Imi place nuca de cocos, imi place ananasul, imi plac chec-urile, asa ca, aceasta
combinatie m-a cucerit din prima. Este un chec usor umed, nu din acela innecacios,
delicios de aromat. Trebuie sa il incercati! 🙂
Ne trebuie:
2 oua
125 g fulgi de cocos
125g zahar
200 g faina
1,5 lingurite praf de copt
4 linguri de ananas bucati din compot (4 rondele sau 100 g)
100 ml iaurt (sa nu fie foarte gros) sau chefir
50 g unt topit
Glazura:
5 lg zahar pudra
1 lg compot de ananas
– dimensiune tava: 25 x 11 cm –
Am folosit Ananas in sirop slab indulcit de la Sun Food – conserve 100% sanatoase
Cum se face:
Punem ananasul la scurs. Zaharul si fulgii de cocos se pun in robotul de bucatarie si se macina marunt.
Apoi mixam zaharul si fulgii de cocos cu ouale si un praf de sare cca 2-3 minute.
Se adauga chefirul si untul topit, apoi faina amestecata cu praful de copt.
Adaugam si ananasul taiat bucati de cca 1×1 cm . O paranteza, mergea mai mult ananas, recomand chiar 130-150 g.
Omogenizam compozitia si o turnam intr-o tava de chec unsa cu unt
si tapetata cu faina si se coace in cuptorul preincalzit, la 180°C pentru aprox. 40-45 minute.
Se lasa sa se raceasca pe un gratar, il punem pe un platou si il glazuram cu glazura obtinuta din amestecul zaharului pudra
cu compotul de ananas.
Absolut delicios!
Enjoy!
Multumesc Roxana pentru reteta (am modificat-o usor :P)!
De 3 ani este pe lista de asteptare si abia acum i-a venit randul! 🙂
Vaai de mineee, ce bine arataaa. Parca ii simt aroma. Il voi incerca cat de curand 🙂 Multzam!
Wow, wow, wow! 🙂
ce bine arata! Ce dimensiuni are tava? Eu am tavi de cozonac de la mama mai vechi si sunt mai lungi, cred ca o sa dublez cantitatea.
Crina, tava a avut 25 cm x 11 cm (in interior). Acum vezi in functie de ce ai tu, poate nu va fi chiar nevoie sa dublezi ci doar sa faci inca 1/2. 🙂
Deserturile tale sunt senzationale.Arata si cred ca are un gust….exotic.
Felicitari!
Mi-am luat ananas, mi-am luat cocos, am notat reteta, diseara nu mai scapa frumuselul asta :)))) Abia astept!
Luana
arata senzational, o sa-l incerc de sarbatori , mai ales ca imi place ananasul foarte mult 🙂
Ma bucur ca va place! Daca il incecati, va astept sa-mi spuneti cum v-a placut 🙂
am facut si eu checul, a fost foarte bun dar mi-a iesit mult prea sfaramicios.
intr-adevar este mai sfaramicios decat checul clasic, dar nu foarte. Nu stiu ce ti s-a intamplat tie..
Buna, imi poti spune te rog, ce inseamna mai exact unt topit? il topesc pe foc, sau il pun asa moale la temperatura camerei? Vreau sa fac pt revelion un chec ca asta. Merci
Iulia, untul trebuie topit, sa fie lichid.
Daca trebuia la temperatura camerei, spuneam “la temperatura camerei” 🙂
Te astept sa-mi spui cum ti-a placut 🙂
ah, merci de raspuns..da, asa ma gandeam si eu, dar is mai incepatoare 😀 acu il fac, revin cu rezultatul
A iesit superb!!! Multumesc! Maine fac si rulada cu mascarpone, e pe lista de anul nou 😀
Iulia, ma bucur ca ti-a placut 🙂
Si rulada-i minunata! Spor!
Buna! Orientativ, ai putea sa apreciezi cam cat ar rezista Pina depozitata in frigider? Mercic
Nu am pastrat niciodata checul in frigider. Insa 4-5 zile cred ca rezista.
Edith, ce zici daca as pune mai mult unt? Ar iesi mai putin sfaramicios?
Deea, nu stiu sa-ti spun, nu am incercat..
Mie mi-a placut atat de mult checul, incat nu m-a mai deranjat ca este usor sfaramicios 😉
Am facut reteta ta si a iesit foarte bun, aromat si umed. (desi putin sfaramicios)
Multumesc pentru aroma din acest weekend!
Cu drag! Ma bucur ca ti-a placut 🙂
Buna,majoritatea retetelor de la tine au iesit super dar asta n-a fost pe gustul meu.Prea sfarmicios.Ma gandesc daca in loc de fulgi de cocos n-ar iesi mai bine cu lapte de cocos.Sper sa nu te superi dar am zis sa dau feedback si pozitiv si negativ cand e cazul.Pupici.
Amdreea, nu ma supar, din contra. Astept parerile voastre, oricare ar fi ele 🙂
Si mie mi-a iesit usor sfaramicios, insa asa cum am spus si in alt comentariu, am trecut foarte usor peste asta pentru ca a avut un gust foarte bun. Dupa cum se vede si in foto, feliile s-au taiat ok, deci nu e chiar atat de sfaramicios.. Imi pare rau ca nu ti-a placut. E unul din preferatele mele.
Nu stiu ce ar putea fi schimbat in reteta. Nu am incercat-o decat asa cum am preluat-o de pe site-ul sursa mentionat in reteta.
Insa fulgii de cocos nu pot fi inlocuiti nicicum cu lapte de cocos. Sunt 2 lucruri diferite. Fulgii sunt uscati, ingroasa compozitia, pe cannd laptele de coco este lichid si va subtia compozitia.
Este mi-nu-nat!
Am gasit reteta perfecta pentru ultoma conserva de ananas..trebuie sa refac stocul 😉
Eu am pus nuca de cocos si nu mi se pare decata usor sfaramicios daca tai felii ff subtiri.
Am adaugat si mai mult ananad..cam 160g.
Multumesc Edith pentru toate retetele reusite!
Te pup!
Corina
Corina, ma bucur tare ca ti-a placut! 🙂
Tot din seria ananas, poate incerci si https://www.edithskitchen.ro/scones-cu-ananas/. Sunt delicioase! 🙂
Te pup si te mai astept!
Buna!Am încercat rețetă ta in după amiaza asta.Am făcut o porție si jumătate intr-o forma veche de cozonac a bunicii mele pe care am masurat-o 35x13cm.Compoziția mi -a ieșit cam groasa dar am mai adăugat un ou si vreo 50ml de iaurt pentru ca abia o mai puteam mixa.Rezultatul final a fost un chec uriaș ,parfumat si absolut delicios!Am pus după sfatul tau puțin mai mult ananas.As fi postat si poze dar nu mai am decât vreo doua feliuțe!Mulțumesc pentru rețetă,urmăresc de ceva vreme blogul tau si am mai încercat câteva rețete simple care mi au ieșit destul de bine dar asta e absolut delicioasa.Voi mai încerca si alte rețete si îmi pare tare bine ca te-am descoperit!
Valentina, ma bucur tare ca ti-a placut. Asa iese aluatul f vascos. Asa mi-a iesit si mie. Ma bucur ca totusi si cu modificari a iesit bine 🙂
Incearca si tarta cu ananas caramelizat 😉