De cand am incercat tarta cu anans caramelizat, m-am indragostit de umplutura acesteia.
Cum suntem inca in luna dragostei, am zis ca sunt potriviti niste biscuiti inimioare umpluti cu aceasta minunatie,
biscuiti cu ananas caramelizat.
Aluatul biscuitilor este unul foarte fraged si delicios. Iar umplutura, ei bine, daca nu ati incercat-o inca, e musai 🙂
Desigur, daca nu aveti forma de inimioara folosita de mine, puteti decupa biscuitii cu o forma rotunda,
pune un alt cerc de aluat deasupra si “sigila” marginile cu o furculita. II puteti umple si cu un gem dulce sau
mai acrisor (atentie, nu dulceata sau un gem lichid!).
Ne trebuie:
Pentru aluat:
230 g unt (la temperatura camerei)
70 g zahar
250 g faina
65 g amidon
1/3 lingurita sare
vanilie
Pentru umplutura:
o conserva de ananas Sun Food (340 g ananas scurs)
90 g zahar brun
60 g unt
1 lingurita amidon
un praf de sare
– cantitati pentru cca 13 bucati –
Am folosit Ananas in sirop slab indulcit de la Sun Food – conserve 100% sanatoase
Cum se fac:
Umplutura:
Punem ananasul bine scurs de lichid in robotulde bucatarie si pulsam de cateva ori (nu vrem sa facem pasta ananasul..).
Punem intr-un vas pe foc ananasul impreuna cu zaharul, untul si sarea. Lasam pe foc sa fiarba cam 20 minute,
amestecand din cand in cand, iar in ultimele 5 minute adaugand amidonul, apoi mai fierbem si omogenizam.
Lasam sa se raceasca.
Aluatul:
Amestecam intr-un bol mic faina si amidonul.
Mixam untul, sarea, vanilia si zaharul, adaugam amestecul de faina si omogenizam cu o spatula,
apoi continuam sa framantam cu mana, pana obtinem un aluat compact.
Il aplatizam, il invelim intr-o folie si il dam la frigider pentru minim 30 minute.
Scoatem aluatul de la frigider si daca aveti aparat ca cel folosit de mine (sau cu o alta forma), procedam asa:
rupem bucati din aluat, il intindem cu facaletul, punem aluatul peste forma, adaugam o lingurita plina de umplutura
de ananas, deasupra acoperim cu o alta bucata de aluat intinsa.
Presam cu forma, indepartam cu un cutit excesul de aluat de pe margini (cu forma inchisa),
apoi scoatem cu atentie biscuitele format in interior si il punem in tava pe hartie de copt.
Daca alegem sa decupam forme rotunde, intindem aluatul in foaie subtire de cca 2 mm
(recmand sa il impartiti in 2 bucati cu care sa lucrati mai usor) si decupam cercuri din el.
punem in centrul unul cerc o lingurita de umplutura/gem, punem un alt cerc de aluat deasupra si
sigilam marginile cu o furculita.
Crestam deasupra biscuitii cu un cutit bine ascutit si ii coacem la cuptorul preincalzit penru cca 15 minute.
Buni de tot, fragezi, aromati, deliciosi!
Si o sectiune:
Enjoy!
Buna, super faini biscuitii si umplutura dementiala, dar m-am chinuit tare mult sa intind aluatul, se rupea, lipea,sfarama :(, oare unde am gresit? nu ar trebui ceva lichid in aluat?
Scuze pt raspunsul intarziat. Ade, nu trebuie lichid in aluat. Ai respectat intocmai cantitatile? Adica, le-ai cantarit?
La mine, cum se vede in poze e compacta compozitia biscuitilor. Sa incerci sa o lasi la temp camerei 10 min apoi sa o intinzi. Rupi bucati individuale, pt fiecare biscuite in parte.
Da am cantarit, nu stiu ce le-am facut, oricum s-au mancat toti, chiar daca erau super sfaramiciosi, si o sa incerc sa imi fac timp si curaj sa ii refac, poate imi ies mai bine data viitoare, sper 🙈, multumesc si un an nou mai bun 🤗
Hm, atunci chiar nu-mi dau seama ce s-a putut intampla… 🙁
Incearca, asa cum ti-am sugerat, sa lasi aluatul la temp camerei 10-15 min si apoi sa lucrezi cu el.
Un an nou mai bun si tie 🙂