O varianta inedita de negresa, gluten free, care are naut in compozitie.
Negresa cu naut si ciocolata este o alternativa mai sanatoasa a negresei clasice, pe care o puteti face in diverse combinatii.
Va dau cateva idei in nota de la sfarsitul retetei.
Si pentru ca este ultima reteta pe anul 2019, va doresc sa aveti sarbatori linistite si un an nou cum vi-l doriti.
Va multumesc ca mi-ati fost alaturi, unii inca de la inceput, timp de 12 ani.
Ne trebuie:
o conserva naut Sun Food (240 g substanta uscata – info de pe conserva)
120 g unt de arahide
2 linguri ulei de cocos
160 g sirop artar
vanilie
4 linguri faina de migdale (35 g)
4 linguri cacao (35 g)
1/4 lingurita sare
1/4 lingurita praf de copt
1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
3-4 linguri de picaturi de ciocolata
Am folosit nautul de la Sun Food – 100% conserve naturale, pe care il am mereu la indemana.
Cum se face:
In robotul de bucatarie cu lama in S, punem nautul bine scurs, untul de arahide, uleiul de cocos,
siropul de artar si vanilia. Odata omogena compozita, adaugam faina de migdale, cacaua,
praful de copt si bicarbonatul de sodiu, amestecate intre ele in prealabil.
Omogenizam bine.
Scoatem lama cutitului si adaugam picaturile de ciocolata.
Omogenizam si rasturnam intr-o tava de 20×20 unsa cu ulei. Mai presaram cateva picaturi de ciocolata deasupra
(eu am avut si cateva picaturi de ciocolata alba).
Coacem la cuptorul preincalzit la 180C pentru 22-25 min.
O lasam sa se racoreasca putin, apoi o taiem.
Buna tare.
Enjoy!
Nota: Daca nu tineti neaparat sa fie gluten free, puteti folosi faina de grau, in locul celei de migdale.
Dupa preferinta, puteti adauga in compozitie fie coaja rasa de portocala, fie nuci, esenta de rom sau cafea.
buna ziua. ce inseamna o măsură de cup?
Elena, sunt masuratorile americane, se gasesc si la noi seturi de cups, recipipente din plastic pentru masurare, 1 cup, 1/2 cup, 1/4 cup… Gasesti echivalentele lor in grame pe internet. 🙂
Am modificat in grame cele doua cantitati, insa 🙂
Buna seara! As dori sa incerc reteta dar nu stiu gramajul pt cantitatea de naut necesara. Nu folosesc conserve, o sa imi fierb singura nautul. Multumesc anticipat!
Nicoleta, pe conserva scrie: cantitate uscata 240 g.
Sfatul meu este sa fierbi 180-200 g naut si apoi cantaresti din el 240 g. Nu stiu care ar fi exact cantitatea de naut uscat pe care ar trebui sa o folosesti…
A iesit f buna la gust, eu fiind fan ciocolata. Insa e un pic cam sfaramicioasa 😒
Da, este putin sfaramicioasa, insa pe mine nu m-a deranjat prea tare. Am mancat-o pe farfuriuta 🙂
Ma bucur ca ti-a placut.
Oau, ce rețetă futuristă :)) Am să o pregătesc si eu de Paște în loc de pasca cu ciocolată. E numai bună pentru soțul meu vegan si nici nu îngrașă ca cea cu brânză și smântână . Mulțumesc frumos. Multă sănătate și Sărbători liniștite.
Sanda, sper sa va placa 🙂
Sarbatori linistite!
Buna! Cu ce as putea înlocui untul de arahide, avem alergie la el?
Hm.. poti incerca cu orice alta crema tartinabila de tip nutella sau crema de cocos ce se gaseste in comert.
Dar, atentie ca va trebui sa reduci cantitatea de sirop de artar ca sa nu iasa prea dulce, insa nu as sti sa-ti spun exact cat sa folosesti ca sa iasa ok de dulce…
O retete delicioasa si mai ales de mare ajutor, celor Gluten Free! Multumim!
Pot folosi in loc de năut in conservă, faina de năut?
Sara, nu pentru reteta asta. Trebuie sa o faci asa cum este. Practic masa prajiturii este data de consistenta nautului pasat.
Este perfecta! Multumesc! ❤️
Cu drag! 🙂
Cum se pastreaza? Asta in caz ca mai ramane ceva 😁
Monica, eu am tinut-o intr-o caserola acoperita cu capac. 🙂