mic dejun cu banane si ovaz - Mic dejun cu ovaz si banane

Un mic dejun cu ovaz si banane, cacao, curmale, sana, rapid, in special adresat iubitorilor de banane.

Este satios, hranitor si are avantajul ca se poate face seara si manca dimineata, cand oricum suntem contra cronometru.

In locul curmalelor puteti folosi miere, pentru a-l indulci. Daca vreti sa il dati copiilor, inlocuiti cacaoa cu pudra de roscove.

Puteti folosi sana, kefir, lapte batut sau iaurt de baut.

O alta reteta de “overnight oats” cum le spun americanii, gasiti pe blog: mic dejun cu iaurt si fulgi de ovaz.

Ne trebuie:

2 banane mici coapte

4-5 curmale

4 linguri cu varf de fulgi de ovaz

1 lingurita de chia (optional)

2 lingurite de cacao

un praf de sare

200 ml sana

1 lingurita de miere (optional)

– cantitati pentru 2 portii –

Cum se face:

Hidratam curmalele in apa pentru 30 minute (le scoatem samburii daca au si le taiem in jumatate).

Punem in robotul de bucatarie cu lama in S: bananele taiate bucati, curmalele hidratate, cacaoa, si sare

si omogenizam compozitia. Rasturnam totul intr-un bol si adaugam peste: fulgii de ovaz, semintele de chia sana.

Omogenizam si gustam. Daca vrem mai dulce, adaugam miere.

Punem amestecul rezultat in borcane/boluri acoperite si dam la rece minim 2 ore (de preferat pana dimineata).

Dimineata servim cu capsuni sau alte fructe deasupra.

Bun, sanatos si hranitor.

Enjoy!

mic dejun cu banane si ovaz 1 - Mic dejun cu ovaz si banane