Prajitura asta o face mama de cand ma stiu.

Buna si pufoasa si acrisoara, merge cu mai multe tipuri de fructe, insa cu visine e preferata mea.

prajitura cu visine

Ne trebuie:

100 g unt

200 g zahar pudra

250 g faina

3 oua

150 ml lapte

1/2 plic praf de copt

vanilie

cca 800 g visine (sau alte fructe)

5-6 lg de zahar (pentru visine)

prajitura cu visine 2

Cum se face:

Scoatem samburii la visine si le punem intr-o sita, presaram 5-6 lg de zahar deasupra si le dam la rece pentru 2-3 ore (minim).

De preferat ar fi daca ati putea sa le puneti de seara pana dimineata.

Zeama ce se scurge de la ele, impreuna cu zaharul vor forma un sirop delicios pe care l-am baut diluat cu apa. Cu cat le lasati mai mult la scurs, cu atat veti obtine mai mult sirop.

Frecam untul (la temp camerei) cu 2-3 lg de zahar, treptat adaugam cate un galbenus si cate 3-4 lg de zahar.

Punem vanilia si un praf de sare, apoi laptele, si praful de copt amestecat cu faina.

Albusurile se bat spuma si se amesteca in compozitie.

Se rastoarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina (dimensiune tava: 20/30 cm).

IMG_7200_1

Se coace la foc iute (in cuptorul bine incins inainte) cca 10-15 min, apoi o scoatem din cuptor

si punem deasupra, repede, visinele.

IMG_7208_1

Dam din nou la cuptor si mai lasam cca 35-40 de minute.

Cand este gata pudram cu zahar.

IMG_7215_1

Buna parfumata si racoroasa.

Enjoy!

prajitura cu visine 1