banana bread 2 - Banana bread cu nuca si ciocolata

Cred ca multi dintre noi avem zilele astea banane prea coapte pe care n-am mai vrea sa le mancam.

O idee la indemana este banana bread,  si daca nu ati facut pana acum ar fi  momentul.

Se face usor si este delicioasa.

Mai am o reteta de banana bread pe blog, insa cea de astazi este diferita, are in compozitie iaurt

siii, cel mai important, ciocolata si nuci. Yum!

Ne trebuie:

180 g faina

100 g zahar brut Sano Vita

1 lgt praf de copt

1 lgt bicarbonat

1/2 lgt sare

230 g banane pasate (2 banane mari)

190 g iaurt grecesc (la temperatura camerei)

60 g unt topit si usor racit

1 ou

vanilie

70 g nuci tocate

60 g picaturi cioco (2/3 inauntru si 1/3 deasupra)

– Dimensiune tava 24*11 cm –

banana bread ingrediente - Banana bread cu nuca si ciocolata

Cum se face:

Punem hartie de copt unsa cu ulei pe fundul tavii (eu am pus doar o suvita pe fund, nu si pe pereti). Preincalzim cuptorul la 180 C.

Amestecam intr-un bol incapator: faina, zahar, sare, praf de copt si bicarbonat.

In alt bol amestecam: banana pasata, iaurtul (la temperatura camerei), oul batut usor, untul topit, vanilia.

Turnam ingredientele lichide peste amestecul cu faina, amestecam putin, apoi adaugam

nucile tocate grosier si picaturile de ciocolata.

Omogenizam bine compozitia si o turnam in tava.

Eu am presarat deasupra cateva picaturi de ciocolata si am pus cativa mieji de nuca.

Este optional, dar iese mai draguta 😛

banana bread in tava - Banana bread cu nuca si ciocolata

Coacem la cuoptorul preincalzit la 180 C pentru 55-60 min.

Dupa 35-40 de minute putem acoperi tava cu folie de aluminiu, pentru a evita sa se rumeneasca prea tare deasupra.

Cand este gata, o scoatem cu atentie din tava si o lasam sa se raceasca pe un gratar.

O feliem rece. Delicioasa!

banana bread 1 - Banana bread cu nuca si ciocolata

Enjoy!

banana bread - Banana bread cu nuca si ciocolata