inimi-cu-crema-si-piersici

Un desert in ton cu luna februarie, pe care il puteti face repede si pentru care nu va trebuie cine stie ce abilitati in bucatarie.

Va puteti surprinde in felul asta jumatatea cu siguranta, fie ea feminina, fie masculina 🙂

Ne trebuie:
un aluat foietaj 400 g
200 g crema de branza
2 linguri zahar pudra
vanilie
2 jumatati de piersici din compot Sun Food
Pentru deasupra:
1 lingurita unt topit
1 lingurita zahar tos
2 cuburi de ciocolata
– cantitati pentru cca 7 perechi de inimi –

Am folosit in reteta compotul de piersici in sirop slab indulcit de la Sun Food pe care il iubesc.

Cum se fac:
Dezghetam aluatul de foietaj peste noapte la frigider sau la temperatura camerei.
Crema de branza, la temperatura camerei, o punem intr-un bol, punem zaharul pudra si vanilia

peste ea si omogenizam bine cu o lingura. Punem crema obtinuta intr-un sac a poche cu un dui in forma de stea

si il dam la frigider pana ne ocupam de inimi.
Intindem usor aluatul de foaietaj (pentru a nu obtine niste inimi prea inalte la copt).
Decupam inimile cu o forma metalica de cca 10 cm daca aveti. Eu nu am avut, asa ca am improvizat.

Am desenat pe un carton o inima, am decupat-o si am pus-o peste aluat si l-am crestat cu varful cutitului pe langa carton 🙂 .
Resturile de aluat ramase dupa decupare, le-am framantat putin si intins din nou pe o suprafata infainata si am decupat din nou inimi.
Punem inimile decupate pe hartie de copt in tava, le intepam cu furculita, le ungem cu unt topit si presaram zahar tos deasupra.

inimi-din-foietaj-in-tava

Coacem la cuptorul preincalzit la 200 C pentru 10 minute. Le lasam sa se raceasca complet cca o ora.
Grupam doua cate doua si pe una din inimi, pe interior punem din loc in loc rozete din crema de branza

si printre ele cubulete de piersici. Acoperim cu cealalta inima.

ornare-inimioare-cu-crema
Ornam cu ciocolata topita si savuram cu pofta.

inimi-cu-crema-si-piersici-1

Enjoy!

inimi-cu-crema-si-piersici-2

Dupa o idee de