Astazi avem o reteta care se face la cuptor. Stiiiu, nu ma injurati ca va pun sa
aprindeti cuptorul.. Sa va spun ce fac eu, coc seara, dupa ora 21, dar nu stau in bucatarie.
Pun la cuptor mancarea, potrivesc timer-ul si plec la racoare. Apoape ca nici nu simt ca coc 🙂
Deci se poate coace si pe canicula, daca vrem.
Chiftelutele de astazi sunt potrivite (asa cum v-am obisnuit!) regimului Dukan.
Ne trebuie:
1 dovlecel maricel
3 lg de branza 0,1% grasime (am folosit Lacteea)
2 lg de tarate de ovaz
2 lg ceapa deshidratata
1/2 lgt usturoi granulat
1 ou
1 lg de marar tocat marunt
sare, piper, chilli
Cum se fac:
Simplu de tot! Dam dovlecelul prin razatoarea mare, il saram si il lasam cca 30 minute intr-o sita la scurs.
Dupa cele 30 minute il stoarcem bine in maini si amestecam cu restul ingredientelor.
(in locul cepei deshidratate si a usturoiului granulat, puteti folosi 1/2 ceapa tocata ff marunt
si 2 catei de usturoi proaspat, insa compozitia va fi mai apoasa si necesita suplimentarea cantitatii de tarate)
Punem cu lingura gramajoare pe hartie de copt, nivelam sa nu fie prea groase
si coacem la cuptorul preincalzit la 180C pentru cca 40 minute.
Le putem servi ca atare, cu carne sau inmuiate intr-un sos de iaurt cu usturoi.
Daca nu tineti dieta Dukan, puteti folosi 3-4 lg de telemea de oaie rasa in locul branzei dulci dietetice.
Enjoy!
Chiar aveam acasa niste dovlecei si nu stiam cum sa-i fac pe canicula asta 🙂 Multumim frumos de idee!!! Andreea.
F simpla reteta!Chiar azi o s-o incerc.
Cred ca ma apuc de dieta de dragul pozelor!
Dovlecelul cu tarate cred ca e minunat!Trebuie incercata reteta asta!
ce bunatate!! Si eu fac dar le prajesc in ulei. Trebuie sa incerc in cuptor.
Multumim de reteta
Am facut si eu! FFF BUN! pupici
Ma bucur ca va plac 🙂
Arata bestial! Chiar daca in weekend se anunta canicula, le incerc cu siguranta. Si pun telemea de oaie cum ne-ai sfatuit, ca nu-s la dieta 🙂
Foarte bune sunt! Mai ales cu sos de iaurt! Si eu le pregatesc in varianta la cuptor de ceva timp!
Arata chiar foarte bine, ca sa nu mai zic ca sunt mort dupa piftelute, dar na merge si niste chiftelute, mici si moi, delicioase si frumoasa mereu fiind gata sa ma faca fericit.
Le-am facut in week-end, da n-am putut comenta atunci. nu stiu de ce, dar am niste probleme cu lasatul comentariilor (acum vad ca merge si-o sa te umplu cu ele;).. adica scriu comentariu si cand ii dau publicare nu-mi mai afiseaza nici macar caseta de text, e efectiv pagina initiala si comentariu se duce in van! tare aiurea, in fine. Deci, le-am facut dar cu ceapa proaspata verde ca altfel n-am avut! si-am pus urda (ca fara grasime n-am cumparat) restul la fel.. super au fost! by the way daca am folosit urda, nu mai e dukan,nu? oricum bune rau! pupici
Anto, ma bucur ca le-ai incercat 🙂
Stiu ca tu ai probleme cu comentariile.. Numai la mine ai?
Mi-au mai spus cateva persoane ca au probleme, la fel.. Nu-mi dau seama daca e de la blogger sau e de la mine (si daca e de la mine, din ce cauza este..). Pup!
Ma bucur ca va plac. Sper sa le incercati 🙂
As dori un echivalent al branzei lacteea..multumesc mult
Dca tii dieta dukan, poti folosi orice branza dulce cu grasime intre 0%-2%, sa o scurgi inainte, sa nu aiba mult zer.
E mult mai usor sa fii la dieta cu asa retete delicioase.Tocmai le-am scos din cuptor si sunt minunate.Eu am inlocuit taratele cu pesmet si a iesit bine.Da,stiu ca nu mai e dukan dar imi permit sa mai “pacatuiesc” caci n-am de slabit decat 3-4 kg. Deja am scapat de 2.
e bine, iti poti face de cap cu 4 kg in plus 😉
Spor in continuare si te mai astept. Ma bucur ca ti-au placut, cu siguranta au fost mai delicioase cu pesmet 😉
Si mie imi plac foarte mult!Le-am facut de mai multe ori.Consider ca sunt o alternativa super la dovleceii pane ,mult mai rapida si chiar mai gustoasa!Multumim pentru retete!
cu placere! ma bucur ca ti-au placut 🙂
ai incercat vreodata sa combini dovlecelul cu vinetele? cum or fi?
nu, nu am incercat. Pentru dieta Dukan oricum nu cred ca mi-ar place.
Mie mi se pare ca daca nu prajesc putin vinetele, parca n-au gust 🙂 Asta exceptand salata, evident 🙂
daca incerci tu, sa ne spui 🙂
maine fac si eu …. de azi m am apucat si eu de dieta dukan, cu asa retete e foarte simplu ,,, vroiam sa intreb la cafea pot folosi zaharina?
Daca ai inceput de astazi dieta, banuiesc ca esti la atac. Nu ai voie legume in atac. stii, da? 🙂
Sigur, poti folosi zaharina la cafea.
La dulciuri (pentru ca folosesti cantitate mai mare) iti recomand sa folosesti Xylitol. Se gaseste de cumparat pe net. Este natural si sanatos, nu folosi indulcitori artificiali pt ca sunt f daunatori.
Bafta cu dieta si te mai astept sa te inspiri! (am si retete pt atac, uita-te dupa ele 😉
Draga Edith,demult a-ti urmaresc blogul, care este minunat…retetele tale ce sa m-ai spun o adevarata incantare ca si prezentarea lor de altfel..acum am scos din cuptor chiftelutele doamne doamne sa le maninci cu tot cu tava…esti o draguta in adevaratul sens al cuvintului,faptul ca ne ampartasesti si noua retetele tale ,ideile etc face din tine o adevarata doamna,a-ti multumesc si muuuuuuuuuuuuuult succes in ceeace faci,cu drag,,,cerasela
Cerasela, ma bucur tare ca ti-au placut. Iti multumesc frumos pentru cuvintele frumoase si te mai astept!
Draga Edith, urmarescu cu interes blogul tau; azi am facut aceste chiftele dar in loc de o lingurita de marar am pus o legatura. Au iesit foarte bune.
Felicitari pentru munca ta!
Cu drag, Sonia!
Sonia, ma bucur ca ti-au placut 🙂
Te mai astept!
Draga mea,
le-am facut si eu in prima zi de croaziera, au iesit minunate la gust, dar cam “uratele” in comparatie cu ale tale!:) Cu toate astea, au disparut rapid din farfurie! O nebunie, mai ales dupa 7 zile de atac. Am gatit si frigaruile de curcan (cele marinate in sos de soia si usturoi), dar mi-au iesit foarte uscate, chiar daca le-am pus in tava si putina apa la un moment dat.
Din pacate (sau din fericire…), acum te voi urmari numai la retetele dukan, desi abia asteptam sa vina frigul si sa coc niste tarte de la tine! Dar…vine candva si vremea lor, nu?:)
De fapt, voiam sa te salut si sa iti multumesc pentru ca ne impartasesti si noua din experienta ta in “ale gatitului”. Stiu sigur (am testat de “n” ori), ca daca incerc o reteta de-a ta, nu dau gres!
Iti doresc multa rabdare si iscusinta in continuare, in bucatarie, in fata aparatului foto si al computerului! Nu de alta, dar sa profitam si noi putin de toate aceste calitati ale tale!
Cu drag si mult respect,
Andreea
Andreea, mii de scuze, mi-a scapat comentariul tau, nu stiu cum s-a intamplat, astazi l-am gasit si l-am moderat.
Ma bucur tare ca te inspiri din retetele mele si iti multumesc ca ti-ai rapit din timp sa imi lasi asa comentariu lung si frumos 🙂
Multa bafta cu dieta iti doresc si te mai astept sa te inspiri 🙂
Draga Edith, de pe la inceputul anului tot folosesc retetele tale Dukan, si tot revin. Toate sunt foarte bune. Am si retete preferate, iar aceasta de chiftelute de dovlecei e in top 10 🙂
Multumesc si mult succes!
Catalina, ma bucur tare ca iti sunt de folos retetele mele dukan si mai ales ca iti plac 🙂
Te mai astept cu drag sa te inspiri. 🙂
Buna ziua ..foarte interesante retetele Dukan..felicitari Edith..cred ca am sa fac si eu o painica ,na-m mai mancat de un an paine .Am gasit si alte retete care mi-au facut cu ochiul ,si am sa le incerc ..multumesc pentru inspiratie si felicitari pentru tot ce faci !
Multumesc Ninnet. Bafta cu dieta si te mai astept sa te inspiri 🙂
Super bune! :*
Buna,se pot inlocui taratele de ovaz cu altceva ?
Daca tii dieta dukan, poti pune tarate de grau sau tarate de psyllium.
Daca nu tii dieta poti pune 1 lingura cu varf de faina sau 2 mai rase 🙂
Multumesc Edith pt raspunsul rapid .Am incercat sa fac in dupa masa aceasta gogosile cu iaurt,insa nu mi-au iesit 🙁 daca am lasat coca moale,nu au crescut,iar daca am mai pus faina au ramas crude in mijloc ..
Imi pare rau ca nu au iesit 🙁 Ai respectat initial intocmai cantitatile? Masurate/cantarite? Iaurtul a fost prea lichid cumva?
Consistenta aluatului era ca cea din poza pusa de mine?
Iaurtul a fost din acela grecesc la galetuta si l-am masurat cu un pahar,insa faina care se gaseste la noi ( locuim in strainatate ) nu e din aceea nula si sincer mie mi se pare mai greoaie,asa ca dupa ce am pus 200 de g a mai trebuit sa adaug iaurt,dar fiindca nu avea consistenta din poza am mai pus si un ou ( erau mici oricum ambele oua ) apoi am ajuns la consistenta din poza dar nu au crescut si knd am pus si restul de faina au ramas crude in mijloc 🙁 voi mai incerca,fiindca era foarte buna la gust coca 🙂 Felicitari pt blog,am devenit addicted oricum !:*
Am inteles. Este posibil sa fie de la faina care se gaseste acolo. NU am folosit si nu-mi dau seama exact cum se comporta…
Poti incerca si gogosile la cuptor, sunt tare bune 🙂
https://www.edithskitchen.ro/gogosi-la-cuptor/
Foarte bune…am gasit la tine multe retete fara carne foarte gustoase. Iti multumesc!
Loredana, ma bucur tare ca ti-au placut 🙂
Te mai astept cu impresii cand incerci ceva 🙂