Fursecurile astea ies o nebunie, la fel ca cele de cofetarie (poate chiar mai bune).
Se fac repede si se mananca si mai repede… In plus, sunt si foarte frumoase! 🙂

                                                                                                                                                                                                                                              Reteta Elaida

Ne trebuie:

4 oua
250 g zahar
250 ml ulei
450 g faina
1 fiola esenta de vanilie (Dr. Oetker)
(eu am avut din cea Butter vanilla – ies super cu ea)
50 g ciocolata milka cu lapte (pentru ornat)
Cum se fac:
Se sparg cele 4 oua intr-un castron si se amesteca bine de tot cu zaharul (cca 2-3 minute),

Apoi se adauga uleiul, putin cate putin, se pune apoi faina in ploaie (aici amestecam cu o lingura sau paleta),
iar la sfarsit adaugam si fiola de vanilie.

Se obtine o pasta care se pune cu seringa (sau cu un posh) in tava neunsa.
Eu am pus pe hartie de copt pt ca cuptorul meu cam arde.
Faceti diverse forme dupa imaginatie si pricepere.
Eu am facut 2 feluri:

si asa:

Se coc la foc iute , la treapta 3 (170 gr) pentru cca 10 minute (sau chiar mai putin, in functie de cuptor).
Va sfatuiesc sa va uitati destul de des la ele pentru ca se maronesc pe fund foarte repede.

Daca le vreti cu stafide, inainte de-a le introduce la cuptor puneti pe fiecare cate 1-2-3 stafide, la alegere.
Daca vreti cu ciocolata, atunci cand le scoateti din cuptor, inmuiati-le in ciocolata topita la bain-marie
sau le ornati cu ajutorul unei pungute taiata la un colt.
Ca o sugestie, cum fac eu: pun ciocolata intr-o punguta (mai mica si mai groasa),
o leg cu ceva si o pun intr-o craticioara cu apa fierbinte si o las acolo pana se topeste toata ciocolata,
apoi tai un colt al pungii si ornez.
Foarte bune si fragede, se pastreaza in cutii inchise, iar dupa 2-3 zile sunt si mai bune.
Mi-au iesit asa: