coronita cu spanac

Coronita asta a fost unul dintre aperitivele de pe masa de Paste.

Este o alta varianta a Coronitei cu carne tocata, de data asta umpluta cu spanac.

Ne trebuie:

Pentru aluat :

150 g faina

75 g unt

1 ou

(jumatate il folosim in aluat, cu cealalta jumatate ungem coronita)

sare

1/2 lgt drojdie uscata

cca 20ml apa calduta (depinde de faina)

Pt umplutura:

250 g spanac

1 ceapa,

4 fire ceapa verde

70-80 g kaiser

80 g telemea oaie

1 catel de usturoi

1 ou

Cum se face:

Punem intr-un vas faina, 1/2 din oul batut (restul il oprim pentru uns coronita inainte de a o da la cuptor), drojdia, sarea si untul topit.

Amestecam si daca mai e nevoie mai adaugam apa (eu am pus cca 20 ml de apa calduta).

Aluatul obtinut se lasa la dospit o ora, cu vasul acoperit cu folie de plastic, intr-un loc calduros.

Intre timp se pregateste umplutura:

Calim putin kaiserul taiat suvite subtiri, apoi punem ceapa uscata taiata cubulete, lasam cca 2-3 minute, apoi adaugam si ceapa verde si mai lasam inca 2-3 min pe foc.

Adaugam spanacul (eu am folisit congelat) si usturoiul zdrobit si mai amestecam pe foc cca 5 minute.

Daca folositi spanac crud, il opariti 5 minute in apa care fierbe, il scurgeti si il tocati marunt si apoi il adaugati peste ceapa.

Lasam compozitia la racit, apoi adaugam branza rasa si oul. Omogenizam bine.

Se aluatul intr-o tava (eu am foliosit o tava de tarta) apoi asezam umplutura cu lingura pe marginea aluatului,in mijloc se cresteaza cu un cutit formand 8 triunghiuri,

apoi fiecare triunghi se trage peste umplutura si se apasa varful cu degetul pentru a se lipi.

Se unge cu ouu batut,se presara seminte de susan(optional).

Nu va speriati daca mai curge ou din spanac in tava, se va inchega la copt.

IMG_5304_1

Imagini pas cu pas puteti vedea la coronita cu carne tocata.

Dam la cuptorul incins pana se rumeneste frumos, cam 30-40 min.

Enjoy!

coronita cu spanac 1