prajitura252520cu252520budinca252520de252520ciocolata thumb25255B325255D - PRAJITURA CU BUDINCA DE CACAO

Astazi avem un dulce bun, usor de facut si ciocolatos.

Ma rog, nu-i chiar cu ciocolata, ca-i Dukan, insa este cu cacao, ceea ce este

aproape la fel de bun, nu? 🙂

Contine si alimente tolerate (amidonul si cacaoa), dar vom consuma doar 1-2 felii pe zi,

ca sa nu depasim cantitatea de alimente tolerate.

Ne trebuie:

Pt blat:

2 lg tarate de ovaz (rasnite)

1 lg tarate psyllium

1/2 lg amidon

1 ou mare

2 lg indulcitor (eu folosesc Xylitol)

1/2 lgt (rasa) praf de copt

2 lg iaurt 0,1% grasime (folositi un iaurt mai gros)

vanilie

un praf de sare

Pt. budinca:

30 g amidon

2 lg cacao

2-3-4 lg xylitol sau alt indulcitor (dupa gust)

450 ml lapte 0.1%

vanilie

un praf de sare

1 foaie de gelatina (aprox 2 g)

(sau puteti folosi un plic de budinca de cacao preparat cu 450 ml lapte)

– cantitati pentru tava de 18 cm diametru –

Cum se face:

Blatul:

Mixam 1 minut, oul cu sare si indulcitor, apoi adaugam celelate ingrediente.

Coacem cca 20 minute intr-o tava de 18 cm diametru.

Tava mea este foarte buna si nu se lipeste,

daca stiti ca se lipeste, puneti hartie de copt pe fundul tavii.

Intre timp facem budinca. Daca folositi budinca la plic, urmatii pasii de pe instructiuni,

folosind 450 ml lapte.

Daca vreti sa procedati ca mine, punem laptele (din care am oprit cca 100 ml ) la fiert.

Separat amestecam amidonul cu cacaoa, xylitolul si praful de sare. Adaugam treptat cei 100 ml de lapte rece.

Cand laptele incepe sa fiarba, adaugam laptele cu amidon si amestecam cu un tel pana se ingroasa.

Luam de pe foc si adaugam vanilia si foaia de gelatina hidratata anterior pt 5 minute

si stoarsa bine. Omogenizam bine budinca.

Punem blatul pe un platou, asezam inelul tavii in jurul lui si turnam deasupra budinca fierbinte.

Lasam sa se raceasca la temperatura camerei si dam la frigider 1-2 ore.

Daca vreti, puteti orna cu o glazura facuta din:

2 lgt lapte praf degresat, 1/2 lgt indulcitor, vanilie si apa ca sa obtineti o consistenta semifluida.

Optional: puteti adauga in budinca coaja rasa de portocala / aroma de portocala / rom / migdale, dupa preferinte..

Enjoy!

prajitura252520cu252520budinca252520de252520ciocolata2525201 thumb25255B325255D - PRAJITURA CU BUDINCA DE CACAO