Cui nu-i plac negresele? Eu una le ador! Negresa de astazi are ciocolata, cafea, este usor umeda,
aromata, exact cum trebuie sa fie o negresa, perfecta.
Eu am imbracat-o in straie de sarbatoare, in ton cu Craciunul, insa poate fi taiata patratele, romburi,
decorata cu ciocolata alba, colorata, glazura, dupa preferinte.
Ne trebuie:
150 ml cafea (fierbinte)
50 g cacao
180 g faina
1/2 lingurita sare
1 lingurita praf de copt
180 g zahar brun (sau alb)
2 oua
150 g smantana
100 ml ulei
3 linguri picaturi de ciocolata (sau ciocolata taiata bucatele mici)
vanilie
– cantitati pentru o tava de 32 x 22 cm –
Cum se face:
Amestecam cafeaua (fierbinte) cu cacaoa. Intr-un bol mare amestecam faina, sarea si praful de copt.
In alt bol mixam ouale si zaharul 2-3 minute. Adaugam vanilia, smantana si uleiul si omogenizam bine.
Adaugam amestecul de ou peste faina si omogenizam, Apoi adaugam cafeaua amestecata anterior cu cacaoa.
Omogenizam bine. Adaugam fulgii de ciocolata si omogenizam din nou.
Turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina (sau cu hartie de copt).
Coacem timp de 30-35 minute la cuptorul preincalzit la 180 C. Lasam sa se raceasca si o taiem dupa preferinte.
Eu am taiat-o patrate dar si triunghiuri pe care le-am ornat in spiritul sarbatorilor, cu ciocolata alba topita,
in care am pus colorant verde si pe care am aplicat decoratiuni din zahar.
Nota: Eu am vrut sa iasa mai joasa, cca 1,3 cm a avut intaltime. Daca o vreti mai inalta, folositi o tava ceva mai mica.
Enjoy!
****************************************
Va las si o melodie frumoasa-frumoasa sa va acompanieze pe durata sarbatorilor!
Delicioasa!!!!
superba prezentarea 🙂
Multumesc, Catalina! 🙂
Arata incredibil de bine pozele tale!! Ideea este nemaipomenita! 🙂
Multumesc frumos, Anca! 🙂
Imi place mult si ai decorat-o foarte frumos!
multumesc, Rocsy! 🙂
Cred ca sunt deosebit de fine de la smantana !
superb, edith!
nu-mi vine sa mai ies de pe pagina <3
felicitari!
Multumesc Brigytte <3
yami, yami ca de obicei. am o intrebare: in loc de ulei se poate pune unt topit? si inca una: ce fel de smantana ai folosit? mersi))….deja esti o carte de retete valoroasa pt mine))
Georgiana, sincer nu stiu cum iese cu unt topit, pentru ca nu am incercat. Deci nu stiu sa-ti spun…
Am folosit smantana acra, fermentata, clasica.. cea care se mananca cu mamaliga 🙂
Ma bucur ca iti sunt de folos retetele mele 🙂
delicios 😉
Sarbatori Fericite !
Sarbatori fericite! 🙂
O prezentare superba, asa cum ne-ai obisnuit! Sarbatori fericite draga Edith! Sa iti aduca mosul tot ce ii ceri si de la mine multe imbratisari si ganduri bune!
Craciun fericit, Cristina si sa aveti parte numai de bine, va doresc si voua! <3
buna,
La multi ani!
am facut prajitura,arata ca in poze,are un gust deosebit(pregnant de ciocolata si cafea) de cea clasica dar nu stiu daca nu trebuia sa fie mai pufoasa. e ok la gust,n-am avut reclamatii :D,dar e cam…turta prin comparatie cu reteta clasica. oare am gresit ceva ??!
CRACIUN FERICIT TUTUROR!!!!!
Gabriela, ma bucur ca ti-a placut negresa. Reteta asta nu este din cea pufoasa de care zici tu. Iese usor umeda. De fapt negresele (prin strainatate) sunt mai mult asa dense si usor umede, decat pufoase. Ale noastre sunt mai pufoase… 🙂
Daca vrei sa o refaci si vrei sa iti iasa mai pufoasa, pune 2 lgt de praf de copt si fa-o intr-o tava putin mai mica decat a mea 🙂
Te mai astept!
Ce buna a iesit! Am taiat-o in diverse forme de sezon, iar de ornat s-a ocupat prietenul meu, eu fiind putin mai neindemanatica :)) A fost un cadou foarte apreciat, pusa intr-o cutie frumoasa de biscuiti, si legata cu panglica rosie 🙂
Vreau sa-ti multumesc pentru toate retetele, acum doua zile am avut o cina in familie cu aperitiv exclusiv de pe blogul tau. A avut mare succes.
Un an nou cu sanatate, fericire, si cat mai multe idei bune de pus pe blog!
Cristina, ma bucur tare ca ti-a placut 🙂 Super idee de cadou! 🙂
Ma bucur tare ca ai avut succes cu retete de la mine de pe blog .
Un an nou cu sanatate si plin de impliniri iti doresc!
Buna,
negresa ta (implicit si a mea :D) a avut un real succes. cind o sa o vreau pufoasa,o sa fac reteta mea. DACA o sa o mai fac vreodata,dupa succesul fulminant al negresei Edith.:). gustul pregnant de ciocolata si cafea a spart toate topurile.
multumesc pt raspuns …acum te las,mai bintui pe aici dupa un tort.
o seara buna sa ai.
Gabriela, ma bucur tare ca a avut succes negresa 😉
Haha, ce figura esti! :))
Sper sa mai gasesti retete pe gustul tau 😉
Seara faina!
Iubesc ciocolata, dar nu prea ma impac cu cafeaua! Poate reteta asta imi va schimba parerea, nu? 😉
Ana, o poti face linistita, gustul de cafea nu este atat de pregnanat. Mai mult se simte ciocolata 🙂
Mi-ai dat curaj, Edith! On the list! 🙂
Edith, sunt asa suparata… Am vazut aseara reteta asta si m-a dus imediat cu gandul la delicioasele brownies, din America. Exat asa arata, ca in pozele tale si am zis ca trebuie sa o fac si eu. Asa ca am facut-o…si mi-a venit sa plang cand am vazut ca efectiv s-a facut pufoasa, ca negresa noastra clasica. Nici vorba de acel miez cleios-gumat pe care mi-l doream eu.
Nu inteleg ce am gresit, pentru ca am respectat intocmai cantitatile. Singura chestie care nu am respectat-o, a fost mixatul oualelor cu zaharul. Nu am mixer si am folosit clasicul tel, vreo 10 minute.
La gust e buna. Iubitul meu a zis ca e delicioasa, dar eu vroiam miezul acela, la care am visat continuu de cand am citit reteta, pana cand am scos-o din cuptor.
Am folosit o tava de 30×25. Dar a crescut mult… 🙁
Alexandra, te creeed, imi pare rau ca ti-a iesit pufoasa, ca sa zic asa.. Sincera sa fiu, reteta originala era pufoasa, mie mi-a iesit umeda, exact cum imi place mie, asa ca m-am bucurat tare.
Dar uite ca ea iese pufoasa si nu umeda.. Chiar nu stiu de ce nu ti-a iesit ca mie, eu nu am facut nimic in plus sau in minuns fata de ce am scris in reteta…
Mie mi-a iesit semi-pufoasa. A crescut un pic, dar la interior a ramas umeda.
Casy, umeda rau? Usor umeda este, ca o negresa 🙂
Edith imi poti spune te rog – in reteta, vanilie este esenta de vanilie sau pastaie de vanilie sau nu conteaza atat timp cat e si putina vanilie pe acolo ? help 🙂
Andreea, exact, poti folosi orice folosesti tu de obicei: esenta, extract natural, pastai, zahar vanilat… 🙂
Azi am făcut-o. E super. Abia aștept sa o fac și pt colegii mei de la munca🤗
Oana, ma bucur ca ti-a placut 🙂