negresa cu cafea si ciocolata

Cui nu-i plac negresele? Eu una le ador! Negresa de astazi are ciocolata, cafea, este usor umeda,

aromata, exact cum trebuie sa fie o negresa, perfecta.

Eu am imbracat-o in straie de sarbatoare, in ton cu Craciunul, insa poate fi taiata patratele, romburi,

decorata cu ciocolata alba, colorata, glazura, dupa preferinte.

Ne trebuie:

150 ml cafea (fierbinte)

50 g cacao

180 g faina

1/2 lingurita sare

1 lingurita praf de copt

180 g zahar brun (sau alb)

2 oua

150 g smantana

100 ml ulei

3 linguri picaturi de ciocolata (sau ciocolata taiata bucatele mici)

vanilie

– cantitati pentru o tava de 32 x 22 cm –

Cum se face:

Amestecam cafeaua (fierbinte) cu cacaoa. Intr-un bol mare amestecam faina, sarea si praful de copt.

In alt bol mixam ouale si zaharul 2-3 minute. Adaugam vanilia, smantana si uleiul si omogenizam bine.

Adaugam amestecul de ou peste faina si omogenizam, Apoi adaugam cafeaua amestecata anterior cu cacaoa.

Omogenizam bine. Adaugam fulgii de ciocolata si omogenizam din nou.

aluat negresa

Turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina (sau cu hartie de copt).

tava negresa

Coacem timp de 30-35 minute la cuptorul preincalzit la 180 C. Lasam sa se raceasca si o taiem dupa preferinte.

Eu am taiat-o patrate dar si triunghiuri pe care le-am ornat in spiritul sarbatorilor, cu ciocolata alba topita,

in care am pus colorant verde si pe care am aplicat decoratiuni din zahar.

negresa cu cafea si ciocolata 1

Nota: Eu am vrut sa iasa mai joasa, cca 1,3 cm a avut intaltime. Daca o vreti mai inalta, folositi o tava ceva mai mica.

Enjoy!

negresa cu cafea si ciocolata 2

****************************************

Va las si o melodie frumoasa-frumoasa sa va acompanieze pe durata sarbatorilor!