Cum stiti, imi plac muffins-urile de orice fel, fie ca-s dulci, fie sarate.
Muffins-urile de astazi sunt de departe printre preferatele mele, dintre cele incercate
pana acum. Bune si aromate, ideale pentru pachetelul de la scoala sau servici, pentru micul dejun,
cina sau pentru a fi savurate la un film bun. Sa facem muffins cu smantana si chives.
Ne trebuie:
260 g faina
1 plic praf de copt (10g)
50 g branza cheddar (cascaval sau mozzarela)
2 lg chives tocat marunt (sau ceapa verde)
2 oua
230 g smantana
60 g iaurt
4 lg unt topit
1 lgt rasa zahar
1/2 lgt sare
– cantitati pt cca 14-16 bucati –
Cum se fac:
Amestecam intr-un bol faina cu praful de copt, zaharul, branza cheddar rasa si chives-ul tocat marunt.
In alt bol mai incapator, amestecam ouale (usor batute) cu smantana, untul si iaurtul.
Incorporam ingredientele uscate in cele umede. Amestecam pana se omogenizeaza.
Punem compozitia in forme (umplem formele doar 2/3)
si coacem cca 20 minute la cuptorul preincalzit la 180C.
Bune, bune bune si pufoasee, ia uitati! 🙂
Enjoy!
Minunate! Acum m-as apuca sa le fac, dar mai ales sa le mananc :))
Super-bine arata!
Imi ploua-n gura! Cred ca sunt delicioase! 🙂
Am uitat sa-ti zic ca imi place maxim poza aia animataaa :)))
Super. Ce tare e poza animata 🙂
Multumesc! Ma bucur ca va plc. Sunt tare, tare bune 🙂
Imi place cum arata pagina ta, acum! Felicitari!
Multumesc, Adriana! 🙂
am niste brinza ca a ta in frigi si sta sa expire ar trebui sa ma oun sa fac..arata tareeeee binee
Sunt tare bune! 🙂
Sunt delicioase! Le-am pregatit aseara de ziua sotului si pot spune ca invitatii le-au devorat.In meniu am mai avut Dobos cu Crema de Branza si Sunca, Castravenii cu Ardei si Masline si Rulouri cu ton si masline…toate au iesit de exceptie. Iti multumesc!
Laura, ma bucur tare ca ai incercat muffinsii si ti-au placut 🙂
Ai avut un meniu pe cinste! Sper sa te inspiri si de sarbatori.
La multi ani sotului tau! 🙂
Ador muffinsii si cred ca astia sunt fantastici de buni!!!!! Cred ca ii voi incerca si eu. <3
Sunt tare, tare buni. Pe mine m-au cucerit definitiv 🙂
Acum ma apuc sa le pregatesc copiilor pentru cina, dar ce fac cu cele 4 linguri de unt topit. As avea eu o idee, dar mai bine spune-mi tu! Multumesc!
Untul topit se amesteca cu ingredientele ude. Am completat acum in reteta. 🙂
Sunt super bune! Le-am facut de 5 ori pana acum si mi-au iesit perfect. Se fac foarte usor si sunt delicioase. Ultima data le-am pus si cubulete mici de mezel si pustiului meu i-au placut si mai mult (au devenit gustarea lui peferata). Multumesc mult pentru aceasta reteta cat si pt multe altele pe care le-am incercat!
Alina, ma bucur tare! Asa este, sunt tare bune si versatile, merg adaugate si alte ingrediente cubulete…
Poate incerci si scones-urile, sunt bestiale! 🙂
Buna! Cred ca le fac saptamanal. Acum sunt in cuptor, asa ca am zis sa las si un comentariu de apreciere. 🙂
Le-am facut intr-o gramada de proportii iaurt:smantana, in fct de cum am avut in frigider. Si in plus am mai pus porumb, rosii uscate, masline, ardei etc. Tura de azi e cu smantana+iaurt+quark si ceapa verde, porumb si rosii uscate.
Sunt MINUNATE!
Nicoleta, ma bucur tare ca iti plac. 🙂
Iti recomand sa incerci si astia: https://www.edithskitchen.ro/biscuiti-cu-mozzarela-si-ceapa-verde/
Sunt tare bune, ca de altfel toate scones-urile si biscuitii sarati. 🙂