biscuiti integrali 2

Astazi va arat cei mai buni biscuiti de post, ever!

Si dietetici pe deasupra (daca nu folositi fulgi de cioco sau fructe deshidratate).

Si buni, buni de tot! Sa vi-i mai laud? Sau pot sa ma opresc aici? :)))

Neaparat faceti portie dubla, eu asa am facut! 🙂 Alte retete de post gasiti aici.

Ne trebuie:

6 lg de faina integrala (sau de secara)

4 lg tarate de grau

4 lg fulgi de ovaz

4 lg zahar brun (eu am folosit xylitol)

3 lg de nuci tocate

2 lg ulei de cocos (sau de floarea soarelui)

1 praf de sare

vanilie

2 lg fructe confiate

2 lg ciocolata neagra tocata

– cantitati pt cca 18 bucati –

Am folosit uleiul de cocos presat la rece de la www.pastaidevanilie.ro

sau puteti folosi uleiul de cacao, tot de aici, pentru un gust de cacao mai pronuntat.

Tot aici puteti gasi multe alte bunatati!

ulei cocos

Cum se fac:

Simplu de tot! Mixam fulgii de ovaz, zaharul si nucile pana obtinem o compozitie asemanatoare

malaiului mai mare (eu am oprit 1 lg de fulgi de ovaz si i-am folosit in compozitie nemacinati).

Adaugam peste amestec faina, taratele, fulgii de ovaz (daca ati oprit nemacinati), sarea, vanilia

si cca 10 lg de apa calduta. Omogenizam bine si adaugam si uleiul de cocos topit (sau ulei de floarea soarelui).

Eu am vrut sa fac doua feluri de bisciti, asa ca am impartit in aceasta faza compozitia in 2,

intr-o compozitie am adaugat 2 lg de merisor deshidratat si in alta picaturi de ciocolata neagra,

pentru biscuiti (puteti folosi ciocolata neagra tocata cu cutitul). Daca faceti un singur fel, puneti

4 lg din ingredientul preferat: fructe deshidratate, ciocolata, migdale maruntite, alune maruntite..

Presaram faina pe masa, intindem o foaie subtire de cca 5-6 mm (eu m-am folosit de o folie de plastic pe care

am pus-o peste aluat si am intins cu sucitorul).

Decupam biscuitii si ii punem in tava, pe hartie de copt.

Nota! Asigurati-va ca ati pus suficienta faina sub aluat, pentru ca este foarte lipicios.

Prima tura s-a lipit foarte tare, asa ca le-am luat de pe masa cu o paleta, si desi s-au

deformat usor, le-am remodelat in mana.

Coacem la cuptorul preincalzit la 180C pentru 10-12 minute. Desi nu se vor intari prea tare

la cuptor, se intaresc cand se racesc.

Nu ii coacti mai mult de 13-14 minute pentru ca se intaresc ulterior prea mult.

Am facut o tura mai grosi, de cca 6-7 mm, parca mi-au placut mai mult asa.

Buuuni de tot!
Enjoy! 🙂

biscuiti integrali

Sursa: Beca’s Kitchen.