O reteta rapida de biscuiti crocanti si buni, biscuiti cu ovaz si cocos.

Se fac repede, ies multi, si se pot pastra mai multe zile in cutii acoperite si merg de minune cu lapte. Chiar si cu lapte de ovaz.

Ii puteti aroma fie cu vanilie, cu rom sau cu esenta de cocos, la alegere.

Ne trebuie:

350 g faina

1 lingurita praf de copt

1 lingurita bicarbonat de sodiu

1/2 lingurita sare

100 g zahar brun

100 g zahar alb

200 g unt (topit)

2 oua mari

85 g fulgi de ovaz

75 g nuca de cocos

vanilie

– cantitati pt cca 40 bucati –

Cum se fac:

Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.

In alt bol, mai incapator, punem untul topit si zaharul si mixam bine cu mixerul la viteza mare.

Adaugam ouale si vanilia, mixam pana la incorporare. Adaugam treptat ingredientele uscate,

amestecand cu o spatula, iar la sfarsit nuca de cocos si fulgii de ovaz. Omogenizam bine compozitia.

Punem biscuitii in tava, pe hartie de copt, cu ajutorul unei cupe de inghetata (eu am folosit o cupa mica).

Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 14-15 minute.

Lasam sa se raceasca 5 minute in tava, apoi ii transferam pe un gratar pana la racirea completa.

Se pastreaza in cutii inchise timp de mai multe zile. Daca ii pastrati neacoperiti devin foarte crocanti,

dar nu s-au intarit.

Enjoy!