O reteta de biscuiti de post, delicioasa, rapida, care se face foarte usor.
Iar rezultatul… biscuitii, sunt absolut minunati. Ciocolatosi, fragezi si aromati – tot ce-ti poti dori de la
niste biscuitei. Musai sa-i incercati! 🙂
Ne trebuie:
220 g faina
40 g cacao
1 lingurita praf de copt
200 g gem/dulceata de zmeura
140 g zahar
80 ml ulei
un praf de sare
vanilie
– cantitati pentru 33 bucati –
Cum se fac:
Simplu de tot! Amestecam faina cu praful de copt, sarea si cacaua.
In alt bol amestecam gemul, zaharul si uleiul.
Adaugam 1/2 din ingredientele uscate peste amestecul de gem si ulei, omogenizam
si adaugam treptat si restul de faina, amestecand cu mana de data asta pentru 1-2 minute.
Nu adaugati toata faina odata, este posibil sa nu fie nevoie de toata (in functie de consistenta gemului).
La mine a intrat toata cantitatea de mai sus.
trebuie sa obtinem un aluat moale care nu se mai lipeste de bol sau de maini. Daca mai este nevoie,
mai adaugati pe rand, cate o lingura de faina, o incorporati bine si tot asa, pana la consistenta dorita.
Formam bilute din aluat pe care le aplatizam sa ajugna de cca 1 cm grosime.
(eu le-am cantarit sa fie egale – 20 g 😛 )
Coacem 10 minunte (nu mai mult!) la cuptorul incins la 190 C.
Ii lasam sa se raceasca in tava.
Eu i-am pastrat in cutii de tabla, acoperite, si au devenit moi si deliciosi.
Probabil daca ii tineti neacoperiti, biscuitii se vor intari.
Foarte, foarte, foarte buni 🙂
Enjoy!
Arata incredibil de bine! De cand i-ai pus pe facebook i-am asteptat cu nerabdare! Acum ma apuc de ei 🙂
Multumesc, draga mea!
Leila, ma bucur ca iti plac. Te astept cu impresii dupa ce incerci ciocolatosii 🙂
Buna. Spune-mi te rog frumos daca aluatul poate fi “turnat”cu un clestisor de inghetata? Asa ies toti la fel. Multumesc frumos!
Daniela, te referi la cupa de inghetata? Daca ai una mai mica da.
Cea clasica mi se pare prea mare pentru biscuitii astia. Ca sa-ti faci o idee, cantareste cat aluat iei intr-o cupa. Ai mei au avut 20 g fiecare (inainte de coacere – nu stiu daca si-au pastrat greutatea si dupa coacere..). Daca nu te deranjeaza sa fie mari, ii poti pune si cu cupa de inghetata, insa sa ii aplatizezi la cca 1 cm. Sa nu fie f grosi 🙂
Te astept sa-mi spui cum ti-au iesit.
Pot sa zic ca imi plac foarte mult si o sa ii incerc cu siguranta. Seara buna!
I-am incercat si eu insa am dat rateu pentru ca mi s-au parut nefacuti si i-am lasat mai mult de 10 minute. Bineinteles ca au iesit cam arsi, insa la gust erau buni. Trebuie acoperiti pentru ca ai mei in 10 minute dupa erau deja foarte tari. Maine mai incerc o data pentru ca erau buni la gust si usor de preparat 😀
Alexandra, ce am spus eu? “Coacem 10 minunte (nu mai mult!) ” 😛 Alta data , sa ma crezi pe cuvant :))
Se intaresc initial, pentru ca si eu i-am lasat vreo 2-3 ore neacoperiti. Dar au rezistat vreo 2 zile in cutie si au devenit moi si buni, deci se inmoaie ulterior 🙂
Ah, si e rau foarte tari dupa 10 minute probabil si de la timpul extra de coacere. 🙂
M-am “ars” de data asta, insa maine sper sa imi iasa mai buni pentru ca am sa urmez intocmai instructiunile 😀
Cat sunt de frumosi !!! <3
Si tare buni 🙂
Buna. Am un clestisor de 2 cm diametru siil folosesc la cookies si ies foarte bine. Nu stiam daca si aluatul biscuiteilor tai poate fi turnat cu clestisorul. Cum ii fac, te anunt! Am mai incercat din retetele tale si au iesit toate. O seara buna si spor in toate!
E perfecta de 2 cm, numai ca va trebui sa pui coca in el cu mana. Coca este asemanatoare aluatului de tarta, deci mai tare.. Spor si tie! 🙂
Am si eu o intrebare : dulceata/gemul trebuie sa fie neaparat de zmeura?
Anca, poti folosi orice gem. Daca fol dulceata, sa o pasezi cu un blender/robot sa nu aiba bucati mari de fructe.
Ok, mersi mult.
I-am facut si eu, dar cu mici schimbari: am folosit faina integrala, gem de capsune si pudra de roscove. Au iesit foarte buni!!
Lorena, ma bucur ca ti-au placut 🙂
Sunt in cuptor acum, mi-au facut cu ochiul de cand i-am vazut pe blog. Te tin la curent!
Hmm…cred ca am dat-o in bara, pentru ca dupa 10 minute erau foarte moi si-am zis eu sa-i mai las…acum am citit ca se intaresc ulterior…:))
Cristina, imi pare rau 🙁 Eu am scris in reteta ca se coc 10 minute si am specificat in paranteza ca nu tb lasati mai mult..
Poate ii mai incerci alta data..
Si pt viitor sa stii ca in general biscuitii cam toti sunt moi cand ii scoti din cuptor si sa respecti timpul din reteta +- 1-2 minute (ca depinde si de cuptor).
Nu-i nimic, am mai facut o tura si au iesit buuuuni de tot! Pe primii ii mancam cu ceai/lapte 🙂
Asa da, ma bucur 🙂
Ce desert super şi delicios! !! Am facut şi eu doar ca mi-au iesit mai putine portii. …. oricum super reteta
Anca, adica ti-au iesit mai putine bucati? Eu am scris ca le-am facut de 20 g bucata, poate tu le-ai facut mai mari 🙂
Buna, acum i-am scos din cuptor si sunt deliciosi
I-am facut si eu azi, dar am pus gem de prune ca de asta aveam in frigider :). Au iesit tare buni, dar data viitoare cred ca voi un pic mai multa cacao si o sa incerc sa pun si o esenta. Experimentez sa vad ce iese. Singura parte mai trista e ca nu mi-au iesit perfect rotunzi ca ai tai :(.
Oana, ma bucur ca ti-au placut.
Nu ti-au iesit rotunzi nici cand i-ai pus in tava initial? Pentru ca de forma pe care le-o dai tu depinde forma lor finala 🙂
Sigur, merg facuti cu orice esente iti plac 🙂
Mie mi s-a parut chiar ca au avut cam multa cacao.. probabil ai avut tu una prea slaba…
Da, cred ca nu era foarte puternica.
Cred ca i-am “storcit” prea mult :)), data viitoare ii fac un pic mai grosuti. Nu ma las pana nu ies perfecti :D.
Doar o sugestie pt cine doreste sa ii faca uniformi si mai repede: aluatul se poate forma ca si un rol intr-o hartie de copt / pergament etc, se lasa la frigider sa se intareasca aluatul si apoi se taie felii – ca un salam – si se coc.
Miha, ai incercat tu asa? Neavand unt aluatul, nu stiu cat se va intari la frigider…
:((() de ceeee nu au crescut absolut deloc?:( am respectat to ate ingredientele, dar fara succes… In plus, am pus exact 40 grame de cacao., dar au iesit negri, ca arsi:(I-am lasat fix 10 minute, ca am citit comentariile de mai sus…:(
Nu-mi dau seama de ce nici astia nu ti-au crescut si nici cei cu lamaie si mac 🙁 Imi pare tare rau.
Ai pus praf de copt cat scrie in reteta? Era in termen, da? Sa nu fi fost cumva expirat, ca altfel nu-mi dau seama de ce nu au crescut. Nu cresc mult, dar cresc, se vede diferenta din poze…
E posibil sa fi avut cacao f inchisa la culoare. Nu-mi dau seama de ce ies asa diferiti de ai mei, ba necolorati ba negri 🙁
Imi pare rau, Diana!
Nuuu, cei cu lamaie au iesit bestial!!!! Am facut o tura cu lamaie si mac, si cand am vazut cat de buni au iesit, am mai facut o tura cu coaja de portocala:) cei cu cacao si gem nu au crescut, dar nu I-am aruncat, I-am luat la petrecerea de revelion, unde spre surpinderea mea, au avut cel mai mare succes:)))))))) o sa-i mai fac, sa vad exact unde a fost problema:) iti doresc un an nou fericit, si iti multumesc pentru tot ce faci pentru noi! Diana
Un an nou fericit si tie!
Sa-mi mai refaci, ca-s tare buni si pui mai putina cacao, pentru ca insemana ca ai din cea ff neagra 😉
La multi ani Edith!
Am facut si eu azi biscuitii astia. Is foarte buni la gust dar nu prea or crescut, desi zic eu am respectat cu strictete toti pasii din reteta. I-am lasat vreo 3 ore neacoperiti si sunt inca destul de moi. Partea buna e ca pare ca o crema interiorul moale, doar baza e putin crescuta 🙂
La multi ani, Deea!
Sa stii ca nici ai mei nu au crescut prea mult, dupa cum se vede in poze (1-2 mm maxim). 🙂
Ma bucur ca ti-au placut!
Si sa-ti povestesc cum am facut sa iasa cat de cat de aceleasi dimensiuni. Am invelit aluatul in folie de plastic si l-am modelat ca un baton. Apoi am desfacut si am taiat in 2, apoi in 4, apoi 8… pana am ajuns la 32 de bucati pe care le-am modelat usor. O placere sa lucrezi cu aluatul asta 🙂
O sa-i mai incerc si cu alte gemuri!
Haaa, super idee. Eu as fi avut probleme in a sti daca este chiar jumatatea cantiatii cand taiam 😀 D-aia am preferat sa ii cantaresc individual (desi e mai migalos).
I-ai vazut si pe cei fara cacao, cu gem de caise? 🙂 https://edithskitchen.ro/biscuiti-cu-gem-de-caise/
Ii pun pe lista, pe astia cu caise, pentru saptamana asta.. daca nu nasc intre timp 😀
Oh, daca da, nastere usoara 🙂
Prin vanilie, va referiti la zaharul vanilat sau la pastai?
Poti pune orice folosesti tu de obicei: pastaie de vanilie, extract de vanilie, esenta de vanilie sau zahar vanilat..
Buna Edith! Maine o sa incerc acesti biscuiti. Sper sa-mi iasa gustosi..
Va urmaresc de multa vreme! Imi plac retetele postate de dvs.! O zi frumoasa!!!
Buna Jeni, sper sa-ti placa biscuitii.
Te astept cu impresii si te rog spune-mi “tu” 🙂
Buna Edith! Am facut biscuitii sambata.. au iesit f buni la gust.. dar s-au intarit.. cred ca i-am lasat mai mult de 10 min..credeam ca nu sunt facuti. Nu aveam o cutie de metal dar aveam una de carton.. poate si din cauza aceasta. Dar… astazi ii fac pe cei cu gem de caise. O sa numar minutele de data aceasta. :-d O zi buna iti doresc!
Jeni, eu am specificat in reteta sa nu ii lasati mai mult. Ca orice biscuiti, cand sunt scosi de la cuptor sunt mai moi, dar se intaresc ulterior. Tine-i intr-o punga daca mai ai, cred ca se vor mai inmuia.
Buna, Edith!
Din cantitatile retetei, cam cati biscuiti ies cu aproximatie? As vrea sa stiu daca trebuie sau nu sa dublez compozitia, in cazul in care am invitati si vreau sa iasa mai multi.
Multumesc!
Teona, scrie in reteta 🙂 – cantitati pentru 33 bucati –
Buna Edith,
Vroiam sa te intreb de cantitatea de vanilie pe care o folosesti si ce tip de vanilie ( pastaie, esenta)?
Merci 🙂
Cristina, folosesc si extract natural de vanilie dar si esenta uneori. Sunt fan Butter Vanilla 🙂
Am facut si eu biscuitii si sunt extraordinari, doar ca data viitoare o sa pun mai putin zahar. Eu am folosit gem de capsuni dar nu i se simte deloc gustul, oricum usor de facut si deliciosi.
Sabina, ma bucur ca ti-au placut. Poate ai avut tu un gem mai dulce sau preferi deseturile mai putin dulci 🙂
Intr-adevar, gemul nu se simte prea tare…
Bună dimineața,oare aș putea să fac acești biscuiți cu ajutoryl pistolului pentru fursecuri?
Mulțumesc!
Buna. Nu cred, pentru ca aluatul este unul tare, din care se pot forma bilute, dupa cum se vede in poze.
Am facut si eu de dimineata acesti biscuiti. Au ieșit delicioși! Sunt foarte densi și satiosi. Doar 3 iti satisfac pofta de dulce (asta pt cei ca mine care baga vreo 10 biscuiți deodata ca sa fie satisfacuti). Am pus unt topit in loc de ulei si doar vreo 80gr de zahar.
Merita!
Plus ca se fac atât de usor si repede.
Oana, ma bucur ca ti-au placut biscuitii.
Deci nu i-ai mai facut de post… 🙂
Edith, pot sa folosesc gem de capsuni in locul celui de zmeura? Mersi!
Mihaela, sigur 🙂
Gata, i-am testat 🙂 Au iesit gustosi, insa e normal sa ramana mai moi dedesubt?
Mihaela, au ramas moi si udupa ce s-au racit? Ai respectat intocmai cantitatile (grame), iar gemul nu a fost prea lichid, da?
Mie nu mi-au ramas moi..
E posibil ca gemul sa fi fost mai moale, dar mi-a fost teama sa adaug mai multa faina. Sigur voi repeta reteta si incerc cu alt gem 🙂
Da, posibil ar fi iesit tari daca ai fi pus faina in plus. Ideea e ca nu tb sa fie un gem foarte moale.
Buna, Edith! te rog zi mi daca ai cumva retete si cu faina fara gluten?
Multumesc mult
Anca, am pe blog o intreaga categorie de retete low carb, care nu contin gluten.
O gasesti aici: https://www.edithskitchen.ro/category/retete-low-carb/
Au fost delicioooosi! Eu i-am facut cu dulceata de visine. Cu siguranta o sa ii incerc si pe cei cu gem de caise.
Anca, ma bucur tare ca i-ai incercat si ti-au placut. 🙂
Te mai astept!
Buni biscuiți. Exact ce trebuie când stai la izolare și gătești cu ce ai prin casă. O să-i încerc și pe ăia cu gem de caise.
P.S. Apropo, mersi și pentru rețeta de supă cremă de linte roșie. A intrat în meniul familiei de prin 2018 încoace. (Numai că eu n-o mai pasez, îmi place textura așa, nepasată.)
Laura, ma bucur tare ca ti-au placut si biscuitii si supa de linte. Te mai astept sa te inspiri 😉
Am incercat si eu rețeta. Sunt delicioși. I.am facut cu dulceață de căpșuni si au iesit foarte bine.
ma bucur ca ti-au placut 🙂