biscuiti cu ceapa si mozzarella - Biscuiti cu mozzarela si ceapa verde

Zilele astea am o fixatie pe ceapa verde. O pun in omlete, friganele sarate, clatite cu legume

si acum in biscuiti cu mozzarela si ceapa verde.

Am multe retete de biscuiti sarati si scones delicioase pe blog. Le gasiti la sectiunea aperitive 🙂

Noua ne plac foarte mult si de cate ori fac le mancam cu mare placere.

am facut si un filmulet cu prepararea retetei, pe care il puteti vedea la sfarsitul retetei.

Va puteti abona pe canalul de Youtube Edith’s Kitchen pentru a fi la curent si cu urmatoarele

retete video pe care le voi posta.

Ne trebuie:

310 g faina

2 lingurite praf de copt

1 lingurita sare

2 lingurite zahar

180 g unt (rece)

1 ou (rece)

100 ml lapte batut (rece)

100 g mozzarella rasa

2-3 fire de ceapa verde (doar partea verde)

– cantitati pentru cca 30 bucati –

Cum se fac:

Amestecam cu un tel faina, praful de copt, sarea si zaharul.

Taiem untul rece in cuburi si il adaugam peste faina. Omogenizam amestecul cu mainile,

vom obtine niste faramituri. Adaugam peste ele mozzarella rasa pe razatoarea mare

si ceapa verde tocata marunt (doar partea verde) si omogenizam.

Separat amestecam oul si laptele batut (reci) si turnam amestecul peste faina si unt.

Omogenizam bine. Rasturnam amestecul pe o suprafata usor infainata si il framantam putin.

Intindem coca cu facaletul intr-o foaie de cca 1 cm grosime si taiem cu o forma de biscuiti rotunda (sau ce forma doriti).

Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 20-25 minute. Ii lasam 5 minute in tava,

apoi ii transferam pe un gratar pana se racesc complet.

Sunt foarte buni, atat calzi cat si reci! Musai sa-i incercati!

Enjoy!

biscuiti cu ceapa si mozzarella 1 - Biscuiti cu mozzarela si ceapa verde

Aici puteti vedea un video din timpul prepararii: