friganele sarate cu ceapa 1 - Friganele cu ceapa si mozzarella

Friganele cu ceapa si mozzarella, pentru atunci cand ai pofta de ceva si nu stii ce sau cand ti-e putin foame. 😛

Pofta de mancaruri mai putin sanatoase cred ca tuturor nu ne da pace zilele astea. Asa-i? Sau doar mie? 😆

Am vazut reteta asta intr-un filmulet scurt pe facebook undeva si mi-a facut maare pofta, asa ca dupa cateva zile am incercat-o.

Ne-a placut mult. Le puteti manca atat calde cat si reci, puteti adauga ketchup peste ele daca doriti.

Nu va zgarciti cu deapa verde. Cu cat mai multa, cu atat vor fi mai bune.

Gasiti pe blog si varianta de friganele dulci.

Ne trebuie:

o bagheta

3 oua

150 g iaurt de baut

3 linguri faina cu varf

3 fire ceapa (partea verde)

80 g mozzarela rasa

1 lingurita zahar

sare, piper

chilli sos (optional)

ulei pentru prajit

Cum se fac:

Taiem bagheta in felii groase de un deget.

Batem ouale cu iaurtul, adaugam si faina, ceapa verde tocata marunt, mozzarella rasa, sare, zahar si piper.

ingrediente friganele sarate - Friganele cu ceapa si mozzarella

Eu am pus si sos chilli pentru ca imi plac mancarurile picante. Omogenizam bine.

friganele sarate cu ceapa neprajite - Friganele cu ceapa si mozzarella

Inmuiem fiecare bucata de paine in amestecul de ou, apasand si imbiband bine si punem la prajit in uleiul incins.

friganele sarate in tigaie - Friganele cu ceapa si mozzarella

Le prajim pe ambele parti pana se rumenesc frumos. Le scoatem pe hartie absorbanta.

Bune tare!

Enjoy!

friganele sarate cu ceapa - Friganele cu ceapa si mozzarella

Nota: partea lichida din amestecul de ou se va absorbi cel mai repede in paine, asa ca recomand ca dupa ce punem felia in tigaie sa mai punem deasupra fiecarei felii si cate putin partea mai groasa formata din mozzarella si ceapa verde.

Asa bucatile vor iesi mai savuroase si nu vom ramane cu partea groasa de compozitie la final.