Un desert delicios, pufos, ideal pentru micul dejun sau gustare – pancakes cu piersici sau celebrele clatite americane.

Puteti folosi fructe proaspete, caise, piersici, cirese, visine (taiate bucati) sau afine marunte.

Eu am folosit piersici din compot, in sirop slab indulcit de la Sun Food pe care il am mereu la indemana.

Ne trebuie:

3 oua mari

120 g faina

1 lingurita cu varf praf de copt

140 ml lapte

4 linguri zahar

vanilie

un praf de sare

piersici din compot Sun Food

ulei pentru uns tigaia

– cantitati pentru cca 9 bucati –

Cum se fac:

Punem piersicile din compot intr-o sita la scurs, apoi, dupa ce se scurg bine taiem 4-5 jumatati in bucatele marunte.

Mixam galbenusurile cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul.

Turnam cate putin lapte, apoi daugam putina faina (amestecata in prealabil cu praful de copt),
alternam asa pana se termina, mixam usor, continuu, ca la clatitele clasice.

Batem albusurile spuma si le incorporam usor cu o spatula in amestecul de galbenusuri.

Dupa ce omogenizam bine, adaugam si cubuletele de piersici (bine scurse!).

O sa obtinem un aluat asemanator celui de pandispan, insa ceva mai fluid.

Incingem o tigaie de teflon, pe care o ungem cu putin ulei.
Turnam in tigaie compozitie cam o jumatate de polonic (sau un polonic – ies putin mai mari).

Fructele au tendinta de a se lasa la baza compozitiei, asa ca recomand sa mai amestecati cu polonicul cand luati compozitie.

Cand se formeaza gauri pe suprafata pancake-ului, il întoarceti cu o spatula subtire

(eu am pus cateva cubulete de piersici extra deasupra, pana sa se inchege, insa nu este neaparat nevoie)


Totul dureaza in jur de 1 minut. Nu le lasati prea mult ca se ard, focul sa fie mic!

Le servim ca atare, cu mai multe piersici sau cu frisca. Sunt delicioase!

Enjoy!