Un mic dejun “cu pretentii”, de weekend, aratos si facut pentru a impresiona sau… doar pentru a experimenta. Am vazut ideea asta mai demult pe tastespotting si am zis ca neaparat trebuie sa o pun  in aplicare.

oua20in20cos20de20paine thumb5B35D - OUA IN COS DE PAINE

Ne trebuie:

chifle

oua

smantana/unt

condimente

cascaval/parmezan/gorgonzola

sare, piper

(cantiatile variaza, in functie de nr de persoane)

Cum se fac:

Simplu de tot! Mai graitoare cred ca vor fi imaginile, insa o sa explic si in cuvinte.

Taiati capacul fiecarei chifle si inlaturati cu grija miezul (avand grija sa ne ramana “pereti si fund” in chifla). Gaura facuta trebuie sa fie suficient de mare pentru a cuprinde un ou.

IMG 9873 1 thumb5B35D - OUA IN COS DE PAINE

Puneti chiflele intr-o tava, pastrati deoparte “capacele” lor pentru mai tarziu.

Spargeti cate un ou in fiecare chifla, puneti peste putin unt/smantana si presarati cascavalul/parmezanul ras. Eu am pus branza gorgonzola bucatele.

Deasupra am pus sare, piper, nelipsitii fulgi de chilli si niste funzulite de chivas uscata (ceapa verde ff subrire).

Condimentele pot fi la alegere.

IMG 9894 1 thumb5B35D - OUA IN COS DE PAINE

Dam tava la cuptorul bine incins pentru 20-25 min pana ouale sunt facute.

Dupa 20 de minute, punem pe tava si capacele chiflelor pentru a se coace si ele timp de aprox 5 minute.

Savuram dupa ce se racesc putin.

Enjoy!

oua20in20cos20de20paine1 thumb5B35D - OUA IN COS DE PAINE