Astazi avem un dulce bun, usor de facut si ciocolatos.
Ma rog, nu-i chiar cu ciocolata, ca-i Dukan, insa este cu cacao, ceea ce este
aproape la fel de bun, nu? 🙂
Contine si alimente tolerate (amidonul si cacaoa), dar vom consuma doar 1-2 felii pe zi,
ca sa nu depasim cantitatea de alimente tolerate.
Ne trebuie:
Pt blat:
2 lg tarate de ovaz (rasnite)
1 lg tarate psyllium
1/2 lg amidon
1 ou mare
2 lg indulcitor (eu folosesc Xylitol)
1/2 lgt (rasa) praf de copt
2 lg iaurt 0,1% grasime (folositi un iaurt mai gros)
vanilie
un praf de sare
Pt. budinca:
30 g amidon
2 lg cacao
2-3-4 lg xylitol sau alt indulcitor (dupa gust)
450 ml lapte 0.1%
vanilie
un praf de sare
1 foaie de gelatina (aprox 2 g)
(sau puteti folosi un plic de budinca de cacao preparat cu 450 ml lapte)
– cantitati pentru tava de 18 cm diametru –
Cum se face:
Blatul:
Mixam 1 minut, oul cu sare si indulcitor, apoi adaugam celelate ingrediente.
Coacem cca 20 minute intr-o tava de 18 cm diametru.
Tava mea este foarte buna si nu se lipeste,
daca stiti ca se lipeste, puneti hartie de copt pe fundul tavii.
Intre timp facem budinca. Daca folositi budinca la plic, urmatii pasii de pe instructiuni,
folosind 450 ml lapte.
Daca vreti sa procedati ca mine, punem laptele (din care am oprit cca 100 ml ) la fiert.
Separat amestecam amidonul cu cacaoa, xylitolul si praful de sare. Adaugam treptat cei 100 ml de lapte rece.
Cand laptele incepe sa fiarba, adaugam laptele cu amidon si amestecam cu un tel pana se ingroasa.
Luam de pe foc si adaugam vanilia si foaia de gelatina hidratata anterior pt 5 minute
si stoarsa bine. Omogenizam bine budinca.
Punem blatul pe un platou, asezam inelul tavii in jurul lui si turnam deasupra budinca fierbinte.
Lasam sa se raceasca la temperatura camerei si dam la frigider 1-2 ore.
Daca vreti, puteti orna cu o glazura facuta din:
2 lgt lapte praf degresat, 1/2 lgt indulcitor, vanilie si apa ca sa obtineti o consistenta semifluida.
Optional: puteti adauga in budinca coaja rasa de portocala / aroma de portocala / rom / migdale, dupa preferinte..
Enjoy!
eu “mananc” deja pozele :)))
arata demential si e foarte simpla. am toate ingredientele in casa, asa ca o voi executa imediat 🙂
hai sa-ti zic ceva: in fiecare zi gasesc cate ceva delicios la tine pe blog si cum am camara plina asa ca nu prea imi lipsesc ingrediente, ma tot “prostesc” in bucatarie. nu stiu zau cum imi va afecta asta greutatea………..
dar oricum te felicit pt deliciile pe care le faci si iti multumesc ca le imparti cu noi!
Anne, ma bucur mult ca te inspira retele mele.
Nu stiu ce sa-ti spun.. mie mi-a afectat in rau greutatea blogul in acesti aproape 5 ani de cand il am.. din cauza asta sunt acum la dieta 😛
Dar poate tu nu esti asa pofticioasa&mancacioasa ca mine ;))
Te astept in continuare sa le incerci.
Buna…..am facut si eu delicioasa ta tarta insa budinca aia racita nu mi se intinde deloc iar estetic hmmmm lasa de dorit…..sa o pun cand e inca calda?
Andreea, in reteta scrie: “turnam deasupra budinca fierbinte” Deci budinca nu se lasa sa se raceasca. Este normal sa se intareasca pe masura ce se raceste 😉
Aoleu ce tantaloaica sunt….am facut din aia la punga si am asteptat sa se raceasca hahahhaahhaha……sarumana…o fac azi cu budinca ta :** pup si ms
Si cu cea la punga procedezi la fel, o pui fierbinte. Nu trebuie neaparat sa o faci pe cea din reteta 😉
Un desert simplu, aratos si chiar gustos! Si eu sunt la dieta, si am incercat aproape toate retetele tale Dukan, iar rezultatul a fost de fiecare data surprinzator de gustos 🙂
Iti multumesc pentru toate ideile si sfaturile pe care le transmiti prin retetele tale!
Numai bine, Anda
Anda, ma buur ca ti-au fost de folos retele mele Dukan si mai ales ca ti-au placut 🙂
Te astept sa te inspiri si in continuare, pentru ca am o multime de retete pentru voi 😉
Tare mult imi place tortuletul tau! simplu , gustos si sanatos!!!
ma bucur ca iti place 🙂
Arata atat de bine incat as jura ca este ciocolata pura acolo!!
haha, merci! Nu-i asa? 🙂
Ce aratoasa si buna!
ma bucur ca iti place 🙂
Amincercat-o aseara, tare buna a fost. Am lasat-o la frigider 30 minute, apoi n-am mai rezistat si am taiat-o :)))
Multumesc. Alina
Alina, ma bucur ca ti-a placut 🙂
Adevarul este ca e cam greu sa-i rezisti 😉
Te mai astept!
cu ce putem inlocui foile de galtina?
nu vrei sa folosesti gelatina? de ce?
Poti pune 400 ml de lapte la prepararea budincii, insa nu va mai sta asa tapana si frumoasa ca in poza..
Daca nu gasesti foi de gelatina, poti folosi gelatina granule (cea la plic albastru, de la Dr Oetker).
Pui un varf de lgt la inmuiat intr-o lingura de apa, lasi 5 minute sa se umfle, apoi o torni peste budinca calda si omogenizezi bine.
Am incercat si eu aceasta reteta, foerte buna, iti mai potoleste pofta de dulce atunci cand esti la dieta…
Iti multumim pentru toate aceste retete si te mai asteptam cu noi retete gustoase si sanatoase DUKAN.
Ma bucur ca ti-a placut 🙂
Te mai astept sa te inspiri!
De cand am vazut fotografiile, am zis ca trebuie sa incerc si acest dulce…..Delicios!!!!
Elena, din dulcele targ al Iesilor! 🙂
Draga mea, ma bucur ca ti-a placut 🙂
buna <3. am incercat si eu unele din retetele tale si sunt super. mai ales clatitele, iummmiiii. dar am si eu o intrebare…unde pot gasi foile de gelatina?
p.s. super bun indulcitorul tau, eu foloseam inainte stevie, si nu eram prea buni prieteni :)). tu de unde il iei?
te pup. :*
Ma bucur ca ti-au placut clatitele 🙂
Foile de gelatina le gasesti in supermarketurile mai mari, gen mega image, billa, poate si carrefour. Nu mai stiu exact. Eu le gasesc la un supermarket de pe stefan cel mare (daca esti in buc..). Cauta la raionul cu gelatina si imposibil sa nu gasesti.
Ma bucur ca iti place xylitolul. Cauta pe net, sunt cateva site-uri care il au. thegoldenshore.ro e unul din ele. Si parca veganlife.ro
Te mai astept!
Ceao !
Vreau sa-ti spun ca ma bucur ca am intrat pe pagina ta si am gasit aceste retete nemaipomenit de gustoase. Am facut deja multe dintre ele. Mersi ca impartasesti cu noi aceste minunatii.
Pe duminica intentionez sa fac si acest tort de cacao care e demential 🙂
Iti doresc toate cele bune,
Edith…draga mea…ce sa zic …de vreo 2 ore ma tot uit la retetele Dukan,nu credeam ca ai atat de multe…cum ai spus si tu in alte retete Dukan ,ceea ce iti lipseste la un moment dat este painea,prajiturile…ceva dulce ! eu mi-am facut un fisier intreg pe computer cu retete de paine Dukan,prajituri Dukan,pizza Dukan si alte bunatati …Dukan dar tu ai o INFINITATE de retete ,ma bucur ca inca tii dieta,eu si sotul am inceput doar de vreo 10 zile dieta si abia am trecut de faza de atac,sotul a slabit 5 kg in 7 zile eu “doar” 3 kg in 7 zile…deee,ce sa fac… am fost bucuroasa pentru el,dar…de ce eu nu am sbabit 5 kg in 7 zile ????apoi mi-am dat seama ca in primele 3 zile am folosit fulgi de ovaz ca nu gaseam tarate de ovaz..in schimb el nu a mancat deloc din fulgi astia d eovaz ca nu-i placeau…deci din cauza amaratilor de fulgi de ovaz el a slabit cu 2 kg mai mult decat mine,cel putin asa cred…
a fost greu la inceput,acum ne-am obisnuit cu dieta…noi bem si Coca-cola zero,sprite zero si inca 2 bauturi “zero” care aici le gasim…am gasit branza proaspata 0% grasimi ( la Auchan) si crema spalmabila 0,2% grasime la Lidl (marca Linessa,cred)…noi mancam mult peste si vitel,pui am facut de vreo 2 -3 ori,curcan deloc…am sa incerc multe din retetele tale…daca nu ai scrie ca sunt dietetice nimeni nu si-ar da seama( poate doar daca ar citi ingredientele)…oricum eu(si sotul) daca slabim cat dorim noi cu dieta asta vom gati foaaarte dietetic si dupa…multi nu-si dau seama ca se poate gati cu adevarat,gustos dar…dietetic
Vroiam sa-ti mai zic ca am gasit niste retete de paine pe niste situri italiane( si pe unele spaniole cu retete Dukan) in care folosesc si amidon la paine,bat albusurile tare,apoi pun toate taratele(amestec) inmuiate in precedenta in lapte( 0% grasime,clar),un fel de compozitie de chec dar mai tare…zic toti ca iese o paine foaaarte moale,pufoasa..sa incerci…eu am sa incerc si reteta de pizza Dukan,cu blat d etarate si albusuri…
Felicitari si nu te uita in gura “norocosilor” care nu au kg de dat jos sau cei care mananca cat si cand doresc si nu se ingrasa deloc ! ( ma uimesc unele comentarii lasate pe la unele retete Dukan)
Pupici si…cat mai multe kg date jos 🙂 !
Lorena
Lorena, draguta, iti multumesc pt comentariu si multa bafta cu dieta! 🙂
Lasa ca si tu am vazut ca faci oo gramada de minunatii 😉
Intr-adevar, barbatii slabesc mai repede decat noi, din pacate :((
Daca faci painea de care zici, sa pui neaparat reteta exacta si sigur o fac si eu.
Edith ,cit ma bucar ca ti-am descoperit retetele .Deja maine pregatesc din ele. Sunt in faza de croaziera destul de lunga 100 zile, am reusit sa slabesc 8kg in 3 luni si ma c-am saturasem de gratar.
Multumesc ca ai aparut in viata si bucataria mea.
Steluta
Steluta, ma bucur tare ca iti sunt de folos retetele mele. 100 de zile vor trece imediat, multa bafta iti doresc 🙂
Edith tocmai am incercat prajitura ta,ff buna,desi nu am avut psyllium am pus 3 linguri de ovaz si am facut budinca la plic( cea de la dr Oetker merge in dukan?) oricum ideea e ca a iesit fooaaarte buna! Sper ca nu ne lasi balta cu retetele dukan tocmai in prag de sarbatori!:)))
valentina
Valentina, ma bucur ca ti-a placut.
Intr-adevar taratele de psyllium merg inlocuite cu tarate de ovaz sau chiar de grau. Eu le adaug in retete pentru ca sunt foarte sanatoase si dau si vascozitate amestecurilor.
In ceea ce priveste retetele Dukan de sarbatori.. nu pot promite nimic. Insa pana acum am pus cel putin 10 retete dukan care merg la mese festive asa ca ai de unde alege 😉
L-am facut si eu azi. Super simplu de facut, bunut si, in plus…arata intr-un fel. Cred ca fac si de Paste. ♥
Ma bucur ca ai incercat-o si ti-a placut, Raluca! 🙂
Cum iti iese asa de perfect rotund in ce il faci?
Ca pe orice tort, in tava de tort cu peretii detasabili. 🙂
Am spus si in reteta: “Punem blatul pe un platou, asezam inelul tavii in jurul lui si turnam deasupra budinca fierbinte.”
Edith, am facut si eu tortuletul asta de Paste 😀 Tava mea are 22 cm diametru si pentru ca prajitura a iesit subtirica i-am mai adaugat un strat 😀 Uite cum mi-a iesit mie: http://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/2013/06/tort-cu-budinca-de-ciocolata-si-iaurt.html
Cristina, ma bucur ca ai incercat-o si ti-a placut 🙂
Buna Edith,
Am incercat aseara prajitura si a iesit foarte buna! 🙂 Multumim pentru toate retele Dukan, e destul de greu de tinut dieta doar cu alimentele de baza. O singura intrebare la budinca nu pui si indulcitor?
multumesc 🙂
Ma bucur ca ti-a placut 🙂
Am uitat sa scriu in reteta si indulcitorul de la budinca. Sigur ca am pus, 2-3 lg sau dupa gust. 🙂
Te mai astept sa te inspiri!
Multumesc pentru raspuns, am pus si eu vreo 2 dar am zis sa te verific:) Inca ceva, daca nu as vrea sa pun deloc amidon, crezi ca ar iesi cu o cantitate mai mare de gelatina?
multumesc:)
Probabil ca ar merge, undeva la 10-12 g gelatina daca nu pui amidon deloc. Insa, sa tii cont ca se va insiropa ff tare blatul. Cand pui laptele amestecat cu gelatina peste blat, el va fi lichid… si va intra in blat. Nu stiu ce consistenta va avea totul la final. Trebuie sa te gandesti la asta… 🙂
*pardon, am vrut sa spun sa verific, nu te verific :):)
e perfect asa, imi mai scapa si mie una-alta, si imi prinde bine sa ma atentionati voi 🙂