O varianta inedita de negresa, gluten free, care are naut in compozitie.

Negresa cu naut si ciocolata este o alternativa mai sanatoasa a negresei clasice, pe care o puteti face in diverse combinatii.

Va dau cateva idei in nota de la sfarsitul retetei.

Si pentru ca este ultima reteta pe anul 2019, va doresc sa aveti sarbatori linistite si un an nou cum vi-l doriti.

Va multumesc ca mi-ati fost alaturi, unii inca de la inceput, timp de 12 ani.

Ne trebuie:

o conserva naut Sun Food

1/2 cup unt de arahide

2 linguri ulei de cocos

1/2 cup sirop artar

vanilie

4 linguri faina de migdale (35 g)

4 linguri cacao (35 g)

1/4 lingurita sare

1/4 lingurita praf de copt

1/4 lingurita bicarbonat de sodiu

1/2 cup chocolate chips

Am folosit nautul de la Sun Food – 100% conserve naturale, pe care il am mereu la indemana.

Cum se face:

In robotul de bucatarie cu lama in S, punem nautul bine scurs, untul de arahide, uleiul de cocos,

siropul de artar si vanilia. Odata omogena compozita, adaugam faina de migdale, cacaua,

praful de copt si bicarbonatul de sodiu, amestecate intre ele in prealabil.

Omogenizam bine.

Scoatem lama cutitului si adaugam picaturile de ciocolata.

Omogenizam si rasturnam intr-o tava de 20×20 unsa cu ulei. Mai presaram cateva picaturi de ciocolata deasupra

(eu am avut si cateva picaturi de ciocolata alba).

Coacem la cuptorul preincalzit la 180C pentru 22-25 min.

O lasam sa se racoreasca putin, apoi o taiem.

Buna tare.

Enjoy!

Nota: Daca nu tineti neaparat sa fie gluten free, puteti folosi faina de grau, in locul celei de migdale.

Dupa preferinta, puteti adauga in compozitie fie coaja rasa de portocala, fie nuci, esenta de rom sau cafea.