Astazi va arat cei mai buni biscuiti de post, ever!
Si dietetici pe deasupra (daca nu folositi fulgi de cioco sau fructe deshidratate).
Si buni, buni de tot! Sa vi-i mai laud? Sau pot sa ma opresc aici? :)))
Neaparat faceti portie dubla, eu asa am facut! 🙂 Alte retete de post gasiti aici.
Ne trebuie:
6 lg de faina integrala (sau de secara)
4 lg tarate de grau
4 lg fulgi de ovaz
4 lg zahar brun (eu am folosit xylitol)
3 lg de nuci tocate
2 lg ulei de cocos (sau de floarea soarelui)
1 praf de sare
vanilie
2 lg fructe confiate
2 lg ciocolata neagra tocata
– cantitati pt cca 18 bucati –
Am folosit uleiul de cocos presat la rece de la www.pastaidevanilie.ro
sau puteti folosi uleiul de cacao, tot de aici, pentru un gust de cacao mai pronuntat.
Tot aici puteti gasi multe alte bunatati!
Cum se fac:
Simplu de tot! Mixam fulgii de ovaz, zaharul si nucile pana obtinem o compozitie asemanatoare
malaiului mai mare (eu am oprit 1 lg de fulgi de ovaz si i-am folosit in compozitie nemacinati).
Adaugam peste amestec faina, taratele, fulgii de ovaz (daca ati oprit nemacinati), sarea, vanilia
si cca 10 lg de apa calduta. Omogenizam bine si adaugam si uleiul de cocos topit (sau ulei de floarea soarelui).
Eu am vrut sa fac doua feluri de bisciti, asa ca am impartit in aceasta faza compozitia in 2,
intr-o compozitie am adaugat 2 lg de merisor deshidratat si in alta picaturi de ciocolata neagra,
pentru biscuiti (puteti folosi ciocolata neagra tocata cu cutitul). Daca faceti un singur fel, puneti
4 lg din ingredientul preferat: fructe deshidratate, ciocolata, migdale maruntite, alune maruntite..
Presaram faina pe masa, intindem o foaie subtire de cca 5-6 mm (eu m-am folosit de o folie de plastic pe care
am pus-o peste aluat si am intins cu sucitorul).
Decupam biscuitii si ii punem in tava, pe hartie de copt.
Nota! Asigurati-va ca ati pus suficienta faina sub aluat, pentru ca este foarte lipicios.
Prima tura s-a lipit foarte tare, asa ca le-am luat de pe masa cu o paleta, si desi s-au
deformat usor, le-am remodelat in mana.
Coacem la cuptorul preincalzit la 180C pentru 10-12 minute. Desi nu se vor intari prea tare
la cuptor, se intaresc cand se racesc.
Nu ii coacti mai mult de 13-14 minute pentru ca se intaresc ulterior prea mult.
Am facut o tura mai grosi, de cca 6-7 mm, parca mi-au placut mai mult asa.
Buuuni de tot!
Enjoy! 🙂
Sursa: Beca’s Kitchen.
Vai, sunt sigura ca sunt minunati! Trebuie sa-i incerc!
Sper sa-ti placa 🙂
superb arata! Si biscuiteii si pozele 🙂
Neaparat o sa ii incerc. Curand!!
multumesc frumos! Te astept cu impresii 🙂
ce faine ingrediente, ii fac ca-s sanatosi la maxim! nu stii daca se gaseste la Carrefour uleiul de cocos?
Ari, nu stiu sa-ti spun daca se gaseste in Carrefour. Prin magazinele cu produse eco/bio il mai gasesti.. Dar de ce nu il comanzi de pe pastaidevanilie.ro? Sunt sigura ca o sa gasesti acolo inca multe alte minunatii pentru prajiturile pe care le faci 🙂
pe bune ca fac…am chiar si sticla cu ulei de cocos…fac pentru fete si ma dau mare p-orma pa blog :)))
minunati sunt ! adica asa cred , sper sa iasa si ai mei , nu-s eu asa maestra 🙂
asa sa faci :)) Sigur iti ies, se fac usor 🙂 Ai grija sa pui faina pe masa la intins, si musai cu foie deasupra 😉
Foarte buni si sanatosi;merita incercata reteta!!
foarte buni pt micul dejun!
I-am incercat aseara! Sa iti spun ca abia am asteptat sa se raceasca, si ca nu ma mai opream din mancat? :)) cred ca stii si tu. Nu credeam ca biscitii de post si dietetici pot fi atat de buni. Merci mult pentru reteta! 🙂
Ma bucur tare ca ti-au placut, Emilia 🙂
ooooo, suuuuuuupeeeeeerrrrr biscuiti!
te pup draga mea!
Tocmai i-am scos din cuptor, eu le-am calculat si caloriile pentru cine e interesat. Am folosit doar 10 g zahar brun si restul Eritritol. Si am mai folosit 5 g merisoare confiate, si ciocolata neagra 12 g.
La 100 g mi-au iesit valorile nutritionale asa: 378 calorii, 6.3 proteine, 17.1 lipide, 44 carbi, 6 fibre. Sunt buni, din pacate eu i-am lasat cam mult si mi s-au rumenit pe margini.
Multumim pentru informatii, Foarte utile! 🙂
Foarte gustosi!
Ca sugestie, ca sa nu ne mai chinuim cu intinsul aluatului foarte lipicios (actiune care de altfel dureaza mai mult decat pregatirea propriuzisa a aluatului), formati cu ajutorul unei lingurite bilute din aluat sau formati-le in palmele mereu umezite cu apa si asezati-le in tava la o distanta de 3-4cm. Apoi luati un pahar cu fundul plat si turtiti bilutele de aluat, umezind paharul la fiecare fursec.
Stiu ca este o chestiune de gust, insa personal nu mi-au placut niciodata fursecurile perfect rotunde ca trase la indigo, ci cele cu un usor aspect rustic si “home made”.
Toate bune si la mai multe retete! 🙂
Ma bucur ca ti-au placut 🙂
Da, este mai rapida ideea ta, multumim ca ne-ai impartasit-o.
Mie una, imi plac mai.. aratosi si sa fie toti la fel :))
Te mai astept!
Edith,merg rasniti si folositi ca blat pentru cheesecake? Multumesc anticipat,Anca.
hm.. nu cred, nu ies prea crocanti. Doar sa ai un robot puternic pentru a-i marunti. Poti incerca insa.. 🙂
Trebuie sa fie foarte gustosi dar, cu ce as putea inlucui nucile sau as putea renunta la ele pt ca sunt alergica la ele
Daca nu esti alergica la migdale, caju, fistic, poti folosi oricare din ele. Insa crude, nu din cele sarate. Daca nu, elimina-le de tot, insa s-ar putea ca aluatul sa fie cam subtire, incearca sa mai adaugi 1 lg tarate de grau sau fulgi de ovaz 🙂
Am preparat si eu aceasta reteta.Biscuitii sunt minunati!I-am facut simpli,fara fructe sau ciocolata,insa,chiar si asa aroma si combinatia dintre gustul de tarate+faina integrala+ nuca m-a cucerit.Data viitoare,ma gandesc sa adaug merisoare uscate.Multumesc pentru reteta!
Georgiana, ma bucur ca ti-au placut. Asa este, sunt minunati! Si mie imi plac mult.
Si cu merisoare trebuie sa fie tare buni 🙂
Te mai astept!
Si mie mi-au placut, foarte consistenti! Piticii au fost foarte incantati, mai ales ca i-am facut numai cu ciocolata. Eu i-am format in maini si i-am aplatizat. Mi-am uns mainile cu putin ulei. Vai, cate tetete de biscuiti si bomboane ai! Esti geniala!
Ma bucur ca ti-au placut. Te astept cu impresii cand mai incerci ceva 🙁
Am comis greseala cu 2 minute maim mult si s-au intarit. Asa vor ramane?
Din pacate da, cred ca asa raman.. 🙁 Incearca sa ii tii acoperiti intr-o cutie si vezi.