chiftelute de dovlecei

Astazi avem o reteta care se face la cuptor. Stiiiu, nu ma injurati ca va pun sa

aprindeti cuptorul.. Sa va spun ce fac eu, coc seara, dupa ora 21, dar nu stau in bucatarie.

Pun la cuptor mancarea, potrivesc timer-ul si plec la racoare. Apoape ca nici nu simt ca coc 🙂

Deci se poate coace si pe canicula, daca vrem.

Chiftelutele de astazi sunt potrivite (asa cum v-am obisnuit!) regimului Dukan.

Ne trebuie:

1 dovlecel maricel

3 lg de branza 0,1% grasime (am folosit Lacteea)

2 lg de tarate de ovaz

2 lg ceapa deshidratata

1/2 lgt usturoi granulat

1 ou

1 lg de marar tocat marunt

sare, piper, chilli

Cum se fac:

Simplu de tot! Dam dovlecelul prin razatoarea mare, il saram si il lasam cca 30 minute intr-o sita la scurs.

Dupa cele 30 minute il stoarcem bine in maini si amestecam cu restul ingredientelor.

(in locul cepei deshidratate si a usturoiului granulat, puteti folosi 1/2 ceapa tocata ff marunt

si 2 catei de usturoi proaspat, insa compozitia va fi mai apoasa si necesita suplimentarea cantitatii de tarate)

Punem cu lingura gramajoare pe hartie de copt, nivelam sa nu fie prea groase

chiftelute dovlecei in tava

si coacem la cuptorul preincalzit la 180C pentru cca 40 minute.

Le putem servi ca atare, cu carne sau inmuiate intr-un sos de iaurt cu usturoi.

Daca nu tineti dieta Dukan, puteti folosi 3-4 lg de telemea de oaie rasa in locul branzei dulci dietetice.

Enjoy!

chiftelute de dovlecei 1