sa aveti un an nou asa cum vi-l doriti (ca voi stiti mai bine decat mine

au fost mai multi de 1000 de vizitatori unici/zi.
Sper sa gasiti aici cat mai multe retete pe placul vostru.
Va multumesc ca ma cititi si va astept cu drag!
Apectuoase si de efect, ideale pentru masa de Revelion sau pentru orice alta ocazie.
3 oua (de la care folositi doar galbenusurile)
80 g zahar
140 g unt (la temperatura camerei)
200 g faina
coaja rasa de la 1 lamaie
2 plicuri zahar vanilat
visine congelate (sau proaspete daca aveti)Ingrediente pentru 43 de bucati

Cum se fac:
Intr-un bol puneti untul moale impreuna cu zaharul.
Mixati bine pana devine ca o crema (nu este nevoie sa se topeastsca zaharul).
Nota: la reteta asta am folosit pentru prima data mixerul castigat la concursul de pe Ebucataria
Apoi adaugati galbenusurile, unul cate unul , mixand in continuare.
Dupa ce inglobati galbenusurile, puneti si zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie, amestecati
(personal imi place mai mult cu coaja de portocala).
Apoi puneti faina putin cate putin, amestecand incontinuu.
Asa arata aluatul gata:
P entru ca era cam moale, a fost nevoie sa dau aluatul la rece pentru
cca 30-40 de minute (l-am scos pe pervazul geamului ca era frrrig).
Asa arata dupa ce a stat la rece:
Pe urma luati din aluat mici bucati egale, cam de marimea unei nuci,
le rotunjiti si le puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Cand le punem in tava le aplatizam putin.
Facem in centrul fiecarei bilute o adancitura (cu degetul sau cu ce aveti la indemana
– eu am facut cu coada unui curatator de cartofi).
Asezati visinele in gropitele create.
Tava se introduce la cuptor la 170 de grade, la nivelul cel mai de sus al cuptorului pentru cca20-25 min.
Aici erau gata:
Se pudreaza cu zahar (daca vreti).
Am indepartat zaharul de pe visine cu o pensula uda ca sa “dea” mai bine,
apoi am topit niste ciocolata intr-o punguta, am taiat la un colt si le-am ornat.
Foarte faine fursecurile!
LA MULTI ANI!
LA MULTI ANI, Edith!!Ti-au iesit tare frumoase fursecurile, arata atat de bine. Te pupp!:)
Vero, Iulia, multumesc frumos, La multi ani!!
La multi ani,Edith! Fursecurile cu visine sunt yummmmmy !!!Te pup
La multi ani, Marcela!
Merci, pup!
La Multi Ani, numai bine si cat mai multe retete “adunatoare de apa-n gura” !! :))
Multumesc frumos, Cristi! Si tie de asemenea!
Merci pt felicitare 🙂
Draga mea Edith,
Desi ai fost una dintre primele prietene care mi-a facut urari de sarbatorile de iarna, eu din pacate si spre rusinea mea sint intr-o intirziere ffffffffff. mare.Dar nu pentru ca asa doresc ci uite asa se intimpla.Ba una , ba alta si nicioadata nu reusesc sa realizez in totalitate ce doresc.Dar sper sa primesti totusi si din partea mea, gindurile mele pozitive, care spun asa;
“Sa ai parte de multa sanatate, sa fii iubita de cei care-i iubesti si tu si toate dorintele sa ti-se indeplineasca.
La multi,multi ani!”
Cu prietenie si respect
Laura S.
Draga Laura,
Iti multumesc frumos pentru urari, si tu sa ai un an asa cum ti-l doresti.
Te pup!
Am incercat reteta…Au iesit delicioase.Continua tot asa…
MA bucur ca ti-au placut, Adelina! te mai astept!