Fiind prima reteta pe anul 2009, vreau sa va spun La Multi Ani,
sa aveti un an nou asa cum vi-l doriti (ca voi stiti mai bine decat mine Photobucket)!
Si tot pe aceasta cale, vreau sa multumesc vizitatorilor mei care in data de 30 decembrie
au fost mai multi de 1000 de vizitatori unici/zi.
Sper sa gasiti aici cat mai multe retete pe placul vostru.
Va multumesc ca ma cititi si va astept cu drag!
Prima reteta din ciclul “ce am avut pe masa de revelion…”
Apectuoase si de efect, ideale pentru masa de Revelion sau pentru orice alta ocazie.
                                                                                                                                                                                                                                         Reteta Poca
Ne trebuie:
3 oua (de la care folositi doar galbenusurile)
80 g zahar
140 g unt (la temperatura camerei)
200 g faina
coaja rasa de la 1 lamaie
2 plicuri zahar vanilat
visine congelate (sau proaspete daca aveti)Ingrediente pentru 43 de bucati

Cum se fac:
Intr-un bol puneti untul moale impreuna cu zaharul.
Mixati bine pana devine ca o crema (nu este nevoie sa se topeastsca zaharul).
Nota: la reteta asta am folosit pentru prima data mixerul castigat la concursul de pe Ebucataria

Apoi adaugati galbenusurile, unul cate unul , mixand in continuare.
Dupa ce inglobati galbenusurile, puneti si zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie, amestecati
(personal imi place mai mult cu coaja de portocala).
Apoi puneti faina putin cate putin, amestecand incontinuu.
Asa arata aluatul gata:

P entru ca era cam moale, a fost nevoie sa dau aluatul la rece pentru
cca 30-40 de minute (l-am scos pe pervazul geamului ca era frrrig).
Asa arata dupa ce a stat la rece:

Pe urma luati din aluat mici bucati egale, cam de marimea unei nuci,
le rotunjiti si le puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Cand le punem in tava le aplatizam putin.
Facem in centrul fiecarei bilute o adancitura (cu degetul sau cu ce aveti la indemana
– eu am facut cu coada unui curatator de cartofi).

Asezati visinele in gropitele create.

Tava se introduce la cuptor la 170 de grade, la nivelul cel mai de sus al cuptorului pentru cca20-25 min.
Aici erau gata:

Se pudreaza cu zahar (daca vreti).

Am indepartat zaharul de pe visine cu o pensula uda ca sa “dea” mai bine,
apoi am topit niste ciocolata intr-o punguta, am taiat la un colt si le-am ornat.