De ce biscuiti cheesecake? Pentru ca sunt facuti cu crema de branza 😛
Poate ca suna ciudat, dar sunt tare buni, moi, deliciosi!
Din aceeasi “familie” poate ati vazut si reteta de smoothie cheesecake, pe care daca nu l-ati incercat, trebuie musai! 🙂
Poate unii dintre voi ati incercat biscuiti confetti, retetele sunt foarte asemanatoare.
Ne trebuie:
225 g crema de branza
115 g unt
190 g zahar
2 oua
1/2 lingurita sare
vanilie
330 g faina
2 lingurite praf de copt
o conserva de fructe tropicale Sun Food
– cantitati pentru cca 38 bucati –
Am folosit o conserva cu fructe tropicale în sirop slab îndulcit de la Sun Food, 100% conserve sănătoase.
Cum se fac:
Crema de branza si untul aflate la temperatura camerei se mixeaza 1-2 minute la viteza mare,
adaugam zaharul si vanilia si mai mixam 1 minut.
Adaugam si ouale si mixam din nou cca 1 minut. Amestecam intr-un alt bol faina cu praful de copt si sarea
(daca crema de branza este sarata, adaugati mai putina sare). Adaugam faina peste amestecul cu crema de branza
si omogenizam bine.
Lasam aluatul la frigider cca o ora. Modelam biscuitii cu mainile usor umede sau date cu ulei si ii punem
in tava, pe hartie de copt. Punem deasupra cate o bucata de fructe tropicale din compot
(pe care le-am scurs bine inainte), o presam bine in aluat.
Puteti renunta la fructe, sau puteti folosi afine, cuburi de mere, pere,
piersici, nectarine, cirese, visine (fara samburi).
Eu am lasat aluatul la frigider doar 30 minute si nu s-a intarit prea tare,
asa ca in tava de mai jos am pus compozitia cu o cupa de inghetata mica si au iesit mai neregulati.
Pe cei modelati cu mana nu i-am mai pozat in tava, insa au iesit mai frumusei, ca in pozele finale.
Ca sa stiti ca puteti proceda in ambele feluri.
Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 12-13 minute. Le lasam sa se raceasca 5 minute in tava, apoi le
transferam pe un gratar pana se racesc complet. Cand ii scoateti din cuptor sunt destul de moi, insa se intaresc cand se racesc.
Aparent se intaresc, ca v-am spus sunt moi si pufoase in interior.
Sper sa le incercati.
Enjoy!
Foarte tentanti. I-as incerca in dupa-amiaza asta. Revin cu impresii.
Te astept sa-mi spui 🙂
Incercati o data de Craciun si de atunci ii fac mereu. Extraordinari! Insa nu stiu cum ai reusit formele alea perfecte, chiar folosind scupa de inghetata. Multe multumiri!!!
George, ma bucur ca i-ai incercat si ti-au placut 🙂
Nu am facut nimic altceva, s-au facut frumosi la cuptor singurei 🙂
Buna ziua,
Vreau sa incerc si eu reteta de biscuiti.Imi puteti spune ce fel de branza pot folosi?Mascarpone sau philadelphia?
Multumesc!
Flory, am folosit crema de branza gen philadelphia. Recomand totusi sa folosesti una mai ieftina 🙂