Cred ca multi dintre noi avem zilele astea banane prea coapte pe care n-am mai vrea sa le mancam.
O idee la indemana este banana bread, si daca nu ati facut pana acum ar fi momentul.
Se face usor si este delicioasa.
Mai am o reteta de banana bread pe blog, insa cea de astazi este diferita, are in compozitie iaurt
siii, cel mai important, ciocolata si nuci. Yum!
Ne trebuie:
180 g faina
100 g zahar brut Sano Vita
1 lgt praf de copt
1 lgt bicarbonat
1/2 lgt sare
230 g banane pasate (2 banane mari)
190 g iaurt grecesc (la temperatura camerei)
60 g unt topit si usor racit
1 ou
vanilie
70 g nuci tocate
60 g picaturi cioco (2/3 inauntru si 1/3 deasupra)
– Dimensiune tava 24*11 cm –
Cum se face:
Punem hartie de copt unsa cu ulei pe fundul tavii (eu am pus doar o suvita pe fund, nu si pe pereti). Preincalzim cuptorul la 180 C.
Amestecam intr-un bol incapator: faina, zahar, sare, praf de copt si bicarbonat.
In alt bol amestecam: banana pasata, iaurtul (la temperatura camerei), oul batut usor, untul topit, vanilia.
Turnam ingredientele lichide peste amestecul cu faina, amestecam putin, apoi adaugam
nucile tocate grosier si picaturile de ciocolata.
Omogenizam bine compozitia si o turnam in tava.
Eu am presarat deasupra cateva picaturi de ciocolata si am pus cativa mieji de nuca.
Este optional, dar iese mai draguta 😛
Coacem la cuoptorul preincalzit la 180 C pentru 55-60 min.
Dupa 35-40 de minute putem acoperi tava cu folie de aluminiu, pentru a evita sa se rumeneasca prea tare deasupra.
Cand este gata, o scoatem cu atentie din tava si o lasam sa se raceasca pe un gratar.
O feliem rece. Delicioasa!
Enjoy!
Azi, cel putin, fac pauza de dieta.. arata mult prea bine!
Dar daca in loc de faina alba de grau pun faina low carb (se gaseste la kaufland)? Imi va iesi ok oare?
Sincer nu stiu daca va iesi. Daca stii ca faina low carb se comporta la copt ca si cea alba, poti incerca 🙂
Arată foarte bine și cred ca este foarte gustos 😁. Ai folosit ciocolata termostabila?
Am folosit picaturi de ciocolata (asa cum se vede in poze si scrie in reteta). Si da, picaturile de ciocolata sunt termostabile 😉
Delicioasă!!