Sunt o mare amatoare de caramel, si in special caramel sarat. Daca stiti ca nu va place caramelul sarat, puteti
renunta la crackersii din compozitia bazei cheesecake-ului si la o parte din sarea din compozitie
(insa tot recomand sa puneti un varf de sare, ca in orice desert).
In acest caz, cantitatea de biscuiti necesara va fi de 150 g.
Daca nu gasiti conserva de dulce de leche, il puteti prepara acasa din lapte condensat (vezi nota de la sfarsitul retetei).
Ne trebuie:
Pentru baza:
100 g biscuiti
50 g biscuiti sarati de tip pretzel (optional)
100 g unt topit
Pentru compozitia de branza:
500 g Crema de branza Philadelphia XXL
250 g dulce de leche
vanilie
1/3 lingurita sare
– cantitati pentru o tava cu diametru 18-20 cm –
Cum se face:
Maruntim biscuitii (impreuna cu cei sarati) in robotul de bucatarie, turnam peste ei untul topit si omogenizam bine,
pana obtinem binecunoscuta consistenta de nisip umed. Punem inelul unei tavi pe un platou,
iar in interiorul lui presam cu o lingura compozitia de biscuiti (eu am urcat compozitia in sus 2 cm si pe peretii tavii).
Dam la frigider pana pregatim umplutura.
Mixam crema de branza (aflata la temperatura camerei) cu sarea, vanilia si dulchele de leche
pana se omogenizeaza bine. Aproape de fiecare data cand fac cheesecake, folosesc crema
de branza Philadephia pentru ca imi place gustul si textura.
Turnam compozitia de branza peste crusta care a stat la frigider, acoperim tava si lasam pana a doua zi.
Cu lama unui cutit, pe marginea tavii, desprindem cheesecakeul de tava si inlaturam inelul tavii.
Eu am ornat-o rapid cu putin dulce de leche pus intr-o punguta si incalzit in putina apa fierbinte,
pretzels sfaramati si frisca (de la tub 😀 )
Feliem si savuram cu pofta!
Enjoy!
Nota:
Cum se face dulce de leche acasa:
Daca nu gasiti conserva de dulce de leche, il puteti prepara acasa dintr-o conserva de lapte condensat indulcit
(din cel gros, la conserva metalica, nu din lapte evaporat), astfel: punem conserva de lapte condensat intr-o oala cu apa cat sa o acopere
3-4 degete (dupa ce in prealabil am scos eticheta de hartie). Lasam sa fiarba acoperit cu un capac, la foc mic, timp de 3 ore.
Lasam cutia sa se raceasca complet in apa in care a fiert (puteti peste noapte), apoi deschideti conserva si va delectati cu ea 🙂
Chiar ieri am făcut o conserva de dulce de leche, ma tot întreba al meu, din ora în ora, ce e cu conserva aia care fierbe 😅 plănuiam sa fac un cheesecake copt cu caramel sărat deasupra .
Arata minunat și acesta, la rece, abia aștept sa fac și eu unul❤️
Silvia, a fost minunat! Sper sa-l incerci 🙂
Am luat lapte condensat de la Lidl la cutie de carton. Procedez la fel, adică țin la foc mic în apă 3 ore?
Laura, nu, in niciun caz nu il fierbi pe acela. Se dezintegreaza cartonul la fiert.. Numai laptele condensat in cutie de metal poate fi facut dulce de leche.
De fapt, cred ca cel de la Lidl este lapte evaporat, adica din cel subtire, nu este cel gros din care se face dulce de leche. Acela stiu ca vine albalat doar in cutii metalice.
Am facut cu sos de caramel si a iesit foarte bun (mai apreciat decat clasicul cheesecake). Cutia de lapte condensat am consumat-o la cafea.
Ma bucur ca v-a placut 🙂
Am zi un cheesecake cu caramel, aici: https://www.edithskitchen.ro/cheesecake-cu-nuci-si-caramel/