Prajiturile cu branza si fructe sunt usoare si racoroase si imi plac mult.
Acum, ca a venit caldura, prajiturile preparate la rece sunt cele mai cautate.
Sunt un dulce rapid, la indemana si pentru persoanele care nu au cuptor.
Ne trebuie:
Blat:
300g biscuiti
100g unt
10-12 linguri de compot
300g biscuiti
100g unt
10-12 linguri de compot
Crema:
700g brinza de vaci mai cremoasa
cca 130 g zahar pudra vanilat
1 borcan de compot de piersici
200 g iaurt cremoso (sau puteti pune iaurt de piersici)
2 plicuri gelatina
optional: 100-200 g frisca
(daca puneti si frisca, mai puneti 1/2 plic de gelatina in plus)
Pentru ornat:
ciocolata
unt
1 lg lapte
felii de piersici
Cum se face:
Blatul de biscuiti:
Biscuitii se maruntesc

si se amesteca cu compotul si untul topit.
Se omogenizeaza bine si se aseaza pe un platou pe care am pus inelul unei forme de tort.
Se omogenizeaza bine si se aseaza pe un platou pe care am pus inelul unei forme de tort.
Presam bine cu dosul unei linguri.

Dam blatul astfel format la frigider pana preparam crema.
Crema:
Amestecam branza, cu iaurtul, cu zaharul pudra
Adaugam 2 plicuri de gelatina dizolvata in 100 ml de compot
(coform instructiunilor de pe ambalaj).
Taiem piersicile cubulete si le amestecam cu crema.

Daca branza nu este prea cremoasa, puteti adauga si frisca batuta la crema.
Turnam crema peste stratul de biscuiti si se lasa 4-5 ore la frigider pana se intareste.

Indepartam inelul tavii de tort si ornam cu felii de piersica si ciocolata
(topim 2-3 cuburi de ciocolata, un cubulet de unt si o lg de lapte)
Bun si racoros.

Foarte tare, bravo! arata minunat, cred ca si gustul e demential…
Foarte frumos si bun cred… Imi plac prajiturile cu fructe, branza, frisca, deci cam tot ce contine prajitura ta . Felicitari!
Merci, Cami 🙂
Nadia, daca e pe gustul tau, incearc-o ca e tare buna 🙂
Suoer reteta, Edith! Felicitari!
Un deliciu! Imi plac tare mult prajiturile in genul asta!
Multe salutari !
Edith ce imi plac aceste deserturi racoroase…am facut si eu as aceva de la dr.oetker dar nu se compara cu ingredientele proaspete.
Am sa incerc sa fac si eu ca nu am mai mancat de multisor un cheesecake.
Duminica minunata!
@Bunny: Merci frumos! 🙂
@ Nicoleta: Si mie la fel, mai ales acum cand e atat de cald.
O zi frumoasa!
@Melianda: Cred ca vorbesti despre melba cu piersici. Da, am facut si eu sie buna (ca stii ca tot ce are E-uri e gustos din pacate), dar si cheesecake-ul asta e bunutz.
Duminica frumoasa si tie!
buna
– aceasta prjitura e UN DELICIU. am folosit pepene galben, si in loc de lichidul din compot am pasat jumatate de pepene. cred ca fost cam mult, pentru ca biscuitii s-au inmuiat cam tare si nu scot prajitura prea usor de pe tava. clar, depinde si de dimensiunea pepenelui. oricum, SUPER buna. o sa mai fac, mai ales ca branza dulce si iaurtul le avem direct de la o sursa de incredere.
pentru ca am promis ca mai dau feed-back:
– am gasit forma de tort, am luat si am si folosit-o de 2 ori. la aceasta prjitura si la tortul mousse cu capsuni (la tort cred ca am gresit ceva cand am preparat gelatina, sau nu a fost buna, pt ca tortul nu a fost teapan, dar cu toate astea a fost taaare gustos)
– am mai incercat in ultimele 2-3 luni: salata chinezeasca de castraveti, pui sichuan (de 2 ori), morcovii fierti a la jamie oliver, tarta cu ciuperci (vai cat de buna a fost), tarta cu dovlecei
– iti sunt recunoscatoare pentru acest blog – modul de prezentare a retetelor, faptul ca vezi rezultatul final, dar si pasii intermediari chiar face gatitul sa para o treaba usoara, relaxanta. cum spuneam si mai demult, blogul tau e o incurajare in bucatarie.
– trebuie sa mai spun ca blogul tau are o super tinuta – stiu ca multe alte bloguri arata acelasi gen de poze pentru retete, insa la tine apreciez mai ales faptul ca pozele sunt la obiect, simple, fara “inflorituri”. imi place ca pagina de prezentare a blogului tau nu e incarcata de zeci de retete, poze sau reclame, iar retetele sunt bine organizate. felicitari si sper sa continui tot asa… eu una, apelez mai degraba la blogul tau decat la o carte de bucate
Wow, Alina, cu pepene galben cred ca a fost o nebunie! Super idee ai avut.
Posibil ca de la zeama pepenelui sa se fi inmuiat si biscuitii. Ai avut graham? Daca nu, poate fi si de la tipul biscuitilor, unii se inmoaie tare cand vin incontact cu lichid.
La tortul cu jeleu de capsuni, am gandesc ca poate ai fiert putin gelatina si si-a pierdut din proprietati. Data viitoare pune lichidul pe foc, infierbanta-l bine, da-l deoparte si pune gelatina si amesteca sa se dizolve.
Asa stii sigur ca nu mai gresesti 🙂
Ma bucura mult cuvintele tale frumoase si iti multumesc 🙂
Asta este si ideea blogului, sa jute incepatorii in primul rand, sa invatam impreuna, pentru ca aproape fiecare reteta de pe blog este facuta pentru prima data.
Ma bucur ca iti place blogul si retetele, incerc sa le explic cat mai clar cu putinta. Te mai astept sa te inspiri pt papa bun 🙂
Prajitura arata spectaculos!
As vrea sa te intreb ce reprezinta cele 10-12 linguri de compot din compozitia blatului (zeama sau fructe)? Pentru mine compot inseamna fructe cu zeama. Si ce fel de compot?
Vdaiana, cele 10-12 linguri sunt din zeama de compot, nu m-am gandit ca se poate interpreta altfel…
Eu am pus compot de piersici din comert, tu poti folosi ce iti place.
arata delicios! de mult am pus ochii pe ea 🙂 revin cu feedback dupa ce o fac (cred ca in weekend, de ziua mea).
spor la gatit! esti o adevarata sursa de inspiratie 😉
Miutza, la multi ani anticipat! 🙂
Sper sa-ti placa, te astept sa imi spui. 🙂
Spor si ma bucur ca te inspiri de la mine!
Am incercat reteta ieri ..am avut o zi grea la servcii si dupa ce am ajuns acasa am zis sa gatesc sa ma destrez ..mai nou de cand am descoperit lumea ta ..asta fac pentru a-mi scoate stresul din sistem ..gatesc:).. Sunt insa un pic trista pt ca am sperante sa fi iesit cum trebuie ..Eu am folosit o branza de vaca crema la cutie .. nu stiu daca nu cumva trebuia branza dulce la kg.. si am pus gelatina in compot conform instructiunii ..insa nu am fiert-o asa cum scria pe plic ..Pana la urma cum trebuia gelatina sa fie pusa ?Mie crema mi-a iesit cam moale si de aici nedumerirea mea cu unde am gresit .. Daca esti draguta si ma poti sfatui ti-as multumi 🙂
Draga Cris,
In primul rand, nu conteaza ce fel de branza pui, cremoasa e ideal.
In al doilea rand, gelatina NU se fierbe. Pe plic scrie cum trebuie preparata dar nu scrie ca se fierbe: pui gelatina la inmuiat in lichid si o lasi sa se umfle 5 min, apoi pui pe foc si amesteci f des, fara sa fierbi, pana se dizolva toate granulele (eventual ridici de pe foc dupa 1 min..).
Daca ai respectat exact cantitatile de branza si gelatina din reteta, zic eu ca nu are de ce sa iasa moale.
Poate nu ai hidratat gelatina inainte.. Asta e foarte important. Data viitoare cand folosesti gelatina citeste cu atentie instructiunile pt ca dc nu le respecti, gelatina nu isi face treaba si nu intareste.
Chiar imi pare rau ca nu ti-a iesit 🙁
Multumesc Edith ,
Lasa ca mi-am spalat necazul cu un tor de mere care a iesit deliciooosssssss:):):):)
NU renunt la Cheese Cake si cu prima ocazie am sa mai incerc:)
Draga Edith, cheesecake-ul meu a iesit minunat! Foarte buna combinatia branza-piersici! Mie niciodata nu mi-au placut prajiturile cu branza dulce, dar de ceva vreme tot vreau sa incerc sa fac un cheesecake sa vad si eu de ce il lauda lumea atat. Aseara am facut dupa reteta ta si a iesit super. Nu credeam ca o sa-mi placa atat de mult.Foarte gustos! Multumesc frumos de reteta!
SARBARORI FERICITE!
Andreea, ma bucur ca ti-a iesit si ti-a placut.
Acum.. ca tot ai incercat un cheesecake, ti-l recomand si pe al doilea (facut la cuptor de data asta) si anume, cheesecake-ul cu gem de capsuni. Este o nebunie, merita 🙂
Sarbatori fericite si tie! 🙂
Eu ma gandesc ca ar fi delicios si cu compot de ananas!!…
Salutare tuturor !
Edith esti minunata cu retetele tale usoare si delicioase. Acest cheesecake este prima reteta pe care am incercat-o de la tine si desi am fost sceptica la inceput pt ca avea branza dulce (si credeam ca nu o sa imi placa) m-am indragostit pur si simplu de el. O minunatie de prajitura, usor de preparat si usor de mancat. Acum tocmai l-am facut pentro a doua oara 🙂 Vreau sa va spun ca e foarte diferit in functie de branza folosita. Prima data am folosit Lacteea degresata si a iesit perfect. Acum am folosit Mili degresata si sunt cam dezamagita deoarece nu este deloc la fel. Are alta consistenta si face cocoloasele acelea micute specifice branzei de vaci pe care nu le-am putut indeparta nici cu mixerul. A iesit si destul de lichida, mi-e teama ca cele doua pachetele de gelatina nu vor fi suficiente ca sa se tina. Sfatul meu este sa incercati cu Lacteea, va iesi din prima perfect. Va pup si spor la gatit!
Rux, multumim pentru sfat. Si mie imi place cum se comporta Lacteea la prajituri. Eu zic ca o sa se inchege si o branzica mai moale cu 2 plicuri de gelatina… Chiar as vrea sa-mi spui.
Te mai astept! 🙂
Buna!
Eu am folosit branza de casa si compot de prune facut de mama. A pierdut putin la capitolul aspect, prunele rezistand mai putin la amestecare, dar sotiorul de-abia asteapta sa o mai fac.
O idee care merge la toate prajiturile cu branza este inlocuirea unei linguri de compot cu una de alcool, de preferat natural(tuica) – de la cartile cu retete de la editura Reader’s mi se trage.
Ana, siigur a iesit mult mai buna asa 🙂
In legatura cu prunele.. Alta data, ca sa nu mai ai probleme cand amesteci branza cu fructele (in speta prunele), le pui separat, pui un strat de branza peste biscuiti, pui fructele si apoi restul de branza. Sau poti face 3 straturi de branza. Asa fructele nu se mai strivesc si o sa arate mai frumos cand o tai.
Cu tuica, personal nu cred ca mi-ar place, poate ceva lichior 🙂
Te mai astept!
Arata tare bine si cred ca este foarte bun.Imi place ca se face la rece.Nu vad sa fie migalos de facut.Dar mai intai trebuie sa-mi cumpar forma de tort..Pupici.Anca
Nu sunt deloc priceputa in bucatarie… totusi maine voi incerca reteta asta, suna absolut delicios!
Anca, scuze, se pare ca mi-a scapat comentariul tau 🙁
Ai reusit sa o incerci? 🙂
Loxanna, sigur iti va iesi. Conditia este sa respecti intocmai reteta daca este incepatoare 🙂
Te astept cu impresii!
la gust a iesit extraordinara… dar nu cred ca m-am descurcat cu gelatina, pentru ca a iesit cam moale crema… 🙁
oh, Loxana, imi pare rau 🙁
Ai fiert-o cumva? Gelatina trebuie lasata pe focdoar cat sa se incalzeasca, atunci ea incepe sa se dizolve, insa nu trebie fiarta pt ca isi pierde proprietatile si nu mai incheaga.
Sa mai incerci, ca nu e chiar asa greu.
Felicitari! L-am facut si eu, e la rece, sper sa iasa la fel de frumos ca al tau, ca la gust, pare demential, am gustat compozitia:).Sarbatori fericite!
Gabitza, sper ca ti-a iesit si frumos si bun 🙂 Sarbatori fericite!
La multi ani !!!
am si eu o intrebare pentru dv , se poate face si cu mascarpone ???
La multi ani.
Da, poti folosi mascarpone, insa va fi foarte calorioasa prajitura.. 700 g mascarpone.. 🙂
Poti folosi si crema de branza.
am facut reteta dv si e super buna , si cu branza de vaci a iesit buna . nu am gasit mascarpone , o doream mai cremoasa , poate data viitoare . multumesc pentru reteta e super , ca toate celalalte . ;-))) .
ma bucur ca ti-a placut 🙂 Cu cat este mai cremoasa branza, cu atat este mai buna. Poti mixa branza dulce la pachet, cu mixerul timp de 1 minut so obtii crema de branza 🙂 Am aflat si eu destul de curand cand am mixat o data niste branza.
Te mai astept si te rog nu-mi mai vorbi cu dv 😉
Buna Edith,
De ceva vreme ma impiedic de un borcan de compot de piersici facut in casa si tot nu ma indur sa il mananc 🙂 Cred ca era predestinat retetei tale…
Imi spui te rog ce inseamna “doua plicuri de gelatina” – mai multe detalii, ce folosesti tu (marca), gramaj. Si ce dimensiuni are tava in care ai facut tu reteta.
Multumesc,
Iuliana
Un plic de gelatina are 10 g. Atunci foloseam gelatina granule, de vreo 2 ani nu o mai folosesc. Am inlocuit-o cu gelatina folii. Nu se gaseste chiar peste tot, insa daca o sa cauti, sigur gasesti.
O prefer pe asta pentru ca din cate stiu este vegetala si nu are acel miros urat cand se inmoaie in apa, ca cea granule. Foliile de gelatina se gasesc la noi de la Dr Oetker sau Ruf.
multumesc pentru sfaturi , sunt tare multumita de retetele dv .
sunt super toate !!!!!
pe viitor o sa incerc cu mixerul cum mi-a spus .
iti multumesc !!
un sincer pupic .
Tinand cont de talentul dvs. culinar as vrea sa fac si eu acest cheesecake de ziua mea.
Spuneti-mi va rog dimensiunea tavei daca o m-ai stiti. Cutia de piersici trebuie sa fie mare? Cam de cate grame?
Multumesc anticipat pt. raspuns si succes in continuare in tot ceea ce faceti!
Mada, nu mai retin exact dimensiunea, insa era destul de mare, 23-25 cm diametru.
Compotul de piersici era mare, la 800 g.
Te sfatuiesc sa folosesti o branza cremoasa (chiar crema de branza) pentru un rezultat mai fin si mai delicios 🙂
Te astept cu impresii.
PS. Te rog nu-mi mai vorbi cu dvs 😉
Draga Edith,
As putea sa fac de maine (20.11) cheesecake-ul asta pt. duminica? Tine facut cu 3 zile dinainte sau daca nu atunci cu cate zile dinainte?
Multumesc anticipat pt. raspuns si spor la bucatarit!
Daca il faci vineri e ok, tine pana duminica fara probleme. Sa il tii acoperit. 🙂