gogosi-la-cuptor

Astazi avem gogosi la cuptor. Cine nu iubeste gogosile? Daca sunt pregatite la cuptor, neprajite in baie de ulei,

mai sanatoase, sunt oricand bine venite. Acoperite de un strat de zahar amestecat cu scortisoara sunt ne-mai-po-me-ni-te!

Musai sa le incercati!

Ne trebuie:

200 g zahar

2 oua

140 g unt topit

300 ml lapte

vanilie

un praf de sare

360 g faina

2 lingurite praf de copt

1 lingurita coaja sara de lamaie

Pentru glazura:

50 g unt

80 g zahar

1 lingura scortisoara

– cantitati pentru cca 23 buc –

Cum se fac:

Mixam ouale cu zaharul si vanilia cca 2 minute, adaugam untul topit si racit si mai mixam 1 minut.

Adaugam laptele amestecat cu coaja de lamaie si omogenizam, apoi adaugam faina amestecata cu praful

de copt si sarea. Omogenizam bine compozitia. Vom obtine o compozitie destul de moale.

Nu mai adaugati faina, desi poate veti fi tentati (eu am adaugat 2-3 linguri in plus si nu au mai iesit asa pufoase).

Ungem formele cu ulei si tapetam cu faina si punem compozitia cu lingura, in forme.

Nu am poze din timpul prepararii, pentru ca le-am pregatit la o ora tarzie, cand lumina naturala lipsea cu desavarsire..

Tava pe care am folosit-o o puteti vedea aici.

Daca nu aveti tava pentru gogosi, puteti pune compozitia in tava de muffins, unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Coacem la cuptorul preincalzit la 190 C pentru 15-20 minute.

Intre timp pregatim glazura: topim untul. Amestecam zaharul si scortisoara.

Cand gogosile se racesc cat sa le putem scoate din forme, le ungem cu o pensula cu untul topit si le dam prin

amestecul de zahar cu scortisoara.

gogosi-la-cuptor-1

Bune-bune-bune!

Enjoy!

gogosi-la-cuptor-2

Sursa: E-retete via My classic cuisine