Sau “paine cu banane”, in traducere libera, insa nu-i tocmai paine, este un chec cu banane.
Insa cum este binecunoscuta sub denumirea in limba engleza, banana bread, am ales sa o pastrez pe aceasta.
Astazi am ales varianta simpla, fara alte adaugiri. Insa se poate adauga ciocolata, stafide, scortisoara, nuci..,
Vor veni si alte variante pe blog in viitor.
Pentru iubitorii de banane, este o incantare. Eu am consumat-o cu sana sau lapte dulce, in special la micul dejun.
Este delicioasa!
Ne trebuie:
280 g faina
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1/4 lingurita sare
115 g unt (la temperatura camerei)
160 g zahar brun
2 oua (batute usor)
3 banane medii foarte bine coapte
vanilie
– cantitati pentru o forma de 11 x 25 cm –
Cum se face:
Amestecam intr-un bol faina, bicarbonatul si sarea.
In bolul unui mixer punem untul aflat la temperatura camerei cu zaharul si mixam 1-2 minute, apoi adaugam ouale
usor batute si mixam. Adaugam apoi bananele pasata cu furculita intr-o bol (pot ramane si bucati de cca 1 cm de banane, nu este problema)
Vom obtine o compozitie care va arata ca taiata, insa nu va impacientati.
Adaugam faina pregatita mai sus si omogenizam bine.
Turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 60-65 minute (sau pana cand trece testul scobitorii).
Eu dupa cca 40-45 minute am acoperit tava cu folie de aluminiu, pentru a nu se rumeni prea tare deasupra.
Fiecare cuptor este diferit, asa ca procedati dupa cum stiti ca se comporta.
Lasam 10 minute sa se raceasca in tava, apoi il transferam pe un gratar pana se raceste complet.
Se feliaza de preferat rece.
Bun, pufos si aromat!
Enjoy!
Delicioasa! Si noi obisnuim sa facem saptamanal Banana Bread, mai ales ca sunt variate posibilitati de a combina ingredientele “de adaugat”, asa cum si tu pomeneai! Fantastice foto, draga mea, ca de obicei! Felicitari!
Asa este, combinatiile sunt multe..
Multumesc! 🙂
Nu merge si cu ulei? E prea frig sa merg sa cumpar unt XD
Nu cred ca merge. Cel putin eu nu am incercat. Mixezi uleiul cu zahar? 😀 S-ar putea sa aiba o consistenta lichida si sa nu iti iasa ok prjitura.
Nu raspund pentru rezultat 😉
Dah, nu mai conteaza, am gasit un pachet de unt in congelator… Dar m-am hotarat sa fac tarta cu gem XD Multumesc pentru raspuns 😀
Good choice 😉
N-am pastrat niciodata untul in congelator… Nu e plin de apa cand se dezgheata? Arata normal cand se dezgheata?
Merci:)
Da, e normal, eu nu am avut probleme cu el pana acum si fac asa de vreo 2 ani… O fi si din cauza ca este invelit in staniol gros (sau ce o fi ala) ca-i de la Covalact. Il las in frigider peste noapte si a doua zi e numai bun.
Super! Merci! Am notat! 🙂
Vorbim de cel cu 65% sau 80% grasime? Primul are apa mai multa si poate nu se comporta la fel…
De cel de 65%(cica tin la silueta:))) ). Noi asa facem provizii de unt, paine, cascaval… Se pastreaza bine in congelator^^
Great! Thanx for the tip! 🙂
Cu placere 🙂 Multumesc pentru retete, tarta deja s-a terminat XD
inseamna ca v-a placut 🙂
Se poate face și fără zahăr?
fara zahar, cu indulcitor, da.
Draga Edith, untul cu 82% grasime, sarat, il poti pastra si 6 luni in congelator, cel nesarat 3 luni.
Ii indepartezi ambalajul, invelesti in folie transparenta, apoi in punga ziplock.
Decongelarea se face lenta, in frigider, cu o zi inainte de a-l folosi.
Respect pentru munca depusa acestui blog!
Violeta, interesant, nu stiam 🙂
Multumesc si te mai astept!