coronita cu carne tocata
Coronita asta am avut-o pe masa de Craciun. Pe langa faptul ca este foaarte frumoasa este si foarte buna.
Poate sta cu cinste pe orice masa festiva, si acum ca se apropie revelionul, e ideala.

                                                                                                                                                                      Reteta Lissa

Ne trebuie:

Pentru aluat :
300g faina
150g unt
1 ou
sare
drojdie proaspata 6g (eu am pus 3 g uscata)
cca 100ml apa calduta (depinde de faina)
Pt umplutura:
6oo g carne tocata
2 cepe,
1-2 morcovi rasi,
gogosar murat taiat cubulete,
patrunjel (eu nu am pus)
2 oua
(cantitati pt 2 coronite)
Cum se face:
Punem intr-un vas faina, oul, drojdia, sarea, untul topit si putina apa calduta.
IMG_9661_1
Amestecam si daca mai e nevoie mai adaugam apa (eu am pus cca 50 ml de apa).
Aluatul obtinut se lasa la dospit o ora, cu vasul acoperit cu folie de plastic, intr-un loc calduros.
Untitled-1
Intre timp se pregateste umplutura:
Calim carnea cu ceapa taiata cubulete, cu morcovul ras, sare piper. Se lasa sa se raceasca, si adaugam gogosar murat taiat cubulete, patrunjel dc vreti si doua oua batute.
Se intinde jumate din aluat intr-o tava de pizza (eu am foliosit o tava de pizza mai mare si una de tarta),
apoi jumate din umplutura se aseaza cu lingura pe marginea aluatului ,in mijloc se cresteaza cu un cutit formand 8 triunghiuri ,
IMG_9685_1
apoi fiecare triunghi se trage peste umplutura si se apasa varful cu degetul pentru a se lipi.
Se unge cu galbenus, se presara seminte de susan(optional)
IMG_9703_1
si se da la cuptor pana se rumeneste frumos, cam 30-40 min,in functie de cuptor.
coronita cu carne tocata 1
Cu siguranta va veti impresiona musafirii cu coronita asta, si ca aspect si ca gust.
Enjoy!