biscuiti cu cacao si zmeura2 - Biscuiti cu cacao si gem de zmeura

O reteta de biscuiti de post, delicioasa, rapida, care se face foarte usor.

Iar rezultatul… biscuitii, sunt absolut minunati. Ciocolatosi, fragezi si aromati – tot ce-ti poti dori de la

niste biscuitei. Musai sa-i incercati! 🙂

Ne trebuie:

220 g faina

40 g cacao

1 lingurita praf de copt

200 g gem/dulceata de zmeura

140 g zahar

80 ml ulei

un praf de sare

vanilie

– cantitati pentru 33 bucati –

Cum se fac:

Simplu de tot! Amestecam faina cu praful de copt, sarea si cacaua.

In alt bol amestecam gemul, zaharul si uleiul.

Adaugam 1/2 din ingredientele uscate peste amestecul de gem si ulei, omogenizam

si adaugam treptat si restul de faina, amestecand cu mana de data asta pentru 1-2 minute.

Nu adaugati toata faina odata, este posibil sa nu fie nevoie de toata (in functie de consistenta gemului).

La mine a intrat toata cantitatea de mai sus.

trebuie sa obtinem un aluat moale care nu se mai lipeste de bol sau de maini. Daca mai este nevoie,

mai adaugati pe rand, cate o lingura de faina, o incorporati bine si tot asa, pana la consistenta dorita.

aluat biscuiti 1 - Biscuiti cu cacao si gem de zmeura

Formam bilute din aluat pe care le aplatizam sa ajugna de cca 1 cm grosime.

(eu le-am cantarit sa fie egale – 20 g 😛 )

biscuiti in tava 2 - Biscuiti cu cacao si gem de zmeura

Coacem 10 minunte (nu mai mult!) la cuptorul incins la 190 C.

Ii lasam sa se raceasca in tava.

Eu i-am pastrat in cutii de tabla, acoperite, si au devenit moi si deliciosi.

Probabil daca ii tineti neacoperiti, biscuitii se vor intari.

Foarte, foarte, foarte buni 🙂

Enjoy!

biscuiti cu cacao si zmeura 1 1 - Biscuiti cu cacao si gem de zmeura

Sursa reteta