cheesecake cu dulce de leche 2 - Cheesecake cu dulce de leche

Sunt o mare amatoare de caramel, si in special caramel sarat. Daca stiti ca nu va place caramelul sarat, puteti

renunta la crackersii din compozitia bazei cheesecake-ului si la o parte din sarea din compozitie

(insa tot recomand sa puneti un varf de sare, ca in orice desert).

In acest caz, cantitatea de biscuiti necesara va fi de 150 g.

Daca nu gasiti conserva de dulce de leche, il puteti prepara acasa din lapte condensat (vezi nota de la sfarsitul retetei).

Ne trebuie:

Pentru baza:

100 g biscuiti

50 g biscuiti sarati de tip pretzel (optional)

100 g unt topit

Pentru compozitia de branza:

500 g Crema de branza Philadelphia XXL

250 g dulce de leche

vanilie

1/3 lingurita sare

– cantitati pentru o tava cu diametru 18-20 cm –

Cum se face:

Maruntim biscuitii (impreuna cu cei sarati) in robotul de bucatarie, turnam peste ei untul topit si omogenizam bine,

pana obtinem binecunoscuta consistenta de nisip umed. Punem inelul unei tavi pe un platou,

iar in interiorul lui presam cu o lingura compozitia de biscuiti (eu am urcat compozitia in sus 2 cm si pe peretii tavii).

baza de biscuiti cheesecake - Cheesecake cu dulce de leche

Dam la frigider pana pregatim umplutura.

Mixam crema de branza (aflata la temperatura camerei) cu sarea, vanilia si dulchele de leche

pana se omogenizeaza bine. Aproape de fiecare data cand fac cheesecake, folosesc crema

de branza Philadephia pentru ca imi place gustul si textura.

Turnam compozitia de branza peste crusta care a stat la frigider, acoperim tava si lasam pana a doua zi.

Cu lama unui cutit, pe marginea tavii, desprindem cheesecakeul de tava si inlaturam inelul tavii.

Eu am ornat-o rapid cu putin dulce de leche pus intr-o punguta si incalzit in putina apa fierbinte,

pretzels sfaramati si frisca (de la tub 😀 )

Feliem si savuram cu pofta!

cheesecake cu dulce de leche - Cheesecake cu dulce de leche

Enjoy!

cheesecake cu dulce de leche 3 - Cheesecake cu dulce de leche

Nota:

Cum se face dulce de leche acasa:

Daca nu gasiti conserva de dulce de leche, il puteti prepara acasa dintr-o conserva de lapte condensat indulcit

(din cel gros, la conserva metalica, nu din lapte evaporat), astfel:  punem conserva de lapte condensat intr-o oala cu apa cat sa o acopere

3-4 degete (dupa ce in prealabil am scos eticheta de hartie). Lasam sa fiarba acoperit cu un capac, la foc mic, timp de 3 ore.

Lasam cutia sa se raceasca complet in apa in care a fiert (puteti peste noapte), apoi deschideti conserva si va delectati cu ea 🙂