Se fac repede si se mananca si mai repede… In plus, sunt si foarte frumoase! 🙂
Ne trebuie:
250 g zahar
250 ml ulei
450 g faina
1 fiola esenta de vanilie (Dr. Oetker)
(eu am avut din cea Butter vanilla – ies super cu ea)
50 g ciocolata milka cu lapte (pentru ornat)
Se sparg cele 4 oua intr-un castron si se amesteca bine de tot cu zaharul (cca 2-3 minute),
Eu am pus pe hartie de copt pt ca cuptorul meu cam arde.
Faceti diverse forme dupa imaginatie si pricepere.
Eu am facut 2 feluri:
si asa:
Se coc la foc iute , la treapta 3 (170 gr) pentru cca 10 minute (sau chiar mai putin, in functie de cuptor).
Va sfatuiesc sa va uitati destul de des la ele pentru ca se maronesc pe fund foarte repede.
Daca le vreti cu stafide, inainte de-a le introduce la cuptor puneti pe fiecare cate 1-2-3 stafide, la alegere.
Daca vreti cu ciocolata, atunci cand le scoateti din cuptor, inmuiati-le in ciocolata topita la bain-marie
sau le ornati cu ajutorul unei pungute taiata la un colt.
Ca o sugestie, cum fac eu: pun ciocolata intr-o punguta (mai mica si mai groasa),
o leg cu ceva si o pun intr-o craticioara cu apa fierbinte si o las acolo pana se topeste toata ciocolata,
apoi tai un colt al pungii si ornez.
Foarte bune si fragede, se pastreaza in cutii inchise, iar dupa 2-3 zile sunt si mai bune.
Mi-au iesit asa:
imi ploua-n gura……..mmmmmmmmmmmmm………..vreau si eu 🙂 simpli si minunati. Te pup !!! Ai un premiu la mine pe blog !!!
De când am găsit rețeta, dragă Edith, aceste fursecuri sunt bucuria familiei și a prietenilor, mai ales de Crăciun! Mulțumesc pentru că ai împărtăsit-o cu noi! Sărbători frumoase, tuturor!
Roxana, ma bucur tare ca iti plac. Asa e, sunt tare bune 🙂
Sarbatori minunate si te mai astept sa te inspiri!
Ti-au iesit foarte frumoase 🙂
O saptamana buna
Merci Isa! 🙂 O sapt faina si tie!
Edith, arata intr-un mare fel!! Tare faine si bune, bune!! Pup!! 🙂
Multumesc frumos, Iulia! 🙂 Pup!
Arata intr-un mare fel. Cred ca o sa le incerc si eu.
Multumesc frumos, Laura. Incearca-le ca nu o sa-ti para rau 🙂
o sa le incerc si eu.
oau! absolut superbe! le-am facut si eu, sunt foarte, dar foarte usor de facut si foarte bune! baietelului meu ii plac foarte mult. multumesc din suflet pt reteta.
Georgiana, ma bucur ca ti-au placut. Asa e simplu de facut si tare bune.
Te mai astept! 🙂
Edith, pentru ca le-am gustat, pot sa spun ce sunt exceptional de bune 🙂 Eu am avut ceva probleme cu calculatorul, sper sa mi le rezolv pe toate si ne mai auzim…
Bunny, ma bucur ca ti-au placut 🙂 Sa-ti faci calculatorul “bine” cat mai repede! 🙂
Aceste fursecuri chiar sunt exceptionale!! Le-am facut (cu stafide) si au fost devorate rapid!!!Am avut o prietena in vizita si nu am scapat pana nu i-am dat reteta!!..delicioaseeeee…..
Daniela, asa e, sunt tare bune. Ma bucur ca v-au placut 🙂
am incercat si eu si au iesit super! multumesc pentu aceasta reteta minunata ^_^
Amy, ma bucur ca ti-au placut 🙂
chiar acuma fac si eu aceste fursecuri pentru baietelul din burtik mea care trebuie sa vina curand si sotul meu, cred ca o sa-i dau pe spate pe amindoi…e ce amai usoara si buna reteta care am gasito …v apoop
Claudia, sper ca ti-au placut 🙂
te mai astept!
cred ca sunt super bune am sa incerc si eu
am sa incerc si eu ca arata f bine
am facut si eu aceasta reteta.au iesit extrem de bune:)e cea mai usoara si rapida reteta.felicitari pentru postare!
Draga anonima, ma bucur ca ti-au placut. Asa e, sunt buune si usoare 🙂 Sa stii ca asa sunt multe dintre retetele mele 😛
Te mai astept!
compozitie ca de chec.ce atata bunatate de fursecuri naspa
fa tu fursecuri din compozitie de chec =))
Si eu am facut reteta asta deja a 3-a oara intr-o saptamana 😀 – fursecurile sunt delicioase si foarte usor si rapid de facut,am facut si umplute cu dulceata.MULTUMESC!
Gabriela, asa este, sunt tare bune. Ma bucur ca ti-au placut.
Te mai astept! Sarbatori fericite!
am facut si sunt exceptionale
mi se pare cam aiurea sa creasca fara ceva agenti de afanare..gen praf de copt sau amoniu…iar chestia asta cu publicat retete diverse copiate pur si simplu de pe atatea site-uri sau carti sau ma rog….e de-a dreptul penibila..ne facem blogg si ce tari suntem noi ca impartasim retete copiate …zau asa!!!
Vai tu lucia, sa nu mai calci pe aici ca poate te molipsesti si copiezi si tu retete de la altii si doamne fereste, iti mai si ies da ca le incerci!!
Fa-ti tu retetele tale originale si lasa-ne pe noi astia prosti care copiem de la altii.. Si ne mai facem si blog, vai de capul nostru!!
Maryhynt, ma bucur ca ti-au placut! 🙂 Te mai astept!
arata foarte bine si cred ca sunt si f bune…incerc si eu reteta ta astazi…pacat de comentariile de mai sus nu stiu ce caut asa oameni pe net, blogurile sunt foarte utile mai ales atunci cand esti in lipsa de idei….
Nati, sunt tare bune fursecurile astea. Sper sa iti placa.
In ceea ce ii priveste pe cei care au comentat mai sus.. e plina lumea de cei care se cred “cei mai”… Puteam sa aleg sa nu ii public comentariul, dar l-am publicat totusi.
am facut fursecurile…sunt foarte bune…mai ales langa o cana cu lapte 🙂
Naty, ma bucur ca ti-au placut 🙂
am postat pe blogul meu lincul catre blogul tau de unde am preluat reteta(sper sa nu fie nici o problema)
Naty, sigur ca nu e nicio problema.
Sa va fie de bine! 🙂
Acum le scot din cuptor pe cele cu stafide, pentru primele doua transe am optat pt ciocolata topita. Superbe ca si gust, aspectul e ciudatel, ca le-am facut din punga :))
Ionita, sunt sigura ca s-au mancat foarte repede si daca au fost facute cu punga 😉
Ma bucur ca v-au placut, te mai astept!
Edith, asa cum iti spuneam ieri..le-am facut..dar am avut o singura problema: dispar imediat din farfurie 😉
sunt tare bune… si am pus si in formele mele recent cumparate..ies si asa. cresc un pic mai mult si trebuiesc lasate cateva minute in plus ca sa coaca si in centru
multumesc pentru reteta 🙂
Corina
Corina, e bine de stiut ca se poate pune aluatul in interiorul formelor de metal pt taiat aluat. Le-ai pus cu posh-ul?
Ma bucur ca v-au placut 🙂
Le-am pus cu lingurita 🙂
cred ca am scapat un pic mai multa faina, si formele le-am umplut cu lingurita, oricum posh nu aveam la indemana
iar restul le-am pus pe hartie de copt tot cu lingurita 🙂
Corina
waw,le-am facut in seara asta si deja nu mai sunt!! ff bune si usor de facut !! felicitari pentru blog!
Randra, sa va fie de bine!
Ma bucur ca v-au placut 🙂
Te mai astept!
Felicitari pentru blog care arata foarte bine. 🙂
Foarte bune fursecurile. A fost prima oara cand am incercat sa fac fursecuri si au iesit foarte bune, ceea ce cred ca spune totul despre reteta.
Ionela, multumesc frumos!!
Ma bucur ca ti-au placut fursecurile, te mai astept! 🙂
Deliciu! Multumesc Edith pt reteta, acum urmeaza sa o fac a doua oara, de data asta arunc peste ele si nuca si migdale; vad ce-o iesi. Feliciari!!
Lori, cu multa placere! Sunt sigura ca or sa iasa foarte bune in orice combinatie 🙂
Draga mea,am fost la munte si fiecare a facut cate un dulce.Ghici ce s-a mancat mai intai? fursecurile fragede cu glazura de ciocolata.Multumim pt reteta si pupici multi.
Anca, ma bucur mult ca ai avut succes cu ei!
Te mai astept cu drag sa incerci si alte retete 🙂 Te pup!
crezi ca pot sa pun in loc de zahar, miere? as vrea sa-i dau si fetitei mele de 2 ani, dar parca nu cu zahar.
arata oricum nemaipomenit. si o sa le fac cu zahar pt noi, dar as fi vrut sa-i dau si ei…. multumim, corina
Corina, sincer nu am incercat cu miere. Poti incerca sa faci dintr-un ou (imparti toate cantitatile la 4) si daca nu ies ok (desi nu cred..) macar nu ai stricat multe ingrediente.
Chiar sunt curioasa, te rog sa vii sa ne spui si noua daca ti-au iesit ok cu miere 🙂
Spor!
De obicei cand citesc o reteta ma uit si la comentarii sa vad ce dificultati au intampinat cei care au incercat, nu de alta dar sa fiu sigura ca nu fac vreo greseala 🙂 nu sunt bucatar profesionist 🙂
De aceea nu pot sa nu observ ca prosti mai sunt unii, fursecurile cresc de la ouale batute, se vede ca madam Lucia a facut multe dulciuri la viata ei 🙂 Eu am intrebat pe FB daca contine praf de copt pt ca se foloseste si pt a face produsul pufos, nu numai pentru cresterea aluatului.
Alta remarca ar fi ca folosirea mierii in preparatele care merg la cuptor sau pe foc nu imbunatatesc in niciun caz produsul final, mierea supusa la o temperatura mai mare de 40 grade Celsius este la fel de “folositoare” ca si zaharul, isi pierde toate proprietatile, mierea nici in ceaiul fierbinte nu se adauga pentru ca nu mai are efecte curative ci doar indulceste ca si zaharul.
Mihaela, nu mai baga in seama toate frustratele :))
Multumim pentru informatia legata de miere. Nu stiam…
Nu, nu se foloseste praf de copt.
Asa cum am spus, astazi am facut pizza si fursecuri 🙂 Foarte bune fursecurile, i-am dat fetitei unul dupa masa de pranz, mi-a mai cerut bineinteles 😀
Am adaugat fursecurile pe blog cu referinta la reteta ta 🙂
Mihaela, ma bucur ca ti-au placut 🙂
edith,am facut in aceasta seara fursecurile si sunt foarte,foarte bune..au mancat copii cu o pofta..in nici un caz nu le pot tine in casa 2-3 zile ..:)
multumesc pentru reteta,
violeta
Violeta, ma bucur mult ca v-au placut 🙂
Te mai astept! 🙂
Usor de facut, repede de mancat…sunt minunate, multumesc.
A…era un comentariu rautacios de la oarecare lucia…sa stii ca mult mai mult am avut eu de castigat incercand aceasta reteta si bucurandu-ma de ea decat tine, care ai debordat de rautate.
Roxana, ma bucur ca ti-au placut 🙂
Ai perfecta draptate 😉
te mai astept! 🙂
Foarte repede si usor de facut…m-am chinuit putintel la amestecatul fainii ca nu am avut mixer cu paleta si am pus cu lingura in tava 😀 (n-am avut push ), dar in rest au iesit foarte buni.Multumesc :*
Alina, ma bucur ca ti-au placut 🙂
Sa-ti cumperi un posh ca este util 🙂
Doar ce le-am scos din cuptor si le-am ”stropit” putin cu ciocolata ; nu m-am putut abtine sa nu le gust ; sunt nemaipomenit de bune ; nici eu nu am avut push dar m-am descurcat cu punga ; cu siguranta voi repeta experienta. Alina , Braila.
Alina, ma bucur ca ti-au placut 🙂
Te mai astept!
Draga Edith, te rog mult daca mi-ai putea spune aproximativ cam cate bucati ies la cantitatea ast ar fi minunat!…eu le-am facut dar pur si simplu nu-mi mai amintesc:(
Multumim inca o data, sunt delicioase 🙂
din pacate le-am facut de mult si nu mai stiu (nici nu le-am numarat atunci..). Oricum ies multe, undeva in jur de 2 tavi..
Edith, iti multumesc mult pentru site in general si pentru aceasta reteta in special…acum le arat persoanelor dragi ca le iubesc, facandu-le aceste fursecuri atat de bune…e o reteta usoara, deci e atat de usor sa spui “te iubesc”. Multumesc inca odata!
Roxana, cu mare drag! 🙂
Ma bucur tare ca iti incanti familia cu bunatati de la mine. Te mai astept!
Sunt super mar tenta sa le fac si eu.
sunt divine!!! tocmai am scos prima tava de la cuptor si am gustat unul. le-am facut pt pitica dar sigur ne vom bate pe ele :))
multumim pentru retetele minunate!!
Laura, ma bucur ca ti-au placut 🙂
te mai astept!
Buna, Edith.. Multumim pt retetele tale minunate! Am incercat si eu aceasta reteta si am fost foarte incantata pt ca au iesit foarte bune fursecurile! As vrea sa incerc sa inlocuiesc uleiul din reteta cu unt..cred ca ar iesi si mai gustoase.. Te rog mult sa-mi spui ce cantitate de unt ar putea inlocui cantitatea de ulei din reteta si daca ti se pare o idee buna! Multumesc mult pt tot si spor in toate iti doresc!
Buna Dana, ma bucur ca ti-au placut fursecurile.
Din pacate nu stiu sa iti spun cat unt ar trebui sa pui si mai ales cum ies cu unt.. Insa am niste fursecuri minunate cu unt, unde nu va mai trebui sa modifici reteta. Sunt foarte gustoase si fragede. Astea: https://www.edithskitchen.ro/2012/02/fursecuri-cu-ciocolata.html
Buna, Edith! Iti multumesc din suflet pt raspuns.. Sa stii ca am incercat din nou reteta ta, de aceasta data cu unt in loc de ulei (imi place sa experimentez lucruri noi!!!) untul in aceeasi cantitate ca si uleiul si au iesit foarte fragede si gustoase! Am facut si bomboanele cu ciocolata si nuca si au iesit dementiale!!! Iti multumim mult de tot pt toate retetele postate! Te pup!
Dana, super, ma bucur ca a iesit si cu unt si ca ne-ai impartasit si noua asta 🙂
Ma bucur tare ca ti-au placut si bomboanele!
Te mai astept! 🙂
Super bune! In ultima tava le-am pus cu lingurita ca nu mai aveam rabdare cu posh-ul! Reteta e minunata chiar daca nu are praf de copt compozitia (mai bine!) fursecurile au crescut sunt fragede si aromate!
Ma bucur ca ti-au placut, Flori! 🙂
Am uitat sa intreb, data viitoare vreau sa le fac cu unt si o rog pe Dana sa-mi zica daca a topit untul sau l-a folosit la temperatura camerei?
Edith, multumesc pentru reteta!
Pate mai trece Dana pe aici sa ne spuna 🙂
Sunt foarte bune aceste fursecuri.Am mai facut retele dvs. si ies foarte bine.O zi buna.
Ma bucur ca ti-au placut 🙂 Te mai astept!
am incercato si eu azi si au iesit bune
M-ar prinde sa te “prind prin preajma” pentru a ma sfatui daca reteta ar suferi modificari inlocuind uleiul cu untul (unt topit)!
Nu am incercat cu unt topit, deci nu stiu sa-ti spun cum ies. Dar de ce nu vrei sa pui ulei?
Imi era intipărită ideea ca un fursec fraged si bun trebuie facut cu unt de calitate cu procent mare de grasime, iar eu aveam pregatit un pachet de unt inainte sa gasesc reteta ta ;)). Mi-am zis ulterior sa o incerc asa si au iesit ok. (poate usor cam dulci)
Ramane o reteta notata in “caiet”- ca si altele de altfel de pe blogul tau !
Mult succes si inspiratie !
Am inteles 🙂 Data viitoare incearca sa pui mai putin zahar daca au fost prea dulci pt gustul tau 🙂
Sunt foarte gustoase, se prepara repede si ies destul de multe bucati, cu ciocolata am avut o problema, dar am remediat-o, nu am avut punga mai groasa si am hotarat sa o topesc direct in ibric, dar nu a fost ok, a iesit mult prea tare si am ales sa pun lapte si mi s-a ~taiat~ , dar am pus din nou la fiert si am amestecat energic si a iesit foarte buna. O reteta de glazura potrivita tuturor fursecurilor si prajiturilor ar fi foarte utila! Multumesc pentru retete!
Ma bucur ca ti-au placut. 🙂
Nu mai topi ciocolata direct pe flacara, pentru ca este sensibila la temperaturi inalte. Din cauza asta ti s-a intarit. Topeste-o numai pe baie de aburi (fara ca vasul cu ciocolata sa atinga apa care fierbe!). Pentru glazura poti folosi ciocolata topita cu 1-2 lgt de ulei/lapte.
Sau glazura de aici: https://www.edithskitchen.ro/2008/11/tort-amandina.html
Te mai astept! 🙂
Le-am facut si eu acum si sunt bestiale. Multumesc pentru retete!
Ana Maria, ma bucur ca ti-au placut 🙂
Te mai astept!
Am incercat si eu aceasta reteta cu faina de orez in loc de cea de grau si am facut doar jumatate din cantitati ,au iesit grozave ,foarte fragede de ti se topesc in gura.
Iti multumesc pt reteta:*
Adelina, e bine de stiut ca merg facute si cu faina de orez 🙂
Sigur e vorba de 450 gr faina?pentru ca iesie un aluat foarte foarte gros care nici nu curge de pe lingura,gen aluat de gogosi!
Sigurm sunt multe persoane care au incercat-o. Sigur ai respectat toate celelalte cantitati?
Ai pus-o intr-un sac a poche si nu curge? Imposibil. Aluatul nu este lichid, dar se pot froma gramajoare sau forme ca cele din poze cu el.
Bucuria familiei mele, de Paşte, de Craciun si de fiecare dată cand mă intreabă fiul meu: ai făcut ceva bun?
Mulţumesc pentru reţetă, de trei ani o practic 🙂
Roxana
Roxana, ma bucur tare sa aud asta! 🙂
sunt extraordinar de bune si usor de facut,le fac de cand ai publicat reteta pe blog,mamanci si tot ai manca,este una dintre multele retete preferate de familie
mersi ai retete una si una,pupici si tine-o tot asa
Veronica, ma bucur tare ca iti plac. Asa este, sunt tare buni 🙂
Te mai astept sa te inspiri.
Foarte bune.Cand am avut am pus stafide ori gocce de cioccolata ori nuca de Cocos. Toata Familia a mancat cu pofta.Multumim ptr.retete.
Carmen, ma bucur tare ca ti-au placut 😉
Te mai astept!