Coronita asta a fost unul dintre aperitivele de pe masa de Paste.
Este o alta varianta a Coronitei cu carne tocata, de data asta umpluta cu spanac.
Ne trebuie:
Pentru aluat :
150 g faina
75 g unt
1 ou
(jumatate il folosim in aluat, cu cealalta jumatate ungem coronita)
sare
1/2 lgt drojdie uscata
cca 20ml apa calduta (depinde de faina)
Pt umplutura:
250 g spanac
1 ceapa,
4 fire ceapa verde
70-80 g kaiser
80 g telemea oaie
1 catel de usturoi
1 ou
Cum se face:
Punem intr-un vas faina, 1/2 din oul batut (restul il oprim pentru uns coronita inainte de a o da la cuptor), drojdia, sarea si untul topit.
Amestecam si daca mai e nevoie mai adaugam apa (eu am pus cca 20 ml de apa calduta).
Aluatul obtinut se lasa la dospit o ora, cu vasul acoperit cu folie de plastic, intr-un loc calduros.
Intre timp se pregateste umplutura:
Calim putin kaiserul taiat suvite subtiri, apoi punem ceapa uscata taiata cubulete, lasam cca 2-3 minute, apoi adaugam si ceapa verde si mai lasam inca 2-3 min pe foc.
Adaugam spanacul (eu am folisit congelat) si usturoiul zdrobit si mai amestecam pe foc cca 5 minute.
Daca folositi spanac crud, il opariti 5 minute in apa care fierbe, il scurgeti si il tocati marunt si apoi il adaugati peste ceapa.
Lasam compozitia la racit, apoi adaugam branza rasa si oul. Omogenizam bine.
Se aluatul intr-o tava (eu am foliosit o tava de tarta) apoi asezam umplutura cu lingura pe marginea aluatului,in mijloc se cresteaza cu un cutit formand 8 triunghiuri,
apoi fiecare triunghi se trage peste umplutura si se apasa varful cu degetul pentru a se lipi.
Se unge cu ouu batut,se presara seminte de susan(optional).
Nu va speriati daca mai curge ou din spanac in tava, se va inchega la copt.
Imagini pas cu pas puteti vedea la coronita cu carne tocata.
Dam la cuptorul incins pana se rumeneste frumos, cam 30-40 min.
Enjoy!
Ce frumos arata, bravo.
cat de fain arata!!! superba coronita
Cred ca e taaare gustoasa ! .. cat despre felul in care arata… nu-ti mai zic nimic !.. stii prea bine ca arata intr-un maaaare fel !:) Pupici ! o zi frumoasa
arata foarte bine ! si cred ca si gustul e pe masura.
arata senzational si sigur este si fff gustoasa !!!!!!!!!!
Vaaai vai ce bine arataaa. Am aruncat un ochi si la cea cu carne. Nu stiu cum de mi-a scapat pana acum. Acum am o mare dilema: pe care o incerc intai :))
Dar oare o sa-mi iasa la fel de frumoasa? 🙁
Ideea cu aluatul taiat in felul asta e foarta ingenioasa. Felicitari!!!
Daca nu pot pune kaiser, ce sa pun in loc? Merge somon? Vreu sa o fac pentru cineva care nu mananca carne, doar peste… Da sa iasa si buna 🙂
Piersi, nu stiu cum se “pupa” gustul de telemea cu somonul (afumat banuiesc, nu?). Poti sa nu pui deloc carnita, sau pui crema de branza (in loc de telemea) si somon..
Lala, sunt convinsa ca o sa iti iasa si frumoasa si gustoasa 🙂
Teo, nu este ideea mea, dar intr-adevar e geniala 🙂
Asta cu spanac mi se pare extraordinara. LA atata carne, merge si nitik „verdura” pe masa de paste. Pe asta o voi face. Spanac este din plin in piata acum. Superba idee!
Doamne ajuta!
Ma bucur ca iti place 🙂
Am facut aceasta coronita si de asemenea, pe cea cu carne tocata. A fost foarte peciata de musafiri. Intreba cineva mai devreme de kaiser, eu l-am exclus cu totul, in schimb am pus ceva mai multa branza. A iesit delicioasa…
Ma bucur ca ti-au placut coronitele 🙂
Intr-adevar, umplutura o putem miodifica dupa gust.
Te mai astept!
Se poate face fara telemea? eventual cu cascaval?
Nu stiu ce consistenta va avea umplutura odata racita daca folositi cascaval, pentru ca acestas se intareste cand se raceste.
Puteti folosi branza feta sau branza dulce(sau ricotta) + cascaval. Insa o branza cu o aroma mai puternica ii da un gust mai bun coronitei 🙂
E cea mai buna reteta cu spanac pe care am facut-o vreodata!!! Nici nu pot sa cred ca spun asa ceva despre o reteta cu spanac. ( Not a big fan, you know ) 😂
Ma bucur tare ca ti-a placut 🙂
Ca tot nu esti fan 😛 , iti mai recomand doua dintre preferatele mele
https://www.edithskitchen.ro/galette-cu-spanac-si-trei-feluri-de-branza/
https://www.edithskitchen.ro/salata-de-cozi-de-spanac/