Chec cu dovleac si ciocolata, cu parfum de toamna, cu dovleac, ciocolata, scortisoara si cardamom.
Se face usor si este pufos si aromat. Am folosit o punga de piure de dovleac congelat Edenia. Sa cititi detaliile din reteta.
Daca folositi ciocolata cu lapte, care este mai dulce, recomand sa reduceti putin cantitatea de zahar.
Ne trebuie:
260 g faina
1 lingurita bicarbonat
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita de sare
1 lingurita cu varf de scortisoara
1/4 lingurita cardamom pudra
345 g piure de dovleac Edenia
95 g ulei
80 g zahar
100 g zahar brun
2 oua
vanilie
50 g ciocolata neagra
Cum se face:
Punem peletele de piure de dovleac congelat Edenia intr-o craticioara si amestecam pe foc cateva minute
pana se dezgetata si mai scade putin lichidul. Il lasam sa se raceasca.
Fac o paranteza. Cantitatea de dovleac congelat este de 400 g, am folosit toata punga, insa dupa dezghetare si fierbere
mi-au ramas 345g de piure de dovleac, aceasta a fost cantitatea folosita la chec.
Amestecam intr-un bol ingredientele uscate: faina, bicarbonatul, praful de copt, sarea, scortisoara, cardamomul.
In alt bol mai incapator, amestecam cu un tel piureul de dovleac, uleiul, cele doua feluri de zahar, ouale si vanilia.
Adaugam jumatate din amestecul de faina peste amestecul cu dovleac, omogenizam cu telul, apoi adaugam
restul de faina si ciocolata tocata grosier si omogenizam cu spatula.
Turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina sau cu hartie de copt.
Coacem la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 55-60 de minute pana trece testul scobitorii.
Eu am acoperit tava cu hartie de copt in ultimele 15 minute pentru a nu se rumeni deasupra prea tare.
Lasam sa se raceasca in tava 15 minute, apoi scoatem checul pe un gratar pana se raceste complet.
Delicios si aromat.
Enjoy!

























Vă mulțumesc pentru rețete!
Cu drag, Gabriela! Te mai astept! 🙂