chec pina colada

Imi place nuca de cocos, imi place ananasul, imi plac chec-urile, asa ca, aceasta

combinatie m-a cucerit din prima. Este un chec usor umed, nu din acela innecacios,

delicios de aromat. Trebuie sa il incercati! 🙂

Ne trebuie:

2 oua

125 g fulgi de cocos

125g zahar

200 g faina

1,5 lingurite praf de copt

4 linguri de ananas bucati din compot (4 rondele sau 100 g)

100 ml iaurt (sa nu fie foarte gros) sau chefir

50 g unt topit

Glazura:

5 lg zahar pudra

1 lg compot de ananas

– dimensiune tava: 25 x 11 cm –

Am folosit Ananas in sirop slab indulcit de la Sun Food – conserve 100% sanatoase

conserve ananas_Sun Food

 Cum se face:

Punem ananasul la scurs. Zaharul si fulgii de cocos se pun in robotul de bucatarie si se macina marunt.

Apoi mixam zaharul si fulgii de cocos cu ouale si un praf de sare cca 2-3 minute.

Se adauga chefirul si untul topit, apoi faina amestecata cu praful de copt.

Adaugam si ananasul taiat bucati de cca 1×1 cm . O paranteza, mergea mai mult ananas, recomand chiar 130-150 g.

Omogenizam compozitia si o turnam intr-o tava de chec unsa cu unt

si tapetata cu faina si se coace in cuptorul preincalzit, la 180°C pentru aprox. 40-45 minute.

prajitura in tava

Se lasa sa se raceasca pe un gratar, il punem pe un platou si il glazuram cu glazura obtinuta din amestecul zaharului pudra

cu compotul de ananas.

Absolut delicios!

chec pina colada 1

Enjoy!

chec pina colada 2

Multumesc Roxana pentru reteta (am modificat-o usor :P)!

De 3 ani este pe lista de asteptare si abia acum i-a venit randul! 🙂