu am pus esenta de vanilie in loc de zahar vanilat(nu am avut zahar vanilat si nu am mai iesit sa iau) si am pus pe deasupra ciocolata taiata marunt cu cutitul.au iesit putin cam varza la aspect pentru ca eu nu am inca o tava pt copt briosele si am incercat sa ii coc doar in hartiutele pt briose.din cele pe care le-am uns cu ulei s-a varsat putin compozitia intr-o parte si nu mai sunt asa dragutze dar cele pe care nu le-am uns au iesit foarte frumoase.si au crescut si frumos.
Veezi? Eu cand v-am spus, nu m-ati crezut :))
Ma bucur ca ti-au placut! Intotdeauna poti folosi vanilie dc nu ai zahar vanilat si invers. Esenta este mai aromata dar e ok orice pui. Sa incerci sa gasesti Butter vanilla la fiole de la Dr Oetker (eu iau din Plus) Ies foarte bune prajituile cu ea. Eu altceva nu mai folosesc de cand am descoperit-o 🙂
Sa stii ca sunt pers care au facut si in forma de chec, poti incerca sa nu te mai chinui cu formele…
mi se pare ca tot farmecul brioselor sta in forma si in hartiutele alea.o sa ma chinui cu hartiutele pana cand o sa imi iasa.cu 2 inca se lasa dar nu asa aru.incerc cu 3 data viitoare.si sper sa gasesc si eu forme pt copt briose.
Asa este, briosele au farmecul lor… Gasesti tava de briose in orice hypermarket/metri/selgros, nu are rost sa te chinui cu hartiile 🙂
Super tava. Eu am tava de briose normala, teflonata si nu o ung cu nimic, nici forma, nici hirtiile.
In tava asta se lipesc, probabil a ta e de calitate mai buna..
Draga Edith,iti multumesc pt tot ceea ce faci pe acest blog,este minunat totul si faptul ca impartasesti cu noi!
Am incercat o parte din retetele tale si mi-au placut foarte mult…asa ca,merg cu incredere pe mana ta!
Voi incerca curand briosele astea si o sa-ti spun cum mi-au placut.
Te pup!
Cristina, iti multumesc mult. Ma bucur tare ca ti-a placut ce ai incercat de la mine.
Briosele astea sunt foaaarte bune, te sfatuiesc sa le faci in cantitate dubla 🙂
Te mai astept cu drag!
Eu am cumparat cele mai ieftine hartiute de muffins de la Carrefour 🙂 adica cele marca Carrefour si nu am avut niciodata probleme, se desprind foarte frumos de pe briosa exact ca si briosele cumparate…
Mihaela, si eu cand folosec formele rotunde folosesc hartiile pt briose, insa in formele astea nu mergeau…
Am facut din nou, cu ocazia zilei Mondiale Nutella (5 februarie). Iar sub alta forma, dar tot pe baza retetei tale. L-am pus pe blog. A iesit un chec deliiiiiciooooos! Mersi pentru reteta!
Daiana, vad ca si tu esti fanul acestor muffins ca si mine 🙂
Ai pus nutella in compozitie? Mmmm cred ca au fost minunate!
Buna Edith. Trebuia sa le incerc si pe astea..dupa cele cu ciocolata de we trecut. Sunt foarte foarte bune. Am facut o tava si jumatate(am o forma cu 12 si una cu 6) si nu stiu cat timp vor rezista. Eu am incercat deja vreo 2 🙂 si urmeaza ora gustarii copiilor.
Andreea, ma bucur ca ti-au placut pufoselele astea. Asa e sunt bune rau 🙂
Te mai astept!
E pentru prima data cand iti vizitez blogul si am ramas prooofund imrpesionata de ce am gasit.De acum o sa te vizitez foarte des,ai niste retete minunate si blogul e foarte ordonat si organizat.Felicitari:)
Si nu pot sa nu zic ca imi ploua`n gura cand vad imaginilea astea,din pacate trebuie sa-mi cumpar o tavita inainte de a le face si eu.O zi frumoasa.Te pup
Amelia, ma bucur ca iti place blogul meu.
Te astept cu impresii cand incerci ceva. Si neaparat cumpara-ti o tava de briose, pufoseniile astea merita incercate 😉
Azi am facut reteta. Este deosebita si nu mi s-a parut a fi grea. In cateva am pus visine si afine in loc de fulgi de ciocolata.
Felicitarile mele! 😀
Simona, ma bucur ca ti-au placut 🙂
Cred ca a fost delicioase si cele cu fructe!
Sunt delicioase şi foarte simplu de făcut. De ieri dimineaţă am făcut de 4 ori (şi nu prea ar trebui că am cam ieşit din grafic cu greutatea):))
Azi dimineaţă cel mic (care are 2 ani) s-a dus la dulap, a scos tava pentru brioşe şi “mami, papa!!”. Deci nu e vina mea, da? Să se reţină! 🙂
Eu în loc de 2 linguri de lapte am pus o ceşcuţă mică de lapte bătut. Au ieşit excelente!!
Mulţumim pentru toate bunătăţile!
Georgiana Radu
Sunt bune tare! Ma bucur ca ti-au placut 🙂
Stie cel mic ce stie :)))
E bine de stiut ca merg facute si cu lapte batut.
te mai astept!
FFF bune, si fetitei mele i-am dat de numai 1 an si 2 luni:) delicioase!
Ma bucur ca ti-au placut 🙂
mananca caciocolata la varsta asta? 🙂 Sau le-ai facut fara ciocolata?
Ma uit si ma tot minunez, cum Dumnezeu cresc briosele astea fara nici un agent de afanare ? Nu tu drojdie, nu tu bicarbonat, nu tu praf de copt, nu tu amoniu ! Cum ?
Lumineaza-ma si pe mine te rog !
tot ce stiu este ca intr-adevar cresc. Daca te intereseaza exact procesul care se produce, nu te pot ajuta.
Daca vrei doar sa le incerci, incearca-le cu incredere, vor creste.
Cum fara? Au doua lingurite de praf de copt.
Si sint foarte foarte bune! Le-am facut de nici nu mai stiu cate ori! 🙂
Daiana, multumesc pentru precizare :))
Eu chiar nu mai tineam minte daca are sau nu, am raspuns comentariului de pe mobil si n-am mai apucat sa ma uit in reteta. Am zis ca daca vizitatorul asa zice, asa este, nu are praf de copt :)))
Multumesc, sarut mana ! Imi era teama ca ati scapat acest mic amanunt. Asa stand lucrurile, sigur o sa fac si eu aceasta reteta, ca-i foarte simpla.
Georgelis, asa cum a precizat Daiana mai sus, reteta contine si praf de copt, care ne-a scapat la amandoi 😛 Recunosc, ca nu tin minte retetele pe derost 🙂
Edith, am facut briosele acestea acum 4 zile. Au iesit delicioase!! Pana si lui Patrick, baietelul meu cel mofturos, i-au placut fff mult!!!
Ma gandeam: ce zici bucatelele de ciocolata ar putea fi inlocuite cu stafide???
Vor urma cele cu ananas ca taaare-mi mai fac pofta!!!
Ma bucur ca v-au placut. Sigur, merg si cu stafide, fructe confiate, nuca..
34 de copii de clasa a 4-a au fost in delir cand au papat muffins marca Edith..deliciosi! s-au lins pe boticuri si ei si invatatoarea, care a cerut reteta..he he!
multumim, doamnaaaaa Ediiiiiith! striga toti copii-n cor <3
P.S.i-am copt in hartiute gandindu-ma ca e mai igienic asa pentru copii,iar deasupra am pus glazura de cicolata si bombonici 🙂
Anka, m-ai binedispus tare, tare 🙂 Ma bucur mult ca v-au placut tuturor 🙂
Astazi am facut si eu reteta,au iesit deliciosi..mersi mult pentru reteta!S-au mancat imediat,o sa mai fac cu siguranta
Ma bucur ca i-au incercat si ti-au placut 🙂
Te mai astept!
Este reteta pe care eu o fac de multi ani si imi iese de fiecare data, singura diferenta este ca eu pun doar 65 g de zahar si atunci nu am nevoie de lapte.
Anca, ma bucur ca iti plac 🙂
E bine de stiut ca sunt bune si mai putin dulci 🙂
I-am facut weekendul asta si au iesit foarte buni. Am avut musafiri si au fost foarte apreciate. Ms mult pt reteta.
Cu placere! Ma bucur ca ti-au placut 🙂
Buna Edith,are vreo importanta in ce ordine se adauga ingredientele?
Adnana, nu are importanta ordinea 🙂
Multumesc,in 2 ore ma apuc de ele 🙂
spor! 🙂
Te astept cu impresii!
Nu am mai apucat sa fac muffinsii pentru ca am aflat ca intre colindatorii pe care ii asteptam sunt mai multi care tin post….si am facut energizantele cu ciocolata si biscuitii cu gem de zmeura…. si am facut foarte bine, pentru ca au disparut foarte repede :))
multumesc foarte mult pentru retete si sfaturi!
Cu multa placere! 🙂
Nu m-am lasat si am facut si minunile astea. Deli-pufoase! Ti-am ascultat sfatul si am facut portie tripla… Deja 4 muffinsi au facut picioare :))
Ma bucur ca v-au placut 🙂
Siiii am facut iar reteta! iar si iar si iar … 🙂
Cred ca e printre putinele retete pe care le stiu pe de rost.
Si de fiecare data fac portie dubla.
De data asta am adaugat banana pisata si putin ness.
Nebunie!
Ma bucur tare ca iti plac. Buna ideea cu banana si ness 🙂
Buna! Aceste briose se pot face si fara zahar? si in loc de ciocolata sa ii pun un fruct?
Le poti face fara zahar cred (nu am incercat), insa ce gust vor avea? Nu le indulcesti cu nimic?
Am facut si eu, au iesit f bune doar că ciocolata s-a dus la fund, nu a ramas nimic sus. Ce n-am facut bine?
Adriana, ai pus ciocolata tocata ca si mine? Se vede in poze ca si la mine s-a cam dus la fund. Am pus cateva bucatele de ciocolata deasupra inainte de coacere.
Cu picaturile de ciocolata cred ca nu se intampla la fel…
Da, acum am vz ca au ramas la fund si la tine. Problema la mine a fost ca s-au lipit putin si ciocolata a ramas in tava :). Data viitoare pun hartie de copt sau forme de silicon
Hm.. Ciudat ca s-au lipit. Ai pus tot ciocolata tocata? Sau picaturi?