negresa cu naut si ciocolata - Negresa cu naut si ciocolata

O varianta inedita de negresa, gluten free, care are naut in compozitie.

Negresa cu naut si ciocolata este o alternativa mai sanatoasa a negresei clasice, pe care o puteti face in diverse combinatii.

Va dau cateva idei in nota de la sfarsitul retetei.

Si pentru ca este ultima reteta pe anul 2019, va doresc sa aveti sarbatori linistite si un an nou cum vi-l doriti.

Va multumesc ca mi-ati fost alaturi, unii inca de la inceput, timp de 12 ani. 2764 - Negresa cu naut si ciocolata

Ne trebuie:

o conserva naut Sun Food (240 g substanta uscata – info de pe conserva)

120 g unt de arahide

2 linguri ulei de cocos

160 g sirop artar

vanilie

4 linguri faina de migdale (35 g)

4 linguri cacao (35 g)

1/4 lingurita sare

1/4 lingurita praf de copt

1/4 lingurita bicarbonat de sodiu

3-4 linguri de picaturi de ciocolata

Am folosit nautul de la Sun Food – 100% conserve naturale, pe care il am mereu la indemana.

Cum se face:

In robotul de bucatarie cu lama in S, punem nautul bine scurs, untul de arahide, uleiul de cocos,

siropul de artar si vanilia. Odata omogena compozita, adaugam faina de migdale, cacaua,

praful de copt si bicarbonatul de sodiu, amestecate intre ele in prealabil.

Omogenizam bine.

compozitie negresa de naut - Negresa cu naut si ciocolata

Scoatem lama cutitului si adaugam picaturile de ciocolata.

Omogenizam si rasturnam intr-o tava de 20×20 unsa cu ulei. Mai presaram cateva picaturi de ciocolata deasupra

(eu am avut si cateva picaturi de ciocolata alba).

negresa cu naut in tava - Negresa cu naut si ciocolata

Coacem la cuptorul preincalzit la 180C pentru 22-25 min.

O lasam sa se racoreasca putin, apoi o taiem.

Buna tare.

negresa cu naut si ciocolata 1 - Negresa cu naut si ciocolata

Enjoy!

negresa cu naut si ciocolata 2 - Negresa cu naut si ciocolata

Nota: Daca nu tineti neaparat sa fie gluten free, puteti folosi faina de grau, in locul celei de migdale.

Dupa preferinta, puteti adauga in compozitie fie coaja rasa de portocala, fie nuci, esenta de rom sau cafea.