Imi plaf muffins-urile de orice fel. Fie ca-s dulci, fie ca-s sarate. Cele de astazi sunt tare bune, nu se fac greu deloc,
iar daca sunteti tentati sa renuntati la topping, va sfatuiesc sa nu o faceti. Este… cireasa de pe tort 🙂
Eu am folosit esenta de vanile butter vanilla pe care o folosesc aproape la orice desert,
pentru ca le da o aroma deosebita. Am avut noroc si de niste nectarine dulci si aromate care au contribuit cu succes
la gustul final.
Ne trebuie:
100 g unt (la temp. camerei)
70 g zahar
1 ou
170 g faina
130 g faina secara
1 lgt praf de copt
180 ml lapte
200 g piersici/nectarine (o bucata si jumatate)
vanilie (eu am folosit esenta butter vanilla)
un praf de sare
Pt topping:
50 g zahar brun
3 lg faina
3 lg fulgi de ovaz
30 g unt pe care il topim (eu am pus ceva mai mult)
– cantitati pt cca 14 bucati –
Cum se fac:
Mixam untul cu zaharul cca 2 minute, adaugam oul si vanilia si omogenizam.
In alt bol amestecam faina, praful de copt si sarea. Punem amestecul peste untul cu ou,
alternanand cu laptele, putina faina, putin lapte, pana le incorporam in totalitate.
Adaugam piersicile taiate cubulete mici (cam cum taiem legumele la salata de boeuf).
Punem aluatul in tava de muffins, in care am pus hartii (eu folosesc cupa de inghetata pentru asta),
umpland formele 3/4.
Desupra presaram topping-ul, pe care il preparam astfel:
Topping-ul: Amestecam toate ingredientele, pana obtinem un amestec sfaramicios,
pe care il presaram deasupra, cum am spus.
Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C, pentru 30-35 minute.
Absolut delicioase!
Enjoy!
Mmmm parca le simt mirosul :)) Super!
Cred ca-s bestiale la gust.. la cum arataaaaaaa 🙂 Maine le incerc!
Sunt foarte bune si imi place mult sa coc muffins mai ales acum in sezonul rece!