Suntem in post, asa ca am zis sa va aduc o reteta de post delicioasa, chiftelute de linte.

Imi place mult supa crema de linte dar nu credeam ca-mi vor placea atat de mult si chiftelutele de linte.

Le-am mancat cu salata verde si maioneza de post cu usturoi mult, facuta din zeama de linte din conserva, exact ca aici.

Ne trebuie:

2 conserve de linte Sun Food

1 ceapa mare

5 catei de usturoi mari

6-7 linguri pesmet

2 linguri sos chilli dulce

1/2 legatura de marar

sare, piper

2 linguri de faina (pentru deasupra)

ulei pentru prajit

– cantitati pentru cca 27 bucati –

Am folosit o  conserva linte de la Sun Food, conserve 100% sanatoase, fara adaosuri sau conservanti.

Cum se fac:

Scurgem bine lintea (eu am lasat-o intr-o sita mai bine de 30 minute).

Punem in robotul de bucatarie: ceapa taiata cuburi mari, lintea, sosul de chilli, sare, piper si usturoiul pisat.

Il punem in functiune pana cand ceapa este maruntinta.

Rasturnam compozitia intr-un bol si adaugam mararul tocat marunt si apoi, pe rand, lingurile de pesmet, in functie de cat de apoasa este compozitia

(din cauza asta este indicat sa scurgem lintea cat mai bine), pana obtinem o compozitie care se leaga si poate fi modelata.

Formam bilute din compozitie si le aplatizam, apoi le dam prin faina.

Prajim in uleiul incins, cateva minute pe fiecare parte, pana se rumenesc frumos.

Le intoarcem cu grija, cu o paleta, pentru ca sunt sfaramicioase datorifa faptului ca nu contin oua.

Mie mi-au placut mai mult reci, deci va sfatuiesc sa le lasati sa se raceasca, sau sa le consumati a doua zi.

Noi le-am mancat langa o salata verde cu maioneza de post, cu mult usturoi in ea,

care nu apare in poze pentru ca mi-a venit ideea sa o pregatesc dupa ce le-am pozat…

Bune tare!

Enjoy!