Deserturile la pahar sunt simple si rapide, dar de mare efect. Astazi, un mousse de cocos cu piersici.
Un desert rapid, lejer delicios, numai bun pentru a-ti astepta cu el iubitul/iubita astazi, de Dragobete
sau in orice alta zi, de altfel.
Imi place mult laptele de cocos, asa ca il folosesc des (dupa cum probabil ca ati vazut).
Astazi am adaugat niste biscuiti digestivi, si piersici din compot (pe care le iubesc) si uite asa
am obtinut un desert la pahar rapid si delicios.
Ne trebuie:
cca 8 biscuiti digestivi
400 g lapte de cocos
2-3 linguri de zahar pudra
2 foi de gelatina (4 g)
un praf de sare
1 conserva de piersici Sun Food
1 lingura cu varf zahar pudra
2 foi de gelatina
– cantitati pentru 3-4 portii –
Am folosit in reteta compotul de piersici in sirop slab indulcit de la Sun Food care este delicios.
Cum se face:
{ Precizez de la bun inceput ca laptele de cocos folosit in aceasta reteta (si in altele in care se prepara
creme si mousse-uri) este cel gros, care se gaseste fie la conserve metalice (folositi doar partea solida, nu si lichidul)
fie cel la cutii tetra pack din carton. NU se foloseste lapte de cocos subtire, cel pentru baut. }
Mixam laptele de cocos racit peste noapte, la viteza mare cca 1 minut (vom obtine o compozitie aerata si pufoasa, la fel ca frisca),
adaugam zaharul pudra si un praf de sare si mixam inca putin (gustati si vedeti daca vreti sa mai adaugati zahar).
Inmuiem foile de gelatina in apa rece pentru 5 minute. Incalzim 2 linguri de lapte (sau suc de la compot) si adaugam gelatina
in lapte, omogenizand, pana cand se dizolva complet. Adaugam 2-3 lingurin din frisca de cocos batuta peste gelatina, omogenizam,
apoi turnam totul peste restul de frisca si mixam inca putin, sa se omogenizeze.
Sfaramam biscuitii (cu mana) si ii punem in 3-4 pahare (sau boluri, sau cupe de inghetata).
Impartim frisca de cocos in mod egal in pahare si le dam la congelator pana pregatim piersicile.
Pasam piersicile din compot (bine scurse de zeama) – eu am mancat 2-3 jumatati inainte, da.. :))
Adaugam 1 lingura de zahar pudra (gustati – cum compotul este slab indulcit, eu am simtit nevoia de a adauga zahar).
Inmuiem gelatina 5 minute in apa rece infierbantam 2-3 linguri de compot si punem foile de gelatina, amestecand
pana la dizolvarea completa. Punem peste gelatina 2-3 linguri din piureul de piersici si apoi turnam
amestecul peste restul de piersici si omogenizam bine.
Impartim in mod egal piersicile pasate in cele 3-4 recipiente, peste mousse-ul de cocos care a stat la congelator si punem din nou la congelator
pentru 20-30 minute sau la frigider (daca aveti mai mult timp la dispotizie, 1-2 ore).
Servim decorat cu fructe rosii pentru un aspect mai placut.
Bun, lejer, racoros si rapid de facut.
Enjoy!
Ma tenteaza si pe mine sa fac frisca din lapte de cocos. Poti sa-mi spui Edith ce marca de lapte de cocos folosesti, caci nu vreau sa risc, tare vreau sa-mi iasa. Eu am luat doar de la Lidl cel de la saptamana asiatica si l-am folosit la ceva retete. Arata foarte bine desertul acesta la pahar si trebuie sa fie si foarte bun. Ma gandesc ca as putea sa folosesc frisca de cocos si la cafea dimineata daca spui ca iese aerata si pufoasa. N-am mai vazut pana acum ideea asta cu frisca din lapte de cocos si sunt tare curioasa cum va iesi.
Laura, pentru frisca din lapte de cocos am folosi doar crema asta de cocos de pe adiograsime.ro care imi place mult la gust (fata de cel mov din mega image pe care il mai foloseam demult in alte retete).
http://i1.wp.com/www.edithskitchen.ro/wp-content/uploads/2015/08/lapte-praf-de-cocos.jpg
Insa merge cu orice lapte (si cel la conserva metalica), doar pastea tare. Apa o poti folosi la smoothies.
Nu stiu cum se comporta pastrata ca atare pentru cafea, 1-2 zile. Am folosit-o doar in combinatie cu gelatina.
Gasesti la sectiunea low carb si alte retete in care am folosit mousse de cocos. E tare bun 🙂
https://www.edithskitchen.ro/category/retete-low-carb/
Astept sa-mi spui 🙂