Cred ca v-ati dat seama ca m-am indragostit de coronita asta, nu? 🙂
Alaturi de coronita cu spanac, am avut pe masa de Paste si aceasta coronita, ambele find variatiuni ale coronitei cu carne tocata.
Cu mana pe inima, va spun ca asta mi-a placut cel mai mult, insa este foarte importat sa aveti un ingredient cheie de calitate: carnatii.
Eu am avut niste carnati de casa, usor afumat, o minunatie.
Ne trebuie:
Pentru aluat :
150 g faina
75 g unt
1 ou
(jumatate il folosim in aluat, cu cealalta jumatate ungem coronita)
sare
1/2 lgt drojdie uscata
cca 20ml apa calduta (depinde de faina)
Pt umplutura:
400 g carnati de casa (de buna calitate)
2 cepe
4 fire ceapa verde (numai partea verde)
2 lg ulei
1 ou
piper
Cum se face:
Punem intr-un vas faina, 1/2 din oul batut (restul il oprim pentru uns coronita inainte de a o da la cuptor), drojdia, sarea si untul topit.
Amestecam si daca mai e nevoie mai adaugam apa (eu am pus cca 20 ml de apa calduta).
Aluatul obtinut se lasa la dospit o ora, cu vasul acoperit cu folie de plastic, intr-un loc calduros.
Intre timp se pregateste umplutura:
Calim in 2 lg de ulei ceapa uscata taiata cubulete, lasam cca 2-3 minute, apoi adaugam si ceapa verde si mai lasam inca 2-3 min pe foc.
Intre timp, maruntim in robotuld e bucatarie carnatii taiati bucati, pana obtinem un fel de “carne tocata” omogena.
Carnea astfel obtinuta, o amestecam cu ceapa calita, si oul, presaram piper-daca vrem (sare nu mai este nevoie).
Se pune aluatul intr-o tava (eu am foliosit o tava de pizza) apoi asezam umplutura cu lingura pe marginea aluatului,in mijloc se cresteaza cu un cutit formand 8 triunghiuri,
apoi fiecare triunghi se trage peste umplutura si se apasa varful cu degetul pentru a se lipi.
Se unge cu ou batut, se presara seminte de susan (optional).
Nu va speriati daca mai curge ou din carne in tava, se va inchega la copt.
Imagini pas cu pas puteti vedea la coronita cu carne tocata.
Dam la cuptorul incins pana se rumeneste frumos, cam 30-40 min.
Minunata a fost!
Enjoy!
Concluzie: Folositi ce fel de carnati preferati, dar sa fie de calitate si de preferat usor afumati. Asta-i tot farmecul.
Eu am folosit niste carnati cumparati de la un stand de branzeturi din Pta Floreasca, absolut minunati, sunt fan! 🙂
Daca aveti drum pe acolo, nu ii ocoliti, ultimul stand pe dreapta – cel cu branza si lactate.
Foooarte faina prezentarea! Merci pt idee! 🙂
Bestial arata!! Nu am apucat sa le incerc nici pe celelalte doua desi mi-au picat cu tronc de cand le-am vauzut… 🙁 Dar acum daca zici ca asta e cea mai buna, musai pe asta o incerc. 🙂 Mercik!
Ioana
Si frumoasa si bunaaaa!!!
Dupa ce am avut succes cu puiul tandoori pregatit dupa reteta ta, maine am de gand sa imi incerc norocul cu corinita asta care arata minunaaaat!!
Tine-mi pumnii 🙂
Am putea sa folosim si foitaj deja cumparat, oare? 🙂 Nu de alta, dar ar merge muuuult mai repede daca nu mai facem foitajul. Oricum, MIAMI, as usual, Edith !
Ala, sigur, merge si cu foietaj, acum de vara. Insa iti recomand sa incerci si cu aluatul asta, nu se face greu si este mai savuros 🙂
Buna ziua..carnatul crud cu tot cu piele ip dam prin robot?
Eu asa l-am dat, dar il puteti curata de piele daca vreti.. Oricum cand il mancati prajit il consumati cu tot cu piele, nu? 🙂