Mousse de ciocolata alba cu piersici, un dulce de vara, rapid, pentru care nu trebuie sa aprindem cuptorul,
cu fructe, servit rece, ideal pentru vreme calda.
Sigurul dezavantaj ar fi ca trebuie fie preparat de seara, fie cu cateva ore inainte. Daca asta poate fi numit dezavantaj 🙂
Putem folosi fructe proaspete sau din compot, fructe acrisoare, de preferat, pentru ca mousse-ul este destul de dulce.
Eu am folosit piersici din compot, in sirop slab indulcit de la Sun Food.
Ne trebuie:
200 g ciocolata alba
200 + 400 ml smantana pentru frisca
vanilie
biscuiti/piscoturi
piersici din compot Sun Food
– cantitati pentru cca 4 portii –
Cum se face:
Incalzim bine 200 ml smantana pe foc, inalturam de pe foc si adaugam ciocolata albarupta in bucati.
Amestecam pana cand ciocolata este topita in intregime.
Dam la rece pentru 5-6 ore sau peste noapte.
Punem piersicile din compot la scurs intr-o sita apoi le taiem cubulete si felii (pentru ornat).
Mixam amestecul de ciocolata alba si smantana dupa ce l-am racit cum am scris mai sus, la viteza mare,
1-2 minute. Adaugam vanilia si restul de 400 ml frisca (nemixata) si mixam inca maxim 1 minut.
Atebttie, nu mixati mai mult pentur ca se va transforma in unt!
Pregatim cupele/bolurile si punem un strat de mousse, apoi cubulete de piersici si biscuiti sau piscoturi rupti
in bucati (eu am folosit biscuiti amaretti intregi), din nou crema, iar deasupra ornam cu felii de piersici si biscuiti.
Eu am adaugat si zmeura, pentru culoare si gust.
Dam din nou la frigider pentru cca 1 ora, apoi il putem consuma.
Enjoy!