Am vazut ideea asta acum multa vreme, intr-unul din filmuletele de pe net si am tot amanat sa o pun in practica.
Rau am facut, este absolut delicioasa. Dupa ce am incercat-o prima data, am repetat-o iar si iar.
Trebuie sa o incercati.
Ne trebuie:
6 felii de paine
3 lingurite cu varf de nutella
2 oua
4 linguri de lapte
1 lingurita de vanilie
un praf de sare
Pentru deasupra:
3 lingurite de zahar
1/2 lingurita scortisoara
ulei pentru prajit
Cum se fac:
Eu am folosit paine feliata fara coaja, o gasiti magazinele Mega Image. Are un gust bun, nu se compara cu painea toast feliata.
Punem nutella pe 3 dintre cele 6 felii de paine si le acoperim cu celelate felii. Obtinem astfel 3 senvisuri.
Taiem fiecare senvis in jumatate, obtinem astfel 6 friganele.
Intr-o farfurie larga batem ouale cu un praf de sare, vanilia si laptele.
Dam fiecare friganea rapid prin amestecul de oua, pe ambele parti si prajim in tigaie cu putin ulei pana se rumeneste frumos.
Intoarcem si pe laterale (ne ajutam de un cleste) si prajim cateva secunde si pe muchii.
Eu am prajit cate doua in tigaie, pentru a le putea intoarce.
Scoatem friganelele pe un prosop de hartie si cand se mai racesc putin le dam prin zaharul amestecat in prealabil cu scortisoara, presand bine.
Absolut delicioase!
Enjoy!
Ma gasiti si pe instagram, aici.