Mic dejun cu lapte de cocos si piure de mango - Mic dejun cu lapte de cocos si piure de mango

Din cand in cand, cand nu am la micul dejun oua sau bacon sau paine cu unt sau mai stiu eu ce

chestie nesanatoasa, incerc sa mananc sanatos.

Astazi va dau o reteta de mic dejun rapid, are avantajul ca poate fi pregatit de seara si dimineata sa fie consumat.

Desigur, poate fi folsit si pe post de desert sanatos, contine lapte de cocos, seminte de chia, sirop de malt si piure de fructe,

Este un desert sanatos si satios.

Produsele pe care le-am folosit, le puteti gasi pe site-ul Paradisul Verde

Ne trebuie:

200 ml lapte de cocos

1-2 lingurite de sirop de malt

un praf de sare

4 lingurite de seminte de chia albe

200 g piure de fructe (mango si mar)

+ 4 lingurite de seminte de chia

–  cantitati pentru 2 portii –

produse Paradisul Verde - Mic dejun cu lapte de cocos si piure de mango

Cum se face:

Laptele de cocos trebuie racit minim cateva ore (sau il puteti lasa la frigider mai multe zile),

apoi se bate ca si frisca, cu un mixer intr-un bol adanc timp de cca 1 minut, apoi adaugam

un praf de sare si siropul de malt.

Adaugam si 4 lingurite de seminte de chia si omogenizam bine.

Punem amestecul in 2 pahare.

Punem piureul de mango si mar intr-un bol mic, adaugam semintele de chia si omogenizam bine.

Adaugam piureul peste laptele de cocos in pahare si dam la rece minim 2 ore,

pentru a permite semintelor de chia sa se hidrateze.

Eu l-am pregatit de seara si am mancat a doua zi la micul dejun ornat cu fructe.

Puteti adauga deasupra fructe, fulgi de migdale sau de cocos, nuca sau il puteti consuma doar ca atare,

este bun si satios.

Enjoy!

Mic dejun cu lapte de cocos si piure de mango 1 - Mic dejun cu lapte de cocos si piure de mango

Nota: Gasiti mai multe retete cu seminte de chia pe blog, precum si detalii despre benefiicile lor la reteta de icre de chia.