Se pare ca au fost foarte populare aceste fursecuri cand v-am pus sa alegeti pe facebook pe care le vreti.
Asa ca iata-i sunt primii din seria fursecurilor de Craciun. Vor urma bineinteles si altele.
Ne trebuie:
115 g unt
150 g zahar brun
1 ou
vanilie
225 g faina
1 lg cacao
1/2 lgt praf dfe copt
1 lgt scortisoara (eu am pus doar 1/2 de lgt)
un varf de lgt de all spice
(daca nu aveti all spice puteti folosi in loc praf de cuisoare, cardamom, ghimbir, etc)
pt ornat:
felii de migdale
cubulete de coaja de portocala confiata
stafide sau alte fructe confiate, la alegere
(cantitati pt 35 de bucati)
Cum se fac:
Mixam bine untul (aflat la temperatura camerei) cu zaharul, apoi adaugam oul si vanilia.
Mixam pana la omogenizare.
Amestecam intr-un bol faina, cacaoa, praful de copt, scortisoara si all spice si le punem peste amestecul de unt si ou,
amestecand cu o spatula.
Facem un aluat compact si il dam la frigider invelit in folie de plastic pt cca 2 ore
(eu nu mai fac bila aluatul, il fac mai plat, ca sa il pot intinde mai usor ulterior).
Dupa ce a stat la frigider (in puteti lasa si de seara pana dimineata in frigider), il lasam 2-3 minute la temperatura camerei,
apoi il intindem pe foaie de copt usor pudrata cu faina, in strat gros de 3-4 mm.
Decupam formele dorite, punem desupra fulgi de migdale, stafide, fructe confiate, presam usor.
Eu am facut si cu cubulete de coaja de portocala confiata. Le luam cu o paleta si le punem pe hartie de copt in tava.
Coacem 10-12 minute la cuptorul preincalzit la 180 grade.
Le lasam in tava 2-3 minute, apoi le punem pe un gratar la racit.
Enjoy si stati pe aproape, urmeaza si alte fursecuri
si cele cu coaja de portocala confiata:
O idee faina de cadou: puneti fursecuri intr-un borcan frumusel, ii puneti o fundtita si voilà: cadou homemade
Wow. Desi am votat pentru altceva … deja salivez. Imi poti spune, te rog, de unde ai luat all spice? Multumesc mult.
tare frumosi sunt!
Ce frumoase sunt ….. Chiar un cadou util si elegant.
Luminita, de la Pukka food am luat all spice. Cu siguranta gasesti si in alte magazine cu produse eco/bio si online pe siturile cu condimente.
alinutzika, multumesc 🙂
Cred ca la tine miroase a Craciun, nu.i asa
Se simte mirosul Craciunului… Pozele sunt minunate, iar gustul cred ca-i delicios! Pupici
Superbe si delicioase! Stii doar ca parchez pe strada ta miercuri, joi si vineri, pastreaza-mi si mie 2-3, altfel voi pofti mult timp la ele…Pup
I [heart] scortisoara! I [heart] fursecuri! Acum chiar ca mi-e gandul la sarbatori si prajiturele!
superb! imaginile spune f multe! 😀 … o bunatate 😀
Mmm…absolut minunati:)
ce frumusete de biscuiti!!!chiar ca sunt perfecte pentru sarbatori!!si prezentarea e super!!brao!!O zi frumoasa!!
Sunt foarte dragute fursecurile tale si cred ca si foarte bune!
Pentru cei ce cauta all spice : e acelasi lucru cu ienibahar, poate il gasesc sub acest nume 🙂
Foarte dragute fursecurile, cred ca sunt si faorte bune!
Pentru cei care cauta all spice : e acelasi lucru cu ienibaharul, poate il gasesc sub acest nume 🙂
Deosebita reteta,deosebita prezentare!!!!Unde mai pui mirosul de scortisoara…..Pupici:x
eu m-ai astept,ca am ales altceva,dar si banutii astia arata tare bine.
All spice este ienibaharul si cred ca se gaseste mai peste tot.
O saptamana super in continuare.
minunat
dar ai scris “vanilie” cit , de care?
mercic…exact ptr asta votasem… abia astept sa le fac 😉
I’m in love!!! Demential arata !!
Pe ambalajul meu de all spice scrie ca contine multe condimente amestecate.. O sa ma uit acasa sa scriu exact care.
Oricum merge folosita doar scortisoara..
Fetele, ma bucur ca va plac!
Mitinita, vin si restul cat de curand 🙂
Fifi, nu am specificat cantitatile si nici tipul pentru ca pui dupa gust si ce folosesti in mod curent.
Fie 1 baton de vanile (razuit miezul..) fie esenta de vanilie 1-2 lgt.. Dupa preferinte..
Sunt foarte dragute si gustoase, cred ca trebuie sa le incerc si eu de sarbatori 🙂
Pup, o seara frumoasa!
inca o reteta adaugata pentru lista cu dulciuri de Craciun! suna delicios pentru iubitorii de scortisoara! abia astept sa ii fac! foarte draguta prezentarea.
Spor in toate!
Edit, biscuitii tai arata senzational si nici de gustul desavarsit nu ma indoiesc deloc. Dar spune-mi te rog, sunt crocanti? Iar la gust se aseamana cu acei biscuiti nemtesti care se gasesc in magazine sub forma “Speculations” ambalati la 600g -6.5lei (daca ti-ai dat seama de care intreb)? Multumesc anticipat pt raspuns.
Da, au aproape exact acelasi gust. Si mie imk plac acei biscuiti. Si ma bucur ca acum i-am facut si au iesdit minunati.
ce aromati si buni trebuie sa fie !si prezentarea e tare frumoasa.Eu stiu ca allspice,este denumirea englezeasca sau americana, a enibaharului.si eu l-am folosit la o reteta de muffins,americana si a iesit tare bine aromata, alaturi de scortiosara,etc.
Ioana, sunt crocanti biscuitii.
Nu ii stiu pe cei de care zici tu.. deci nu iti pot spune daca seamana din pacate 🙁
fetele, cred ca aveti dreptate cu ienibaharul, m-am uitat pe ambalaj si nu scrie asa cum credeam..
Acum sta aluatul la frigider, mai are ora si ceva… Cacaoa cand trebuia pusa? odata cu faina? Nu era specificat… Abia astept sa vad cum ies…
Ioana, sper sa-ti placa 🙂
Merci pt atentionare. Am completat in reteta.
Intr-adevar cacaoa trebuia amestecata cu faina si restul ingredientelor uscate.
Oare acest aluat e potrivit pentru a folosi formele de biscuiti? Stiu cum e gustul acestor biscuiti, am mancat de curand si sunt divini… si mi-am cumparat o cutie imensa de forme pentru biscuiti si nu stiu la ce aluat ar merge cel mai bine sa le folosesc, ca sa imi iasa toate detaliile formelor…
Andreea, sigur ca merg decupate cu forme, am scris si in reteta 🙂
Eu cred ca or sa-si pastreze forma.
Desi nu sunt mare fan al scortisoarei, le-am facut si eu si au iesit grozave. Nu stiu de ce aluatul mi-a iesit foarte moale si lipicios si nu am reusit nicicum sa-l intind foaie pentru a-l putea taia cu formele, insa am modelat bilute cu mana si le-am aplatizat, astfel incat am rezolvat problema :)) Deasupra am presarat bombonele colorate si au aratat de revista :))
Cristina, ai lasat lauatul la frigider? Nu stiu de ce ti-a iesti moale, eu l-am decupat ok. E bine ca te-ai descurcat pana la urma.
Ma bucur ca ti-au placut!
Buna,Edith!Am facut si eu fursecurile ieri.Au un gust minunat insa s-au intarit de numa.Am crezut ca-si vor schimba consistenta peste noapte daca ii las intr-o punga dar nimic.Nu stiu din ce cauza.
Georgiana, cred ca asa este felul lor, mai tari. Si ai mei au fost la fel din cate imi amintesc. Daca ii tii acoperiti se vor mai fragezi putin.
Cam cati biscuiti ies din aceasta reteta? Acum ma pregatesc sa i fac
Sandra, scrie in reteta: (cantitati pt 35 de bucati) 😉
Multumesc, nu vazusem. :* foarte faina reteta 😀
Tocmai ce i am terminat, am inceput pe la 5 si i am lasat la frigider 3 ore. Trebuie sa recunosc ca sunt cele mai bune fursecuri care le am mancat vreodata <3 Esti o femeie de invidiat avand aceasta reteta! Toti membrii familiei mele + musafirii m au felicitat si mi au cerut reteta, le am dat site ul tau, ti am facut publicitate:) Felicitari inca odata,toate cele bune si astept noi retete la capitolul "dulciuri de sarbatori". Noapte buna! 😀
Sandra, ma bucur tare ca ti-au placut 🙂
Sa incerci si alte retete de fursecuri, cu siguranta mai gasesti favorite.
https://www.edithskitchen.ro/fursecuri-fragede/ sau cele cu ciocolata, cu levantica, si cele cu gem si nuca sunt cateva dintre favoritele mele 🙂
Iti multumesc pentru reclama :)) Te mai astetp cu impresii cand incerci ceva 🙂
Le-am facut si au devenit preferatele casei. Mi-au iesit exact asa cum ai scris, cu toate ca eu nu am folosit toate mirodeniile . Am incercat mai multe retete in trecut, dar de cand le-am descoperit pe ale tale , am ramas la ele. Cele mai bune.
Ma bucur tare ca ti-au placut fursecurile si ma bucur si mai tare sa aud ca retetele mele sunt pe gustul tau!
Te mai astept cu drag! 🙂