Imi plac mult chiftelele, dar nu-mi place sa le fac din cauza mirosului, asa ca le pregatesc destul de rar pe cele prajite in tigaie.
Astazi avem chiftelute de ton cu multe legume, prajite in tigaie, mancate cu un amestec de sos de soia, absolut delicioase.
Mai am o reteta pe blog de chiftelute de ton cu orez, preparate la cuptor,
si acelea foarte bune.
Ne trebuie:
2 conserve ton
o ceapa medie
un morcov mare
un cartof mediu
2 fire ceapa verde
4 linguri pesmet
2 linguri cu varf de faina
2 oua
o jumate leg marar
Sare
Piper
fulgi de chili (optional)
ulei pt prajit
sos: 2 linguri sos soia, o lingura sos chilli, o lingurita otet de mere, seminte de susan
– cantitati pentru cca 18 bucati –
Cum se fac:
Punem tonul la scurs intr-o strecuratoare cat timp ne ocupam de legume.
Amestecam intr-un bol incapator toate ingredientele: tonul, ceapa alba si verde tocata marunt, morcovul ras pe razatoarea mare,
cartoful ras pe razatoarea mica, ouale, mararul tocat, pesmetul, faina, sare, piper si fulgii de chilli.
Amestecam bine pana cand obtinem o compozitie omogena.
Formam chiftelute cu mainile usor umede sau unse cu ulei.
Le prajim pe ambele parti in putin ulei, pana se rumenesc.
Noi le-am mancat inmuiate intr-un sos facut din sos soia, sos chilli, otet de mere si seminte de susan.
Tare bune au iesit.
Enjoy!