pancakes cu ananas

Cui nu-i plac pancake-urile? Bune, pufoase, aromate, in diverse combinatii,

merg de minune la micul dejun sau pe post de desert, dimineata pranz si seara :))

Astazi avem pancakes cu ananas. Desi nu-s cele mai aspectuase, au fost incredibil de bune.

Servite musai cu sos de caramel (cumparat, recunosc, ca-i mai rapid, dar buuuun de tot).

Combinatia dintre pancake-ul pufos, ananasul zemos si caramelul dulce si aromat a fost perfecta!

Ne trebuie:

140 g faina

2 lg zahar

1 lgt praf de copt

un praf de sare

200 ml lapte batut

5 lg lapte

1 ou

2 lg unt topit

rondele de ananas din compot

– cantitati pentru aprox 7 bucati –

Am folosit ananas rondele in sirop slab indulcit de la Sun Food – conserve 100% sanatoase.

conserve ananas_Sun Food Cum se fac:

Amestecam intr-un bol ingredientele uscate: faina, praful de copt, sarea si zaharul.

In alt bol amestecam laptele batut cu laptele, ouale si untul topit.

Amestecam cele doua compozitii (nu mixati prea mult).

Ungem o tigaie antiaderenta cu putin ulei (eu o fac cu un servetel sau o pensula de silicon)

si o lasam sa se incalzeasca bine inainte de a pune pancake-ul in ea (asa procedam inainte de a pune fiecare clatita).

Punem o rondea de ananas in mijlocul tigaii si turnam un polonic de aluat, nivelandu-l cu baza polonicului.

Cand face bule deasupra, intoarcem clatita cu ajutorul unei spatule de silicon.

Datorita rondelei din mijloc, operatiunea trebuie facuta cu atentie.

Ale mele au iesit mai dantelate pe margini de data asta, nu stiu de ce…

O alta modalitate de a pune ananasul in ele ar fi sa il taiati cubulete mici si sa le puneti in aluat inainte de a le praji

(o recomand, vor fi mai usor de intors – folositi cca 4-5 rondele taiate marunt).

Le-am servit cu sos de caramel.

Absolut delicioase! 🙂

Enjoy!

pancakes cu ananas 1

PS. NOU!! Acum aveti “Pin” button pe fotografii pentru a putea pin-ui pe Pinterest retetele preferate 🙂