shopify site analytics
MINITARTE CU BRANZA SI OUA - Edith's Kitchen
Print Friendly

minitarte cu branza si oua

Minitartele astea sunt rapide si tare bune. Le puteti servi atat pe post de mic-dejun

cu ou deasupra cum le-am facut eu, cat si simple, pe post de aperitiv la petreceri.

Se pot face si marimi mai mici pentru a fi servite pe post de β€œfinger food”.

Ne trebuie:
un aluat de foietaj

50 g cascaval/mozzarella

50-80 g telemea de oaie/vaca

3-4 lg smantana/iaurt

2 fire ceapa verde

3-4 frunze de spanac proaspat (optional, daca nu aveti)

piper

oua

Cum se fac:

Cu un taietor de pizza/biscuiti, taiem aluatul de foietaj in 6 patrate (sau mai multe, daca le vreti mai mici).

Trasam o margine cu cutitul prin taiere superficiala (nu pana jos) pe fiecare patrat (ca in poze)

apoi in interior intepam aluatul cu furculita.

Amestecam intr-un bol smantana cu cascavalul si branza rase, adaugam si piper

si repartizam amestecul pe aluatul de foietaj.

Punem deasupra ceapa verde tocata si fasii de frunze de spanac.

Rasnim piper deasupra.

Untitled-1

Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 15 de minute.

Servim cu oua ochiuri deasupra (sau le putem servi ca atare daca le servim pe post de aperitiv).

Bune-bune.

Ejoy!

minitarte cu branza

Sursa

Publicat in categoria APERITIVE, APERITIVE FESTIVE, MIC DEJUN
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

18 Comentarii:

  1. ce bine arataaaaaa!!!! si sunt usor de facut

  2. Simplu, rapid si delicios!

  3. Stii ce am maine la micul dejun, da? πŸ˜‰
    Gabi – C-ta

  4. esti geniala , de o saptamana m-am apucat de experimentat retetele de pe blogul tau . maine incerc tortul amandina

  5. Apetisant ca intotdeauna! pupici

  6. Intr-un cuvant….sunt superbe!!!!!!….si delicioase:)

  7. consistente.. nu gluma πŸ˜€

  8. Gabi, sper ca ti-au placut daca le-ai incercat πŸ™‚

  9. Oana, merci mult!! Ma bucur ca iti plac retetele mele πŸ™‚
    Cum ti-a placut tortul amandina? πŸ™‚

  10. Fetele, ma bucur ca va plac, sunt rapide si bunute πŸ™‚

    @smalldot: adica?!? πŸ˜€

  11. le-am facut aseara. delicioaseee.
    Bineinteles ca le-am mancat cu ou πŸ˜›
    Mi-a placut mult combinatia si nu se fac deloc greu..
    Deja ma gandesc ca o sa el adopt cum ai zis situ, ca aperitiv la petreceri. Multumesc pt reteta!
    Flori

    • Flori, scuze, mi-a scapat comentariul tau.
      Ma bucur mult ca ti-au placut.
      Merg de minune la petreceri, or sa fie apreciate πŸ˜‰
      te mai astept! πŸ™‚

  12. Anonymous says:

    Edith, retetele tale sunt geniale…cand sunt in pana de inspiratie, aici ma uit…nu in alta parte!
    Sunt simple, la indemana, usor de inteles; ilustrate, delicioase;
    ma bucur ca am avut sansa sa descopar site ul tau;
    si pozele sunt extraordinare, si ustensilele, totul!

    Pasiunea ptr bucatarie se simte;

    Multa inspiratie in continuare! Iti multumesc ca imparti si cu noi retetele tale!

    Numai bine!

    • Draga mea, ma bucur mult ca iti plac reretele mele πŸ™‚ Iti multumesc mult pentru cuvintele frumoase.
      Imi creste inima cand vad ca am vizitatori ca tine πŸ˜›
      Sper sa iti placa ce incerci si te mai astept sa te inspiri!! πŸ™‚

  13. Buna Edith, as vrea si eu sa le fac. Am o singura intrebare: Pot pune si ouale odata cu resul in cuptor (ma gandeam sa le fac pe post de aperitiv cu oua de prepelita)

  14. Felicitari Edith πŸ‘πŸ‘πŸ‘!Esti o adevarata sursa de inspiratie pentru mine!πŸ˜šπŸ‘Œ

Adauga comentariu