Sa ridice mana sus cei carora nu le plac gogosile. Eu una le ador!
Si cum sunt la dieta, iar uleiul este strict interzis (nu mai vorbesc de baia de ulei!!)
si cum de ceva vreme imi luasem tava aceasta pentru gogosi coapte,
nu am ratat ocazia sa le incerc. Asa ca, Dukanei, dati-va aproape, avem gogosi Dukan! ;))
Nu o sa va mint, sa va spun ca au acelasi gust cu gogosile prajite, mai degraba aduc
cu placinta cu branza dulce, insa in forma asta si date prin zahar
(in cazul de fata prin indulcitor Xylitol), zau de nu va potoliti si pofta de gogosi nu doar cea de dulce.
Pentru a obtine forma asta super-mega-frumusica de gogosi, va trebuie o tava speciala
cu forme de gogosi, v-o arat in poza mai jos.
– Se poate consuma in orice etapa a dietei Dukan –
Ne trebuie:
350 g branza dulce 0,2% grasime
1 ou
1 lgt praf de copt
4 linguri tarate de ovaz mixate in robot, facute faina
4 linguri indulcitor + 2 linguri pentru pus deasupra
(eu folosesc Xylitol care este natural si este foarte asemanator zaharului)
coaja de la 1/2 lamaie
vanilie
– cantitati pentru 9 bucati –
Cum se fac:
Se fac foaaarte simplu, partea cea mai complicata este scosul lor intregi din tava,
parte care mie mi-a cerut toata atentia si rabdarea pe care am avut-o :)))
Puteti folosi branza Lacteea 0,2% sau din cea varsata de la Angst sau orice alta branza degresata gasiti.
O lasam la scurs intr-o sita in care am pus tifon pt 30-60 de minute.
Daca branza nu este apoasa, sariti peste aceasta etapa.
Ungem bine tava cu un servetel inmuiat in putin ulei (nu am uns cu pensula, ca sa ramana cat
mai putin ulei pe tava, desi ulterior au cam fost probleme cand le-am scos din tava..).
Daca nu sunteti la dieta, ungeti bine tava cu ulei.
Amestecam bine toate ingredientele si punem compozitia intr-un posh cu dui mare rotund
la capat (puteti folosi si doar o punga careia ii facei o gaura).
Procedam asa ca sa putem pune compozitia cu usurinta in forme.
Punem compozitia in tava, cu grija si coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 35-40 minute.
Asa arata tava, eu am luat-o de la un magazin GERMAG insa cred ca se gasesc si pe net.
La cuptor se vor umfla frumos, insa se lasa cand le scoateti din cuptor.
Le scoatem din tava dupa ce se racoresc putin (este o operatiune mai delicata, unele se lipesc,
eu am folosit varful unui cutit.. unele se mai rup, dar poate aveti noroc de o tava mai buna).
Le pensulam cu putina apa pe partea bombata si le dam prin indulcitor.
Iar acum ia sa-mi ziceti, bune au ba? 🙂
Si o sectiune, ca sa va fac pofta 😛
Enjoy!
arata super! tot incerc sa tin si eu regim, nu pot sa ma hotarasc pe care. ma bate gandul la dukan de cand cu retele pulicate de tine 🙂
unde se gaseste Xylitol?
Xylitol gasesti la plafar sau cauta pe net ca sigur se gaseste….:-)
Ma bucur ca iti place reteta! Fata de ce ti-a spus Roxana, il mai gasesti si in farmacii sub numele de Xylosweet. E cam scump, dar merita, decat sa folosim aspartam, ciclamat si alte prostii artificiale..
Wow , cat de bine arata :)Si presupun ca sunt si foarte bune :* Cred ca in weekend ma incumet sa le fac. Sper sa-mi iasa. Edith, toate cele bune 🙂
Ai si tava pt gogosi? Daca da, sigur or sa-ti iasa minunat 🙂
Nu stiu cum sunt la gust (dar abia astept sa le incerc), insa arata demential! Bravo si multumim pentru idee.
P.S. Am plecat sa-mi cumpar tava pentru gogosele. 😛
Andreea, ai gasit tava? Unde? Ca poate mai vor si alte persoane sa isi cumpere 🙂
Da, chiar, de unde gasim tava de gogosi? Nici nu stiam ca exista asa ceva!… :-/
Mihaela, s-a spus in alte comentarii si am spus si eu in reteta. E chiar un link catre un site unde se gaseste, pus in ultimul comentariu.
nu ma ispiti..plizzzzzz…
Bune… si fatoase!
Cred ca o sa le incerc si eu, ca arata superb; m-ai facut curios 🙂
Ai tava? 🙂
super delicioase, mai ales cu coaja de lamaie, mmmmmmm … bun bun
Te pup draga mea! O zi minunata sa ai :*
sunt cu branza si stiu ca tu nu poti manca 🙁 Of! Pup! :*
Vai, ma omoara cu pozele! As manca ecranul calculatorului … lol.
Eu am tava dintr-asta de cativa ani, dar am ratacit cartulia in care avea si retete. Si stiu ca era una buna rau ca in Ardeal, cu jumari … o nebunie!!!
Si apropo de Dukan, si pe mine ma bate gandul sa incerc dupa ce am vazut atatea retete aici. Am si studiat problema … verdictul: voi ajunge la greutatea ideala undeva prin august 2014! Ma rog … asta daca ma apuc de ea cat mai curand. Doar curajul imi lipseste. Si timpul sa gatesc.
Pai daca ai tava, gata, nu mai ai scuza 🙂
In August 2014?? nu cred… cred ca ai gresit ceva..
Intr-adevar dieta este lunga, insa in croaziera se slabeste… apoi in consolidare si stabilizxare nu prea.. Si cele doua de la sfarsit sunt lungi intr-adevar, dar nu cred sa se intinda totusi pana in 2014 🙂
mmmm arata delicos
Si eu am facut gogosi coapte, si sunt foarte delicioase. Reteta ta ma tenteaza, mai ales ca par a fi atat de light si pufoase! O sa o incerc.
Este prima data cand fac, insa mi-au placut mult, chiar daca-s de dieta 🙂
te astept sa-mi spui cum ti-au placut daca le incerci.
Merci de vizita 🙂
oare se pot face aceste gogosi si cu faina alba normala? Arata atat de bine si eu nu sunt la dieta :-).
In loc de cele 4 lg de tarate poti pune 3 lg de faina (rase).
Insa sa stii ca taratele de ovaz sunt foaarte sanatoase, contin multe fibre, chiar daca nu esti la dieta, e bine sa consumi. Nu schimba in niciun fel gustul preparatelor 🙂
Te astept cu impresii daca le incerci. 🙂
in loc de faina din tarate de ovaz as putea pune direct faina de ovaz (cumparata de la plafar)? care este diferenta? Multumesc
Daca tii dieta Dukan, nu poti folosi faina de niciun fel pentru ca contine carbohidrati care sunt interzisi in aceasta dieta.
Faina facuta din tarate de ovaz (practic taratele maruntite intr-un robot de bucatarie) nu este propriu-zis o faina. Taratele de ovaz sunt indicate pentru continutul lor mare de fibre. Nu contin carbohidrati.
Daca nu tii dieta, poti pune 2 lg de faina de ovaz/faina de grau sau de care vrei tu 🙂
Sper sa-ti placa, te astept cu impresii 🙂
Buna seara,
Ma numesc Roxana Trofin si as vrea sa discut ceva cu dvs, in particular. Puteti asadar sa imi dati o adresa e-mail unde sa va scriu in privat ? Multumesc anticipat. O seara placuta !
Sigur, imi puteti scrie pe edithfrincu@yahoo.com
poti folosi ulei de parafina ca sa nu mai ai probleme cu lipitul de tava
Am inteles ca uleiul de parafina la temperaturi mari devine toxic.. Nu il folosesc la gatit.
Am uns cu putin ulei de floarea soarelui (cu un servetel), dar nu am uns suficient.. sa nu pun mult ulei, asa ca pe alocuri s-au lipit putin…
In loc de branza dulce se poate folosi Philadelphia (0% Fat)?
Cu crema de branza nu am incercat, deci nu stiu ce va iesi. Poti incerca sa faci 1/2 de cantitate.. sau sa faci direct cheesecake intr-un vas. Va iesi delicios,cu siguranta cu Philadelphia light 🙂
Am facut si eu,nu am tava asa ca le-am pus cu pusul pe hartie de copt ,am pus indulcitor din Stevia ,oricum au iesit super. Mai asteptam retete tentante.
Ma bucur ca ti-au placut 🙂
E bine ca iti place stevia, eu nu am suportat-o, mi s-a parut incredibil de amara 🙁
Te mai astept, retete vin continuu 😉
Nu gasesc tava pentru gogosi :(, oare le pot face altfel?
Le poti face in forme de briose din silicon, insa pui compozitie cca 3 cm in ele.
Sau mai ai varianta asta, care este asemanatoare: https://www.edithskitchen.ro/2012/05/turtite-cu-branza-dulce.html
au in auchan forme de gogosi din silicon
super, multumim de info 🙂
Buna…
Pana la urma…ne da si noua cineva un raspuns, unde se gaseste tava? Vreau sa il pun pe sotul meu sa cumpere in seara asta, si sa nu il trimit pe drumuri inutil 🙂 Cora, Carrefour?
Mersi fain.
Am scris in reteta de unde am luat eu tava!!! Magazinele GERMAG. Am spus si ca se gaseste de cumparat pe net, trebuie doar sa cauti.
In alte parti nu am mai vazut-o, poate este…
Buna Edith,
In primul rand, felicitari pentru blog, retetele tale sunt o incantare pentru pofticioasele la dieta. As fi vrut sa te inteb daca la reteta asta pot sa folosesc ricotta, pentru ca unde locuiesc eu nu se gaseste branza dulce?
Multumesc!
Raluca
Sigur, poti folosi si rocotta. Iti multumesc pentru cuvintele frumoase 🙂
Te mai astept!
Am si eu o intrebare unde sunt magazinele Germag?
Este o reteta de magazine cu produse nemtest in Bucuresti. Insa este f posibil sa fie si in alte orase in tara.
Eu am luat forma de gogosi de aici: http://bbsuperimport.ro/wiltonformedetort/forme-speciale-nu-se-lipeste-teflon/6-cavity-doughnut-pan. Asadar nu mai am scapare, fac din nou gogosile pentru ca au fost foarte, foarte bune! Te pup, Edith!
Anca multumim de pont 🙂 Abia astept sa le vad si pe ale tale 🙂 Pup!
Can anyone post this in English or Te reo Māori?
Did you try using google translate? Didn’t turn out ok?
Mulțumim, Edith! 🙂
Edith, e superba reteta, dar tu cum te impaci cu xylitolul? Mie imi da crame si balonare… 🙁 Ufff
Mada, eu nu am probleme. Si folosesc destul de des. Probabil depinde de organism…
Da… E, o sa folosesc mai putin 🙂 Ca prea e bun in retetele astea dietetice 😀 Si alti indulcitori ori sunt prea artificiali, ori sunt naturali dar au calorii multe 🙁
Sau sunt amari, ca stevia 🙂
I need this in English please =)
U can use the translation widget at the bottom of the page 🙂
Here’s the translated version: http://translate.google.com/translate?client=tmpg&hl=en&u=http%3A%2F%2Fedithskitchen.ro%2Fgogosi-coapte-cu-branza%2F&langpair=ro|en
Thank you Edith!! I made these tonight, they are an excellent Dukan dessert. Sometimes the Dukan desserts can be a little weird, but this one is a keeper! I am hoping they keep well (should I refrigerate or can I leave them out?). I experimented and did them two ways (thick and thin): next time I will do one layer of circular dough instead of going around with dough twice in the donut pan… The Thinner donuts were AMAZING!!!!I used xylitol, which is my favorite sweetener. BTW: They are way better after they cool!!
Jennnifer, I’m glad you’ve tried them.
If you keep them for two days and it’s not very warm outside, you can keep them room temperature.
But if you keep them more than 2 days better refrigerate them. 🙂
I hope you’ll find other Dukan deserts on your taste (I have a few favourite of my own, if you wsnt I can reccomend): https://www.edithskitchen.ro/category/retete-dukan/
Eu am o intrebare. Sunt in perioada de atac, a doua zi. In aceasta faza stiu ca am voie doar o lingura jumate de tarate. Daca fac aceasta reteta, risc sa depasesc limita de o lingura jumate. Este vreo problema daca mananc mai multe tarate?
Ioana, stiu ca risti sa stagnezi daca depasesti doza de tarate. Fiind doar in a doua zi de cura, eu zic sa astepti pana la croaziera sa incerci diverse retete 🙂
daca vrei ceva dulce poti incerca: https://www.edithskitchen.ro/crema-de-branza-cu-lamaie/
Buna ziua. Vreau sa intreb de ce preferati sa faceti aluatul cu praf de copt decat cu drojdie?
Multumesc.
Buna seara. In cazul acestor gogosi am folosit praf de copt, intrucat compozitia se aseamana mai mult cu a unei prajituri decat cu a gogosilor clasice. In plus, nu trebuie lasate la dospit, sunt mai rapide..
Am vazut in multe retete de’ale tale ca folosesti branza dulce 0,2% grasime. Dar cum locuiesc in Italia nu stiu cu ce sa o inlocuiesc, mai ales ca ricotta light gasesc rar si greu. Aici ai cream cheese, cottage cheese sau quark, ca branzeturi. Oare care din acestea este mai buna pentru a inlocui aceasta branza dulce? Crezi ca ma poti ajuta? Mi’ar placea foarte mult sa incerc retetele tale, par delicioase si ar face dieta mult mai usoara.
Multumesc.
Cristina, cream cheese sau quark degresate ar merge bine. La noi se gaseste quark Exquisa cu 0,2% grasime, poate gasesti si acolo..
Eu am un donut-maker, oare functioneaza sa le coc il el?:) Cred ca o sa incerc
Posibil sa mearga. Dar mai bine faci doar 1/2 de cantitate, in caz ca se lipesc or smth, sa nu strici toata compozitia 🙂
Multumesc de reteta, f gustose. Am folosit in schimb o forma din silicon , de fapt 2 🙂 comandate din China 😀 . Asa nu am avut nevoie deloc de ulei, ies f. usor din forma
https://www.joom.com/en/products/1492089729465819564-81-1-26312-31238577
Oana, ma bucur ca ti-au placut. Asa este, formele din silicon sunt minunate 🙂
Multumesc de reteta, f gustose. Am folosit in schimb o forma din silicon , de fapt 2 🙂 comandate din China 😀 . Asa nu am avut nevoie deloc de ulei, ies f. usor din forma.