cheesecake-cu-nutella-3

E vara, e cald (cand nu ploua 😛 ) asa ca dulciurile fara coacere sunt la mare cautare.

Nutella este preferata de multe persoane, asa ca un cheesecake cu nutella este ideal! 🙂

L-am decorat cu piersici din compot in sirop slab indulcit de la Sun Food

si biscuiti sfaramati, insa puteti orna cu ce doriti, ciocolata topita,  doar biscuiti sfaramati,

sau alte fructe, dupa preferinte.

Ne trebuie:

Pentru crusta:

200 g biscuiti digestivi

50 g unt topit

o lingura cu varf nutella

Pentru umplutura:

600 g crema de branza (Philadelphia recomand)

400 g Nutella

2-3 linguri de zahar pudra (optional)

vanilie

Pentru ornat:

2-3 jumatati de piersici din compot Sun Food

2 biscuiti sfaramati

– cantitati pentru o forma de 18-20 cm diametru –

Cum se face:

Maruntim biscuitii in robotul de bucatarie sia daugam peste ei untul topit impreuna cu Nutella.

Puteti pune 100 g unt si sa nu mai folositi Nutella (eu aveam o lingura ramasa intr-un borcan si am zis sa-l folosesc).

Omogenizam bine compozitia (care va arata ca nisipul ud) si o punem in interiorul peretilor unei tavi

pe care am pus-o pe un platou (fara baza).

Presam bine cu o lingura si dam la frigider (sau congelator) pana pregatim umplutura.

Mixam crema de branza cu zaharul pudra (daca folositi – daca nu va plac deserturile prea dulci, recomand sa nu mai puneti zahar)

si vanilia si adaugam Nutella, mixand pana la omogenizare.

Daca pregatiti cheesecake-ul in sezonul rece (sau borcanul a stat la rece)

recomand sa incalziti la bain-marie inainte putin Nutella.

Punem compozitia de branza peste crusta de biscuiti si dam la frigider pentru 5-6 ore (sau la congelator 3 ore,

daca va grabiti sa o serviti).

Trecem cutitul de jur imprejurul cheesecake-ului pentru a-l desprinde de  peretii tavii si scoatem inelul.

cheesecake-cu-nutella-2

Ornam dupa preferinte si savuram cu multa pofta.

cheesecake-cu-nutella-1

Enjoy!

cheesecake-cu-nutella-4

Nota: Nu folositi Finetti in loc de Nutella. Sau daca folositi, mariti cantitatea cu 100-150 g pentru ca este mai putin ferma crema de ciocolata.